پنجشنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۶
کد خبر: 192558

صندوق کودکان ملل متحد در تازه‌ترین گزارش خود، می‌گوید بیش از ۲۸ میلیون کودک در سراسر جهان، در نتیجه جنگ‌ها و کشمکش‌های موجود آواره شده‌ و تن به خطر قتل، غرق‌شدن، مرگ، تجاوز و قاچاق داده‌اند.

50 میلیون کودک آواره در انتظار آینده‌ای نامعلوم

سلامت نیوز: صندوق کودکان ملل متحد در تازه‌ترین گزارش خود، می‌گوید بیش از ۲۸ میلیون کودک در سراسر جهان، در نتیجه جنگ‌ها و کشمکش‌های موجود آواره شده‌ و تن به خطر قتل، غرق‌شدن، مرگ، تجاوز و قاچاق داده‌اند.

در گزارش یونیسف با عنوان «برکنده‌شده: بحران رو به فزونی ناشی از کودکان مهاجر و پناهجو»، تصویری هشدارآمیز از وضعیت میلیون‌ها کودک و خانواده‌های آنها داده شده است. کسانی که در نتیجه جنگ و تنش‌های مسلحانه، ترجیح داده‌اند هر خطر دیگری را پذیرفته و راه آوارگی در پیش گیرند.


بنا بر این گزارش ۵۰ میلیون کودک به دلیل جنگ و بحران از محل سکونت خود به نقاط دیگر جابه‌جا شده‌ یا نقل مکان کرده‌اند. بیش از نیمی از این شمار، ۲۸ میلیون نفر، دختران و پسرانی هستند که به دلیل خطرات بیش از حد، آواره شده‌اند.


در عین حال شمار کودکانی که به تنهایی از مرزهای کشورهای خود می‌گذرند هم رو به فزونی‌ است؛ در سال ۲۰۱۵ میلادی بیش از ۱۰۰ هزار کودک تنها، در ۷۸ کشور جهان درخواست پناهندگی کرده‌اند. به گفته شبکه اطلاع‌رسانی سازمان ملل، این شمار سه برابر بیشتر از سال ۲۰۱۴ میلادی ا‌ست.


از منظر جغرافیایی، ترکیه بیشترین شمار پناهجویان و احتمالا بیشترین شمار کودکان پناهجو در جهان را در خود جای داده‌ است. با در نظر گرفتن شمار درصدی پناهجویان در مقابل جمعیت ساکن در کشور، لبنان بیشترین شمار آوارگان را در برگرفته ‌است، از هر پنج نفری که ساکن این کشور هستند، یک نفر پناهجو است.
سوریه و افغانستان، در سال ۲۰۱۵ میلادی، در صدر کشورهای آسیایی با شمار بالای پناهجویان- تقریبا نیمی از هر گروه سنی بالا و زیر ۱۸ سال- قرار دارند. در حالی‌که شمار بیشتری از پناهجویان پاکستانی کمتر از ۱۸ سال سن دارند.


سوریه به تنهایی نزدیک به پنج میلیون آواره در خارج از مرزهای خود دارد که به گفته یونیسف نیمی از کودکان پناهجوی سوری در کشورهای همسایه ساکن شده‌اند. کودکان آواره سوری، داخل و خارج از آن کشور تحت آزارهای مختلفی قرار گرفته‌اند: به‌کارگیری در نیروهای مسلح، ازدواج در سن کودکی یا بدترین سوءاستفاده‌های کاری از جمله این آزار و اذیت‌ها عنوان شده‌اند. به گفته یونیسف، جنگ و بحران‌های مسلحانه مهم‌ترین دلیل این شمار از آوارگان کشورهای نام‌ برده‌ شده است.


در گزارش یونیسف در مورد سال ۲۰۱۵ میلادی، گفته می‌شود که در مجموع بیش از ۲۰ میلیون نفر در پی بحران‌های آسیا، آواره شده‌اند؛ ۶/۶ میلیون نفر در سوریه، ۳/۳ میلیون در عراق، 5/2 میلیون نفر در یمن. افغانستان، ترکیه، میانمار و هند نیز در جایگاه‌های بعدی قرار دارند. صندوق کودکان ملل متحد می‌گوید تقریبا ۹۰ درصد کل پناهجویان آسیایی، جایی در خود قاره آسیا اسکان مجدد پیدا کرده‌اند.


کودکان، یک‌سوم کل پناهجویانی را تشکیل داده‌اند که در هفت ماهه اول سال ۲۰۱۶ به اروپا رفته‌اند: از جمله از سوریه، عراق، ایران یا افغانستان. در قاره آسیا، ایرانیان سه درصد جمعیت پناهجویان قایق‌سوار‌ که به یونان رسیده‌اند، را تشکیل می‌دهند.


یونیسف در عین حال در گزارش خود تاکید کرده که مهاجرت می‌تواند بخت‌ها و موقعیت‌هایی برای ایجاد یک زندگی را نیز به پناهجویان ارائه کند. به گفته این نهاد بین‌المللی، کودکان آواره‌ای که مدارک قانونی ندارند، بیشتر در معرض تهدید و دسترسی پیدا نکردن به امکاناتی مانند آموزش و بهداشت قرار می‌گیرند.

منبع:روزنامه جهان صنعت

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha