سخنگوی قوه قضائیه گفت: مسئولین صبر نکنند که چندین سال بگذرد و تعرضی صورت گیرد و جایی تخریب شود و ساخت و ساز غیرمجازی انجام شود و بعد به دستگاه قضائی شکایت کنند؛ چرا که قوه قضائیه به شدت نسبت به این موضوعات حساس است و سعی بر این است تا آن جا که امکان دارد به منابع طبیعی، محیط زیست و دریا لطمه ای وارد نشود.

بیش از 450 مورد ساخت و ساز در گردنه حیران با مجوز مسئولان بوده

سلامت نیوز: سخنگوی قوه قضائیه گفت: مسئولین صبر نکنند که چندین سال بگذرد و تعرضی صورت گیرد و جایی تخریب شود و ساخت و ساز غیرمجازی انجام شود و بعد به دستگاه قضائی شکایت کنند؛ چرا که قوه قضائیه به شدت نسبت به این موضوعات حساس است و سعی بر این است تا آن جا که امکان دارد به منابع طبیعی، محیط زیست و دریا لطمه ای وارد نشود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از میزان، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژیه در هشتاد و پنجمین نشست خبری خود با تبریک ایام ذیحجه و با بیان اینکه امیدوارم آنچه می‌نویسید و منعکس می‌کنید در جهت کمک به مردم و اسلام باشد، بلافاصله پاسخگوی سوالات خبرنگاران شد. 
 
معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیرا 4 پروژه دریاخواری در کیش، کمربندی رامسر، ماهشهر و بازار ماهی بندر عباس گزارش شده بنابراین رویکرد دستگاه قضا برای مبارزه با دریا خواری چیست، تصریح کرد: در خصوص حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، دریا و سواحل آن و حریم رودخانه ها مکرر صحبت شده و ما بارها گفته‌ایم که مسئولین ذیربط اجازه ندهند تعرضی صورت بگیرد.
 
وی ادامه داد: اگر احیانا تعرضی صورت گرفت مسئولین باید تا جایی که جزو اختیاراتشان است با آن برخورد کنند و در غیر این صورت در زمان خودش موضوع را به دستگاه قضا اطلاع دهند.
 
وی ادامه داد: مسئولین صبر نکنند که چندین سال بگذرد و تعرضی صورت گیرد و جایی تخریب شود و ساخت و ساز غیرمجازی انجام شود و بعد به دستگاه قضائی شکایت کنند؛ چرا که قوه قضائیه به شدت نسبت به این موضوعات حساس است و سعی بر این است تا آن جا که امکان دارد به منابع طبیعی، محیط زیست و دریا لطمه ای وارد نشود.
 
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: در آن مناطق هم مسئولینی مسئولیت دارند و دادستان‌های ما نیز در آن حوزه‌ها به وظایف خود عمل می‌کنند، نکته‌ای که در این خصوص باید یادآور شوم این است که در مورد موضوعاتی که شما گفتید برخی از آن‌ها طرح یک دستگاه رسمی اجرایی مطرح است و ممکن است مسئول بعدی که می‌آید بگوید این طرح غلط است، بنابراین چنانچه مصوبه‌ای بر خلاف قانون بوده باید به طور قانونی مصوبه باطل شود.
 
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژیه افزود: اگر هم طرحی مطابق مقررات بوده و فرد بعدی که می‌آید آن را نمی‌پسندد طبیعی است که باید بروند مصوبه بگیرند اینکه امروز یک مسئول یک سلیقه داشته باشد و دیگری سلیقه دیگری داشته باشد و بخواهیم سلیقه‌ای عمل کنیم کار جلو نمی رود.
 
وی تصریح کرد: در خصوص 4 موردی که شما گفتید در رابطه با دو مورد آن پرونده ای تشکیل نشده و سابقه ای هم در دستگاه قضا ندارد اگر آقایان مدعی هستند که خلافی صورت گرفته، گزارش کنند.
 
سخنگوی دستگاه قضا اظهار کرد: دو مورد دیگر هم در آن مناطق از مدت ها پیش دو پرونده مطرح است که در حال رسیدگی است اما این دو مورد مشمول دو مورد مصداقی که شما بیان کردید نیست و یک مورد هم طرح است که اختلافی است و باید دید آیا مسئولین جدید آن را رد می‌کنند یا خیر و این امر بستگی به اقدامات مسئولین فعلی دارد. 
 
حجت الاسلام و المسلمین در پاسخ به سئوالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده معلولان فردیس گفت: پرونده قضایی درباره تخلفات مرکز معلولان استان البرز تشکیل شده و در این زمینه 2 نفر بازداشت و سه نفر تحت تعقیب هستند و پرونده در حال رسیدگی است.
 
معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه تعداد چاه غیر مجاز در کشور داریم و گفته می شود که افراد صاحب قدرت و مکنت چاه غیر مجاز حفر می کنند، دستگاه قضا چه اقداماتی انجام داده است؟ افزود: تعداد چاه های غیر مجاز را مسئولین ذیربط از جمله وزارت نیرو اعلام می کنند.
 
وی گفت: افرادی که چاه های غیر مجاز را حفر می کنند حتما صاحب قدرت  و مکنت نیستند پرونده هایی با توجه اینکه در دو سال گذشته با خشکسالی مواجه بوده ایم و این خشکسالی در برخی استانها بیشتر است و وجود این چاه ها مشکلاتی را بوجود می آورد تشکیل شده است و در دستگاه قضائی رسیدگی شده است.
 
حجت الاسلام و المسلمین اژیه ادامه داد: برخی از چاه های غیر مجاز پلمپ شده برخی پر شده و برخی نیز برداشت خود را اصلاح کرده اند.
 
سخنگوی دستگاه قضا افزود: همه چاه هایی که حفر شده است صرفاَ غیر مجاز نیستند بلکه برخی از این چاه ها برداشت بیشتر از آنچه که مجوز دارند آب برداشت می کنند که این باید اصلاح شود.
 
وی افزود: برای استفاده از آب باید همه دقت داشته باشیم و چاه های غیر مجازی که قابل پروانه گرفتن نیستند باید پلمپ شوند.
 
سخنگوی دستگاه قضا در ارتباط با آخرین وضعیت ساخت و سازهای غیرمجاز در گردنه حیران اظهار کرد: از سال 82 ساخت و ساز در منطقه حیران شروع شده و بر اساس آمار مسئولان ذیربط حدود 500 ساختمان ساخته شده که از این تعداد 32 مورد مجوز ندارند و بقیه مجور دار هستند. حتی در برخی موارد 15 امضا در مجوزها مشاهده می‌شود.
 
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص فعالیت موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز اظهار داشت: دراین خصوص بارها صحبت شده و ما اعتقاد داریم این مسئله به عهده بانک مرکزی است هر چند که این موسسات مجوز خود را از بانک نگرفته اند اما سیاست گذاری در حوزه پول به عهده بانک مرکزی است که باید در این خصوص اقدامات اساسی انجام دهد.
 
وی با بیان اینکه این موسسات امور شبیه بانکی انجام می دهند، گفت: بانک مرکزی هم در این خصوص در ماه های اخیر به صورت جدی وارد شده است اما از انجا که تعداد زیادی از مردم در این موسسات سرمایه گذاری کرده اند به سرعت نمی شود این موسسات را تعطیل کرد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه  ادامه داد: کارگروهی متشکل از هر سه قوه و با ریاست بانک مرکزی برای ساماندهی این موسسات تشکیل شده است و به موسسات اعلام شده که آنهایی که شرایط گرفتن مجوز دارند برای دریافت مجوز اقدام کنند و یا در هم ادغام شوند و این موضوع به تدریج انجام می شود و طبیعتاَ موسساتی که شرایط دریافت مجوز ندارند باید تعطیل شوند.
 
وی افزود: با توجه به تعداد سپرده های فراوان مردم در این موسسات و کمبود نقدینگی در عرض یک یا دوماه نمی توان به این موضوع پایان داد این موسسات پولهایی را که از مردم دریافت کرده اند را تبدیل به ملک کرده اند و با توجه به رکود بازار مسکن این ملکها قابل نقد شدن نیست و موسسات به مشکل خورده اند.
 
سخنگوی قوه قضائیه در ارتباط با ادامه رسیدگی‌ها در مورد پرونده سه هزار میلیاردی گفت: در حال حاضر 45 نفر از متهمین مربوط به بانک صادرات در حال محاکمه هستند. طی 3 جلسه پی در پی دادگاه، تنها کیفرخواست خوانده شده است و هیچکدام از متهمین این پرونده بازداشت نیستند و با قرار مناسب آزادند که به ترتیب به دادگاه احضار و به اتهامات آن‌ها رسیدگی خواهد شد.


سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به این سوال که چرا خاوری را غیابی محاکمه نمی‌کنید، گفت: در خصوص پرونده 3هزار میلیاردی متهمین متعددی وجود داشت و گاهی وقفه هایی به دلیل تغییر قاضی در این پرونده ایجاد شد که رفتن قاضی سراج به سازمان بازرسی کل کشور نمونه ای از آن است.
 
وی با بیان اینکه این پرونده، پرونده سنگینی بود گفت: درحال حاضر 45 نفر در حال محاکمه هستند کسانیکه در رابطه با بانک صادرات از مدیر عامل سابق تا بقیه افراد که در این پرونده متهم بودند در حال محاکمه هستند سه جلسه دادگاه فقط قرائت کیفر خواست بود 45 نفر با قرار آزاد هستند و به ترتیب به دادگاه احضار می شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha