دوشنبه ۲۴ آبان ۱۳۸۹ - ۱۵:۳۱
کد خبر: 21217

داروهای تولید داخل ام . اس به تدریج جایگزین انواع خارجی می شود

كاهش قیمت داروهای وارداتی ادامه دارد
سلامت نیوز: معاون غذا و داروی وزارت بهداشت با رد برخی مباحث مطرح شده مبنی بر كاهش قیمت 42 قلم داروی تولید داخل كشور، گفت: این در حالی است كه برنامه‌ریزی‌ها برای روند كاهش قیمت داروهای وارداتی ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، دكتر احمد شیبانی در حاشیه دیدار با وزیر رفاه، جمعیت و امور زنان پاكستان، گفت: كمیسیون كاهش قیمت دارو هنوز موضوعی در مورد كاهش قیمت 42 قلم دارو را به ما اعلام نكرده است. در سال جاری تنها قیمت 3 تا 4 قلم داروی تولید داخل كاهش یافته است.

وی گفت: برای افزایش قیمت دارو در كشور برنامه‌ای نداریم. اما برای كاهش قیمت داروهای وارداتی برنامه‌ریزی دقیقی صورت گرفته است؛ به طوری كه قیمت داروهای وارداتی نسبت به سال گذشته بسیار ارزان‌تر شده و این روند همچنان ادامه خواهد داشت. در مورد داروهای تولید داخل نیز تنها 3 تا 4 قلم دارو كاهش قیمت داشته است.

شیبانی ادامه داد: داروهای وارداتی به گونه‌ای مدیریت می شوند كه با قیمتی بسیار ارزان‌تر در اختیار بیماران قرار گیرد و همچنین پس از مدتی زمینه تولید آنها در داخل كشور فراهم شود.

یارانه داروهای وارداتی و تولید داخل ام . اس یكسان شد

 داروهای تولید داخل ام . اس به تدریج جایگزین انواع خارجی می شود

وی در مورد مباحث مطرح شده مبنی بر كاهش یارانه مربوط به داروهای ام. اس گفت: یارانه قابل توجهی به داروهای مربوط به ام . اس اختصاص یافته است؛ به طوری كه در حال حاضر یارانه داروهای وارداتی و تولید داخل ام . اس یكسان شده است. این امر در راستای حمایت از تولید داخل صورت گرفته است.

شیبانی در این باره ادامه داد: در زمینه اقلام وارداتی داروهای ام . اس و تولید آنها در داخل از جمله گروه اینترفرون‌ها برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای صورت گرفته است. به این ترتیب به تدریج داروهای تولید داخل جایگزین انواع خارجی می شود.

 موضوع حق فنی داروخانه‌ها در هیات تجدید نظر دیوان عدالت اداری مطرح شد

 دریافت حق فنی، حق داروخانه‌هاست

وی در ادامه درباره رای دیوان عدالت اداری مبنی بر غیرتشخیصی و غیردرمانی بودن فعالیت داروسازها در داروخانه‌ها و حذف حق فنی داروخانه‌ها، گفت: این موضوع مجددا در هیات تجدید نظر دیوان عدالت اداری مطرح شده است. در این زمینه باید گفت كه داروسازان از گروه پزشكی هستند كه خدمات علمی و دارویی ارایه می‌دهند و باید بابت این خدمات از حق فنی برخوردار باشند. اگر حق فنی حذف شود در بحث اقتصاد داروخانه و ارزش كار داروساز مشكل ایجاد خواهد كرد. حذف حق فنی داروخانه‌ها مانند آن است كه ویزیت پزشك حذف شود. بنابراین حق داروساز است كه در ازای خدمات علمی و دارویی باید پرداخت شود.

 آمادگی تبادل تجربیات دارویی ایران با كشور پاكستان

معاون غذا و داروی وزیر بهداشت همچنین در دیدار با وزیر رفاه، جمعیت و امور زنان كشور پاكستان با اشاره به امكانات سخت افزاری و نرم افزاری ایران در تولید و عرضه دارو گفت: در حال حاضر 75 كارخانه داروسازی در ایران حدود 96 درصد داروهای مورد نیاز كشور را از نظر عددی تامین می‌كنند. ایران از تجربیات خوبی در زمینه دارو برخوردار است و آمادگی برای تبادل این تجربیات با كشور پاكستان وجود دارد.

وی گفت: صنعت داروسازی ایران در حال حاضر در جایگاهی قرار دارد كه داروهای پیشرفته و بایوتك نیز در كشور تولید می‌شود. بسیاری از داروهای ایرانی در كشورهای منطقه به ویژه كشورهای همسایه ثبت شده و مورد استفاده آن كشورها قرار دارد؛ چرا كه داروهای ایرانی از نظر كیفی و كمی و به ویژه از نظر قیمت قابل رقابت با سایر كشورهاست.

معاون غذا و داروی وزیر بهداشت در پایان گفت: آمادگی امضای تفاهم نامه‌ای در مورد داروها با كشور پاكستان را داریم تا تبادلات دارویی با این كشور صورت گیرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha