دوشنبه ۷ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۴
کد خبر: 209003

محققان دانشگاه میشیگان دریافتند لایه نازکی از غشای نورون‌ها در برابر پروتئینی که در اثر بیماری آلزایمر در مغز جمع می‌شود، آسیب‌پذیر هستند.

درمان آلزایمر با کمک غشای سلولی

سلامت نیوز: محققان دانشگاه میشیگان دریافتند لایه نازکی از غشای نورون‌ها در برابر پروتئینی که در اثر بیماری آلزایمر در مغز جمع می‌شود، آسیب‌پذیر هستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، در مغز افراد مبتلا به آلزایمر از تجمع پروتئینی موسوم به آمیلویید بتا نوعی ماده چسبنده‌ تولید می‌شود که سطح نورون‌ها را می‌پوشاند. این ماده چسبناک با عنوان پلاک شناخته می‌شود. محققان دریافتند بخش‌های نازکی از غشای نورون‌ها دربرابر این پروتئین آسیب‌پذیر هستند و امکان ورود این پروتئین‌ها به درون نورون‌ها و نابودی آن‌ها را فراهم می‌کنند، در نتیجه بیمار توانایی یادآوری اطلاعات را از دست می‌دهد. این فرآیند در بیماری‌هایی مانند هانتینگتون (نوعی بیماری ژنتیکی) و دیابت نوع دو نیز به وقوع می‌پیوندد.
محققان متوجه شدند این بخش‌های نازک غشای نورون‌ها از زنجیره‌های کوتاه اسیدهای چرب ساخته شده‌اند، در حالی که بخش‌های ضخیم‌تر غشا از زنجیره‌های بلند اسیدهای چرب تشکیل می‌شود. به همین علت معتقدند تشکیل زنجیرهای کوتاه چربی‌ها که ممکن است در اثر پیری یا یا سایر عوامل فیزیولوژیکی ناشی از آلزایمر باشد، می‌تواند منجر به مرگ نورون‌ها در اثر حمله پروتئین آمیلویید بتا شود.
بیماری پیشرونده آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است که باعث اختلال در حافظه، تفکر و رفتار بیمار می شود.
بر اساس آمار مرکز بین المللی آلزایمر، در حال حاضر 46.8 میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و این تعداد تا سال 2050 میلادی، به 131.5 میلیون نفر به ویژه در کشورهای در حال توسعه می رسد.
محققان دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو چاقی، باریک شدن شریان کاروتید، افسردگی، سطح پایین تحصیلات، افسردگی، فشار خون بالا، عدم تحرک، استعمال دخانیات، سطح بالای اسید آمینه و دیابت نوع 2 را به عنوان مهمترین عوامل خطر آلزایمر برشمرده اند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Biological Chemistry منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha