شنبه ۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۸
کد خبر: 173648

آلودگی هوا، مواد شیمیایی و پارازیت نبض ضربان زندگی ایرانیان را بی‌نظم می‌كند. این اظهارنظر را روز گذشته جمعی از جراحان و متخصصان كشور انجام دادند. این در حالی است كه به‌رغم هشدارهایی كه در سال‌های اخیر درباره آلودگی‌های محیطی داده می‌شود نه تنها این آلودگی‌ها به‌صورت چشمگیری كم نشده است كه در مواردی شاهد افزایش آن نیز بوده‌ایم.

پارازیت اختلال‌در‌ضربان زندگی

سلامت نیوز: آلودگی هوا، مواد شیمیایی و پارازیت نبض ضربان زندگی ایرانیان را بی‌نظم می‌كند. این اظهارنظر را روز گذشته جمعی از جراحان و متخصصان كشور انجام دادند. این در حالی است كه به‌رغم هشدارهایی كه در سال‌های اخیر درباره آلودگی‌های محیطی داده می‌شود نه تنها این آلودگی‌ها به‌صورت چشمگیری كم نشده است كه در مواردی شاهد افزایش آن نیز بوده‌ایم.
 

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان ، در اجلاس «بیماری‌های مادرزادی قلب» در بیمارستان رضوی مشهد جمعی از جراحان و متخصصان كشور از آلودگی هوا، مواد شیمیایی و پارازیت به عنوان بی‌نظمی در نبض ضربان زندگی ایرانی یاد كردند. در همین زمینه رئیس دانشكده پزشكی اصفهان با بیان اینكه عواملی همچون آلودگی هوا و پارازیت‌ها و همچنین مواد شیمیایی داخل محیط تاثیر مستقیمی بر جنین دارد، بیان كرد: مسئولان باید برای استفاده از این موارد سیاست‌گذاری‌های عمده‌ای تدوین كنند. محمدرضا صبری در اجلاس بیماری‌های مادرزادی قلب اعلام كرد: آلودگی هوا تأثیر مستقیمی بر ابتلا به بیماری‌های مادرزادی دارد. او با تاكید بر این موضوع كه خانم‌ها برای بارداری باید آموزش ببینند تا ناخواسته حامله نشوند و زود از حاملگی خود باخبر شوند و در هفته‌های نخست بارداری خود از تماس با موارد مشكل‌زا برای جنین خودداری كنند. به گزارش مهر، صبری بیان كرد: در این نوع از بیماری‌ها به این دلیل كه عوامل متعددی دارند، پیشگیری دشوار است، ‌اما در عین حال امكان‌پذیر است.

عوامل آلودگی زیست محیطی را بیشتر بشناسید

بنابر تعاریف موجود هر گاه ماده یا موادی بیگانه با غلظتی خاص وارد عناصر محیطی شوند و تعادل طبیعی آن را بر هم بزنند یعنی آلودگی ایجاد شده است. در واقع سه عامل مهم در طبیعت وجود دارد كه می‌تواند آثارمخربی همچون آلودگی هوا، آلودگی آب و آلودگی خاك را به همراه داشته باشد. انواع مختلف فعالیت‌های انسانی نیز مواد آلاینده مختلفی ایجاد می‌كنند كه ممكن است با راه یافتن به منابع آب، باعث آلودگی آب‌های سطحی و زیرزمینی شوند. از جمله این عوامل آلودگی محیط زیستی می‌توان به فضولات انسانی و حیوانی حاوی باكتری و نیترات، فلزات سنگین، كود‌ها و آفت‌كش‌ها، فاضلاب‌های صنعتی، فاضلاب‌های خانگی، سرب، مس و... اشاره كرد.

آلودگی هوا نیازمند جراحی

آلودگی هوا و رسیدن آن به سطوح بحرانی پدیده‌ای نگران‌كننده است كه سلامت شهروندان را به خطر می‌اندازد. به همین علت جامعه جهانی در تلاش برای مبارزه با این پدیده از طریق اجرای راهكارهای بلندمدت و مقابله در موقعیت‌های فوق‌العاده است. آلودگی هوا یا آلودگی جوی اصطلاحی است كه تمام عوامل فیزیكی، شیمیایی و زیستی را در بر می‌گیرد كه ویژگی‌های طبیعی جو (اتمسفر) را تغییر می‌دهند. در این زمینه وزیر بهداشت با بیان اینكه راهكارهای مقابله با آلودگی هوا مشخص است، این امر را نیازمند عزمی ملی دانست و با تشبیه راهكارهای آن به جراحی در حوزه سلامت، گفت: بحث آلودگی هوا نیازمند جراحی است. البته باید تحمل جراحی وجود داشته باشد و اگر این آمادگی به‌وجود ‌آید، حتما دستگاه‌های مختلف وظایف خود را انجام می‌دهند. سیدحسن هاشمی درباره آلودگی هوا گفت: فكر می‌كنم مردم به این سوال‌ها عادت كرده‌اند و این سوال‌ها دیگر یكنواخت و كلیشه‌ای شده‌اند و پاسخ به آنها عزم ملی می‌خواهد. به نظر من راهكارهای مقابله با آلودگی مشخص است كه البته كار دشواری است. به گزارش ایسنا، او با بیان اینكه این راهكارها شبیه به جراحی‌هایی است كه ما در پزشكی انجام می‌دهیم، گفت: در اثر جراحی زخم ایجاد می‌شود و سپس دوره نقاهت دارد و نهایتا سلامتی را به دنبال دارد. آنچه كه ما به عنوان حوزه سلامت می‌توانیم مطالبه كنیم كه هم امر رهبر معظم انقلاب و هم مطالبه رئیس جمهور است، مراقبت كردن از سلامت مردم است. مقام معظم رهبری دستور دادند كه در موضوع هوا و به ویژه آب و سایر زمینه‌هایی كه با سلامت در ارتباط‌اند از جمله پارازیت‌ها، آنجایی كه به سلامت مردم آسیب می‌رساند، به هیچ‌وجه نباید مماشات شود. به همین دلیل است كه امروز اعلام تعطیلی شد.

پارازیت‌های مخرب یا بی‌تاثیر!

بر اساس اخبار منتشر شده از سوی كارشناسان و متخصصان مواجهه با آلاینده‌های موجود در هوا همچون سرب و آرسنیك و دیگر فلزات سنگین و نیز در معرض اشعه و پارازیت قرار گرفتن تا ۳۰ برابر خطر تولد نوزاد معلول و عقب مانده ذهنی را افزایش می‌دهد. شهروندان پایتخت هر روزه در معرض این آلودگی‌های محیطی قرار دارند. باید توجه داشت كه بر اساس گفته‌های متخصصان آلودگی هوا در مادران باردار منجر به سرطان و در جنین منجر به نقص‌های مادرزادی و اختلال‌های ژنتیكی می‌شود و از این رو بحث پیشگیری بسیار حائز اهمیت است. این در حالی است كه در سال‌های اخیر یكی از علل سقط جنین مادران وجود پارازیت‌های ماهواره‌ای عنوان شده است. در ضمن آنها معتقدند كه «این امواج بر روی جمعیت اثرات كوتاه‌مدت مثل سردرد یا حالت تهوع و استفراغ دارد. درضمن اثرات بلندمدتی نیز بر افراد مسن و سنین پایین‌تر می‌گذارد. در افراد مسن نیز می‌تواند باعث آریتمی قلبی یا توقف قلب شود. در نوزادان و بچه‌ها در دراز مدت مشكلات جسمانی ایجاد می‌كند و آنها را مستعد سرطان خون می‌كند.»

اظهارنظرهای شبه علمی ممنوع

یك عضوكیمیسیون بهداشت ودرمان مجلس درباره میزان آلودگی محیطی در كشور به «آرمان» می‌گوید: در زمینه میزان تاثیرهای آلودگی‌های محیطی بر سلامت جامعه تاكنون آمارگیری دقیقی انجام نشده است. سیامك مره‌صدق می‌افزاید: هرگونه اظهارنظری در این زمینه باید بر مبنای مقایسه‌های علمی و بر اساس تحقیقات انجام شده درچند سال گذشته مورد بررسی قرار گیرد. به گفته او آلودگی‌های محیطی شانس بروز برخی بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.برای مثال آلودگی هوا شانس ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد و به این ترتیب آلودگی هوا احتمال ابتلا به انواع سرطان‌ها را به همراه دارد. مره صدق می‌گوید: برای مثال آلودگی منابع آب افزایش بیماری‌های عفونی وغیرعفونی را به همراه دارد، حتی آلودگی صوتی نیز در آسیب‌رسانی به سیستم شنوایی تاثیرگذار است و باعث شیوع بیماری‌های عصبی شود. در واقع تاثیر همه این عوامل بر سلامت به شكل عملی ثابت شده است، اما تاكنون در زمینه میزان تاثیر آلودگی‌ها در جامعه آمار دقیقی ارائه نشده است. این عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس در تكمیل این جمله كه برخی از متخصصان زنان پارازیت‌ها را بر افزایش سقط جنین تاثیرگذار می‌دانند، می‌افزاید: ‌به اینگونه جمله‌ها هیچ اعتقادی ندارم؛ هیچ یك از این اظهارنظرها پایه علمی ندارد. باید توجه داشت كه اغلب پزشكان بر اساس یافته‌های خود در مطب این جملات را بیان می‌كنند. مره صدق تاكید می‌كند: هرگونه یافته‌های علمی باید بر مبنای بررسی‌های علمی و پژوهش‌های گسترده مطرح شود. او تصریح می‌كند: تاكنون میزان آلودگی پارازیت‌ها و منشأ آنها نیز گزارش نشده است. مره صدق با بیان اینكه از نظر آلودگی هوا یا آلودگی‌های محیطی عوامل آسیب‌زا در كشور فراوان است، تاكید می‌كند: بر اساس یافته‌های علمی آلودگی هوا می‌تواند در تشدید برخی بیماری‌ها از جمله بیمارهای تنفسی، قلب و عروق، سرطان و... تاثیرگذار باشد. به گفته او اظهارنظرهای شبه علمی از سوی برخی افراد متخصص خطرناك است و متخصصان باید نظرهای خود را بر پایه علمی بیان كنند.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha