یکشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۲
کد خبر: 199826

انتشاردرخواست مجوز‌ وزارت‌صنعت برای تولید ۶۰۰هزار دستگاه موتورسیکلت کاربراتوری که افزایش آلودگی هوا را به دنبال دارد روز پنجشنبه موجب افزایش انتقادها از این اقدام شد‌.

درخواست مجوز برای دودی‌کردن آسمان

سلامت نیوز: انتشاردرخواست مجوز‌ وزارت‌صنعت برای تولید ۶۰۰هزار دستگاه موتورسیکلت کاربراتوری که افزایش آلودگی هوا را به دنبال دارد روز پنجشنبه موجب افزایش انتقادها از این اقدام شد‌.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، موتورسیكلت‌های كاربراتوری یكی از چالش‌های جدی پایتخت هستند و با توجه به سهم 16درصدی موتورسیكلت‌ها در آلودگی هوای تهران به‌ویژه در محدوده مركزی شهر، باید سازوكاری قانونی برای اخذ معاینه فنی این گروه از وسایل نقلیه اندیشیده شود.

    گامی خلاف قانون

هر موتورسیكلت سالانه 200كیلوگرم آلاینده وارد هوا‌‌می‌كند و درصورت عملی شدن این اقدام وزارت صنعت كه خلاف مصوبه صریح سال‌های 94و 95دولت است، هرسال حدود 120 هزار تن آلودگی بیشتر وارد هوای شهرهای محل فروش موتورهای جدید می‌شود. آخرین مصوبه مهم در این مورد به 19خرداد امسال بازمی‌گردد؛ جایی كه هیأت وزیران در بند5 قانون برنامه جامع كاهش آلودگی هوای كلانشهرها اعلام كرد: «تولید و شماره‌گذاری موتورسیكلت‌های كاربراتوری از اول مهر95ممنوع است» و این وظیفه را بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت با همكاری پلیس راهور گذاشت.

    زمان معاینه فنی موتورها رسیده

دیروز مازیار حسینی، معاون حمل‌ونقل و ترافیك شهرداری تهران با گلایه از این اقدام وزارت صنعت گفت: باید نسبت به ایجاد محدودیت و ممنوعیت تردد موتورسیكلت‌های كاربراتوری در مركز شهر نیز اقدام شود. هم‌اكنون 10خط معاینه فنی در تهران وجود دارد كه می‌تواند كار معاینه فنی موتورسیكلت‌ها را به انجام برساند. نكته مهم مورد اشاره حسینی این بود كه راكبان موتورسیكلت‌ها نیز مانند رانندگان خودرو باید به مراكز معاینه فنی مراجعه كنند تا سهم كمتری در آلودگی هوا داشته باشند.

به‌طور متوسط هر دستگاه موتورسیكلت كاربراتوری 5تا 6برابر یك دستگاه خودروی یورو2 آلودگی تولید می‌كند و این در حالی است كه روزانه هر موتورسیكلت در تهران به‌طور متوسط 10برابر یك خودرو پیمایش دارد. حسینی با بیان اینكه البته ممنوعیت تولید و شماره‌گذاری موتورسیكلت‌های كاربراتوری از اول مهر با اعمال سیاست‌های تشویقی و ارائه تسهیلات به دارندگان این موتورسیكلت‌ها برای جایگزینی آنها با موتورسیكلت‌های برقی انجام شده، تصریح كرد:

انجام این مهم نیاز به حمایت‌ دولت دارد و به میزان محسوسی می‌تواند در كاهش سهم موتورسیكلت‌ها در آلودگی هوا مؤثر باشد. معاون شهردار تهران ‌دراین باره‌گفت: براساس آخرین تصمیمات اتخاذ شده توسط وزارت صنعت، قرار شده است تولید نیم‌میلیون موتورسیكلت كاربراتوری كه ثبت سفارش شده در دستور كار قرار گیرد.

این در حالی است كه باید براساس مصوبه هیأت وزیران موتورهای كاربراتوری از اول مهرماه تولید و شماره‌گذاری نشوند؛ اما حالا شاهد آن هستیم كه به بهانه تولید سفارش‌های ثبت شده قرار است حدود 600هزار موتورسیكلت كاربراتوری به خیابان‌های شهر وارد شود. حسینی خاطرنشان كرد قانون فصل‌الخطاب است و همه موظف به اجرای دقیق آن هستند.

    هرگونه مجوز باطل است

سعید متصدی معاون سازمان حفاظت محیط‌زیست به‌عنوان یكی از سازمان‌های دخیل در ممنوعیت تولید و شماره‌گذاری موتورسیكلت‌های كاربراتوری، اخذ مصوبه دولت را لازمه تولید مجدد موتورهای كاربراتوری دانست. وی گفت: هر مجوزی كه سازمان حفاظت محیط‌زیست قبلا برای تولید موتورسیكلت‌های كاربراتوری داده بود، باطل شده كه این موضوع را به نیروی انتظامی اعلام كردیم و مجوزهای تولید و شماره‌گذاری موتورسیكلت‌های كاربراتوری از تاریخ اول مهر 95باطل است. به‌گفته متصدی، اگر قرار باشد شماره‌گذاری جدید موتورسیكلت‌های كاربراتوری صورت گیرد باید این موضوع به تصویب دولت برسد و مصوبه دولتی برای انجام این كار وجود داشته باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha