معاون توانبخشی سازمان بهزیستی اعلام کرد: یک میلیون و 200 هزار نفر معلول شدید در کشور داریم که 45 درصد آنها معلول جسمی- حرکتی هستند و از این تعداد 18 هزار نفر قطع نخاع شده اند.

سلامت نیوز: معاون توانبخشی سازمان بهزیستی اعلام کرد: یک میلیون و 200 هزار نفر معلول شدید در کشور داریم که 45 درصد آنها معلول جسمی- حرکتی هستند و از این تعداد 18 هزار نفر قطع نخاع شده اند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا ،حسین نحوی ن‍‍ژاد افزود: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی حدود 10 تا 15درصد افراد هر جامعه را معلولان تشکیل می دهند اما این آمار همه معلولیتهای خفیف تا شدید و حتی افرادی که گاهی دچار سردرد میگرنی می شوند، را هم شامل می شود.وی ادامه داد: سازمان بهزیستی کشور معلولان کشور را افرادی می داند که دچار معلولیت شدید هستند به طوری که امکان زندگی عادی برای آنها فراهم نیست و بر این اساس یک میلیون و 200 هزار معلول شدید شناسایی شده که در سازمان بهزیستی پرونده دارند.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: 45 درصد معلولان کشور معلولان جسمی -حرکتی هستند که حدود نیمی از آنها بر اثر تصادفات رانندگی دچار معلولیت شده اند.وی افزود: 12درصد معلولان ناشنوایان هستند، 13درصد معلولان را افراد دچار مشکلات شدید بینایی تشکیل می دهند، 20درصد معلول ذهنی هستند و حدود نیم درصد معلولان را نیز افراد دچار اختلالات روانی مزمن تشکیل می دهند.نحوی نژاد گفت: حدود 90 هزار نفر از معلولان، افرادی هستند که از خانواده طرد شده و در مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور زندگی می کنند.

معاون سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: شدیدترین نوع معلولیت، ضایعه نخاعی است. 18 هزار فرد دچار معلولیت قطع نخاع در کشور زندگی می کنند که حدود نیمی از آنها بر اثر تصادف رانندگی قطع نخاع شده اند.وی در پاسخ به  این پرسش که چند درصد معلولان از بدو تولد دچار معلولیت هستند، گفت: به طور کلی دو نوع معلولیت داریم، یک دسته معلولیتهای بدو تولد مانندسندروم داون یا اختلافات بینایی یا شنوایی مادرزادی و دوم معلولیتهای اکتسابی است.نحوی ن‍ژاد افزود: در سالهای اخیر با اجرای خدمات پیشگیری و غربالگری های بدو تولد میزان معلولیتهای مادرزادی و ژنتیک کاهش یافته اما هنوز حدود 45 درصد معلولیتها مادرزادی و 55 درصد دیگر اکتسابی است.

معاون سازمان بهزیستی کشور به اجرای غربالگری تنبلی چشم و ناشنوایی بدو تولد اشاره کرد و گفت: 90 درصد کودکان سه تا شش ساله هر سال تحت پوشش غربالگری تنبلی چشم قرار می گیرند و غربالگری شنوایی نیز با تست نوزادی از چند سال پیش شروع شده که امیدواریم تا چند سال آینده به پوشش 85 درصدی این غربالگری نیز برسیم.

نحوی نژاد گفت: بسیاری از معلولیتهای بدو تولد قابل پیشگیری هستند به عنوان مثال 80 درصد اختلالات بینایی مادرزادی با انجام به موقع غربالگری قابل پیشگیری هستند و اگر خدمات پیشگیری از نابینایی به طور کامل انجام می شد از 150 هزار معلول بینایی کشور 120 هزار نفر اکنون بینایی داشتند.

وی افزود: ابزار اصلی برای پیشگیری از معلولیتهای بدو تولد در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آ موزش پزشکی است که باید با حمایت بیمه ها انجام شود و امیدواریم با اقدامات به موقع وزارت بهداشت از بروز موارد بیشتر معلولیت در کشور جلوگیری شود.معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: یکی از علل مهم عقب ماندگی ذهنی بدو تولد، کم کاری تیروئید است که با تشخیص به موقع و انجام تست به موقع نوزادان در بیمارستانها می توان از بروز بخش مهمی از این اختلالات پیشگیری کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha