وزیر بهداشت برگسترش همکاری‌های ایران و افغانستان در حوزه‌های آموزش پزشکی، بهداشت عمومی و همچنین دارو و درمان تاکید کرد.

دستور وزیر بهداشت برای کنترل بیماری‌های واگیر در مرزها

سلامت نیوز: وزیر بهداشت برگسترش همکاری‌های ایران و افغانستان در حوزه‌های آموزش پزشکی، بهداشت عمومی و همچنین دارو و درمان تاکید کرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی در مراسم امضای تفاهم نامه بین وزارت بهداشت و وزارت صحت عامه افغانستان که شب گذشته در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، اظهار داشت: تجربیات ارزشمند جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت می‌تواند در اختیار کشور افغانستان قرار گیرد.

وی با ابراز خرسندی از کسب رای بالای وزیر صحت عامه افغانستان در پارلمان این کشور تصریح کرد: وزیر صحت افغانستان برای ارتقاء خدمات بهداشتی و درمانی و همچنین دسترسی بیشتر مردم به دارو بسیار مصمم هستند.

وزیر بهداشت افزود: امیدواریم در قالب همکاری‌های G5 (گروهی متشکل از سازمان بهداشت جهانی، ایران، عراق، افغانستان و پاکستان) و همچنین همکاری دو طرفه بین وزارت بهداشت ایران و وزارت صحت عامه افغانستان در حوزه بیماری‌های واگیر که یکی از مشکلات اصلی است، بتوانیم کارگروهی را مشخص و بخشی از مشکلات این بخش را کاهش دهیم.

هاشمی اجرای این تفاهم نامه را فرصت بسیار مناسبی برای صنعت داروسازی دانست و گفت: با توجه به اعتماد مردم افغانستان به طب و داروی ایرانی، شرکت های دارویی ایران می توانند در بازار این کشور حضور پیدا کنند و این حضور می‌تواند در جهت توانمندسازی نیروی انسانی افغانستان باشد تا آنها در آینده علاوه بر تولید دارو، بتوانند در حوزه صادرات دارو نیز فعالیت کنند.

بنابر اعلام وب‌دا، هاشمی با تأکید بر ضرورت حضور بخش خصوصی ایران در افغانستان گفت: از بخش خصوصی تقاضا دارم تا علاوه بر در نظر گرفتن منافع اقتصادی، به منافع ملی نیز توجه داشته باشند. بنابراین سرمایه گذاری در افغانستان با توجه به گذر این کشور از شرایط سخت، مقرون به صرفه خواهد بود.

وزیر بهداشت از تشکیل کمیته‌ای مشترک برای پیشگیری از ورود بیماری‌های واگیر از طریق مرزها به ایران خبر داد و گفت: مقرر شده است تا افرادی که قصد ورود به ایران را دارند در خاک کشور افغانستان مسیر قرنطینه و ایمن‌سازی را طی کنند تا شاهد ورود بیماری‌هایی مانند سل، وبا و فلج اطفال به کشور نباشیم.

وی با اشاره به سابقه طولانی تربیت نیروی انسانی افغانستانی در قبل و بعد از انقلاب در ایران، خاطر نشان کرد: تعداد زیادی از فرزندان افغانستان در رشته‌های مختلف مانند علم طب در ایران تحصیل کرده‌اند و در حال حاضر مشکلاتی در تامین هزینه‌های تحصیلی دارند که امیدواریم بتوانیم با تصمیم هیات امنای دانشگاه‌ها تسهیلاتی را برای آنها در نظر بگیریم.

هاشمی با بیان اینکه ما به منافع و مصالح بلند مدت دو ملت توجه داریم، ابراز امیدواری کرد: در این دوره شاهد اقدامات عملی در زمینه اجرای تفاهم نامه امضا شده باشیم.

وزیر بهداشت حضور هیات افغانی در ایران همزمان با روز پزشک را به فال نیک گرفت و ابراز امیدواری کرد تا همکاری‌های متقابل دو کشور ادامه یابد و با اجرای این تفاهم نامه مشکلات مردم افغانستان را کاهش داد.

قدردانی از وزارت بهداشت ایران به دلیل ارائه خدمات بهداشتی به مهاجرین این کشور

وزیر صحت عامه افعانستان با اشاره امضای تفاهم نامه بین وزارت صحت عامه افغانستان و وزارت بهداشت ایران گفت: تجربیات ارزشمند ایران می تواند به بهبود وضعیت بهداشت و درمان کشور ما کمک بزرگی کند.

دکتر فیروزالدین فیروز در مراسم امضای تفاهم نامه بین وزارت بهداشت ایران و وزارت صحت عامه افغانستان، روز پزشک را به تمامی پزشکان ایرانی تبریک گفت و به نمایندگی از دولت افغانستان از خدمات ارزنده وزارت بهداشت ایران به مهاجرین افغانستانی ساکن در ایران قدردانی کرد.

وزیر صحت افغانستان محورهای این تفاهم نامه را بهبود خدمات اولیه بهداشتی و مبارزه با بیماری های واگیر، تقویت حوزه دارو، ارتقاء ظرفیت پرسنل افغانستانی و همچنین استفاده از تجربیات ایران در حوزه مدیریت بیمارستانی و تقویت حوزه دارو در این کشور عنوان کرد.

فیروز از این تفاهم نامه به عنوان یک فرصت طلایی برای کشور افغانستان یاد کرد و گفت: با اجرای این تفاهم نامه علاوه بر بهبود خدمات اولیه بهداشتی در کشورمان، می توانیم از وابستگی های به سازمان های بین المللی بی نیاز شویم.

وی افزود: در حال حاضر در افغانستان به مراقبت های اولیه بهداشتی نیاز شدیدی وجود دارد زیرا بیماری های واگیر در مقایسه با گذشته افزایش زیادی داشته و از طرفی مرگ و میر مادران در این کشور بیش از سایر کشور های منطقه است.

وزیر صحت افغانستان از تشکیل کارگروهی مشترک برای پیگیری برنامه های راهبردی میان دو کشور در حوزه سلامت خبر داد و گفت: این کارگروه در جهت عملی کردن برنامه و همچنین تهیه نقشه راه تشکیل خواهد شد و مقرر شده است که سالانه 2 جلسه مشترک بین مقام ها و مدیران دو کشور تشکیل شود.

فیروز با اشاره به اینکه مردم افغانستان برای دریافت خدمات فوق تخصصی به کشورهایی نظیر هند و پاکستان مراجعه می کنند گفت: سالانه بیش از 300 میلیون دلار در این خصوص هزینه می شود بنابراین با انعقاد این تفاهم نامه قادر خواهیم بود گام های اساسی در جهت بهبود خدمات اولیه بهداشتی و پایه گذاری نظام سلامت کار آمد در افغانستان برداریم.

وزیر صحت عامه افغانستان خاطر نشان کرد: متاسفانه هنوز بسیاری از بیماری های واگیر مانند فلج اطفال و سرخک در افعانستان ریشه کن نشده اما دولت و وزارت صحت مصمم است که تا سال 2018 بیماری های واگیر را به طور کامل ریشه کن کنند و محور نخست این تفاهم نامه نیز که در خصوص کمک ایران به بهبود خدمات اولیه بهداشتی است می تواند ما را در رسیدن به اهداف خود یاری کند. از وزارت بهداشت ایران تقاضا داریم تا با توجه به ریشه کن کردن بیماری های واگیر به ویژه فلج اطفال در این کشور و داشتن تجربیات در این زمینه، به ما نیز کمک کند .

وی گفت: برای پیشگیری از ورود بیماری های واگیر از سوی مردم افغانستان در مرزها، مراکزی جهت واکسیناسیون و حتی قرنطینه کردن بیماران دایر خواهد شد تا از این بابت نگرانی وجود نداشته باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha