سه‌شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۷
کد خبر: 142277

شاید شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که بیشتر اوقات دل تان می خواهد هیچ فردی را از خود نرنجانید و با همه دوست باشید، اما در دنیای واقعی افرادی وجود دارند که به هر دلیلی آن ها را دوست ندارید و گاهی حتی از هم صحبتی با آن ها حس بدی سراغ تان می آید. این افراد ممکن است فامیل یا همکار شما باشند و چاره ای جز ارتباط با آن ها نداشته باشید.

سلامت نیوز: شاید شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که بیشتر اوقات دل تان می خواهد هیچ فردی را از خود نرنجانید و با همه دوست باشید، اما در دنیای واقعی افرادی وجود دارند که به هر دلیلی آن ها را دوست ندارید و گاهی حتی از هم صحبتی با آن ها حس بدی سراغ تان می آید. این افراد ممکن است فامیل یا همکار شما باشند و چاره ای جز ارتباط با آن ها نداشته باشید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان ،این روزهای نزدیک به عید نوروز، بهترین زمان برای خانه تکانی دل و پاسخ به این سوال است که تکلیف شما با این آدم هایی که دوست شان ندارید، چیست و باید چه کار کنید تا در دید و بازدیدهای نوروزی با دل خوش به دیدار و هم صحبتی با این افراد بروید و سال تان را با خاموش کردن چراغ کدورت ها در دل، آغاز کنید. در ادامه علیرضا عبدی، کارشناس ارشد روان شناسی در گفت و گو با زندگی سلام نکاتی را در این باره مطرح می کند.

ارتباط هایتان را به تنفر آلوده نکنید

در قدم اول باید توجه داشته باشید که ارتباط افراد با یکدیگر گاهی 2 شکل افراطی و نامتعادل به خود می گیرد. در حالت اول فرد هیچ تمایلی به ایجاد ارتباط با دیگران ندارد و ترجیح می دهد ارتباطش را با دیگران، به صورت کامل قطع کند و در حالت دوم فرد به طور کامل و بدون چون و چرا از فرد مقابل خود تبعیت دارد و به دلیل برقراری و ادامه ارتباط تمامی درخواست های دیگران را اجابت می کند که این 2 نوع رابطه، سالم و مفید نیستند. رابطه در بهترین و سالم ترین نوع به شرایطی گفته می شود که 2 نفر بر اساس محبت و دوستی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، اما گاهی اوقات شرایطی برایمان به وجود می آید که فرد مقابل مان مناسب دوستی و محبت نیست و ما هم نمی توانیم با او کاملا قطع ارتباط کنیم. در این شرایط وضعیت بینابینی را بین یکدیگر به وجود می آوریم؛ یعنی براساس اصولی که به آن باور داریم با او رفتار می کنیم. واقعیت این است که در این شرایط شاید نتوان ارتباطی را به صورت کلی قطع کرد، اما می شود ارتباطی متعادل برقرار کرد. با این حال حتی در چنین شرایطی روش عاقلانه و درست این است که روابط خود را براساس دوستی شکل دهیم و ارتباط را با تنفر و ناراحتی آلوده نکنیم چراکه تغییر دیدگاه مان در آینده کار ساده‌ای نخواهد بود.

خودتان را جای طرف مقابل تان بگذارید

برای این که بتوانیم با حس تنفر یا نداشتن علاقه به شخص دیگری کنار بیاییم، اول از همه باید به درون خودمان برگردیم و احساسات مان را کنترل کنیم. باید بدانیم داشتن حس تنفر و دلخوری بیشترین آسیب را به خود ما خواهد زد و به همین دلیل به خاطر خودمان باید با چنین احساساتی کنار بیاییم. در این خصوص باید از مهارت های ارتباطی درست هم بهره ببریم؛ یعنی سعی کنیم برای دیگران شنونده خوبی باشیم و مهم تر از همه، خودمان را جای دیگران بگذاریم. وقتی بتوانیم خودمان را جای دیگران بگذاریم و از نگاه آن ها به مسائل به وجود آمده، نگاه کنیم بهتر می توانیم افراد را درک کنیم و به احساسات آن ها پی ببریم. با این روش کمتر از دیگران خرده می گیریم و از آن ها دلگیر و آزرده می شویم.

احساسات تان را صادقانه ابراز کنید

یکی دیگر از راه هایی که می تواند مانع دل آزردگی و تنفر ما از دیگران شود، بیان صادقانه احساسات و درخواست هایمان است. وقتی احساسات خود را به صورت واضح برای افراد شرح می دهیم، خود را تخلیه کرده ایم و چه بسا فرد مقابل شما دلیلی برای عمل خود بیاورد که حس ناراحتی شما را کاهش دهد. این کار حداقل به ما کمک می کند سهم خود را در کنترل و مدیریت احساسات مان درست ادا کنیم اما در حالت منطقی نمی شود انتظار داشت که ما زندگی دور از دلخوری داشته باشیم چون طبیعتا افرادی هستند که نمی توانیم آن ها را دوست بداریم؛ برای مثال فردی که زمینه رنجش و آزردگی خاطرمان را به وجود آورده است، شایسته محبت نیست و این طبیعی است که دوستش نداشته باشیم، ولی آن چه اهمیت دارد این است که ما نسبت به دلخوری خود آگاه باشیم یعنی بدانیم دقیقا از چه چیزی ناراحت هستیم و این که از زمین و زمان ناراضی باشیم و بی جهت بهانه‌گیری کنیم روش عاقلانه ای نیست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha