شنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۷

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: می‌توان سهم هر کدام از کسانی را که در برابر هر گونه آگاهی جنسیتی و آموزش‌های خودمراقبتی جنسی مقاومت می‌کنند در بروز یا پیشگیری از چنین اعمالی تعیین کرد.

مولاوردی: آتناهای دیگر را دریابیم

سلامت نیوز:معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: می‌توان سهم هر کدام از کسانی را که در برابر هر گونه آگاهی جنسیتی و آموزش‌های خودمراقبتی جنسی مقاومت می‌کنند در بروز یا پیشگیری از چنین اعمالی تعیین کرد.

به گزارش سلامت نیوز ، شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در واکنش به قتل آتنا اصلانی در کانال تلگرامی خود نوشت: « از زمانی که خبر مفقود شدن و سپس جنایت هولناک و دردناکی که دخترک بی دفاع و معصوم پارس آباد مغان را قربانی کرد منتشر شد و در این دو روزی که برنامه فشرده سفر کاری به استان خراسان جنوبی داشتم، لحظه‌ای از یاد آتنا اصلانی و آتناهای دیگر غافل نبودم.

انگار همین دیروز بود که در رثای ستایش قریشی همه ما چه راهکارها که ارائه ندادیم؟ بی تردید این اولین و آخرین باری نیست که یک کودک مورد سوء رفتار جنسی قرار می‌گیرد که پدیده‌ای شایع در جهان است و بیشتر توسط بستگان و آشنایان که توانسته‌اند اعتماد والدین و کودکان را جلب کنند صورت می‌گیرد، با این تفاوت که در برخی جوامع جنبه عمومی چنین جرمی پر رنگ بوده و فرض بر این است که این کودک از جامعه ربوده شده و نه فقط از یک خانواده و تصور بر این است که چنین جنایتی علیه جامعه رخ داده است و نه یک خانواده.

یکی از محورهایی که در این‌گونه مواقع بازار داغ خود را می‌یابد و بعد هم به بوته فراموشی سپرده می‌شود، پرداختن به چرایی ارتکاب این جرایم و نیز چگونگی پیشگیری از چنین اعمالی است. از سوی دیگر تردیدی در این نیست که کودکان اعم از دختر و پسر، اگر از تربیت و آمورش‌های لازم برخوردار نباشند در هر موقعیت و مکانی که باشند، چه کودک کار و خیابان باشند و چه کودک فقر و چه در کارگاه باشند و چه در کلاس آموزشی و ...، شب و روز در برابر این رفتارها آسیب پذیرند.

در اینکه برای تسلا و تشفی خاطر بازماندگان دغدار و مردم دل آزرده برخورد قاطع و سریع قضایی و قانونی شرط لازم هست هم شکی وجود ندارد، اما آیا این برخورد شرط کافی هم بوده و بازدارندگی لازم را از ارتکاب چنین جنایاتی در آینده خواهد داشت، جای تردید وجود دارد. قدر مسلم آن است که با شناخت درست عوامل زمینه ساز این‌گونه جنایات می‌توان برای به حداقل رساندن آن برنامه متناسبی را تدارک دید و مجموعه تدابیر و سیاست‌های آموزشی و فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی را اتخاذ کرد و با بررسی نقش و تاثیر هر یک از عوامل قانون، اخلاق، جامعه، خانواده، مساجد و منابر، مدرسه و دانشگاه و نظام آموزشی، رسانه‌های عمومی و مجاری، به ویژه صدا و سیما و کسانی که در برابر هر گونه آگاهی جنسیتی و آموزش‌های خودمراقبتی جنسی مقاومت می‌کنند و..، سهم هر کدام را در بروز یا پیشگیری از چنین اعمالی تعیین کرد.

ناگفته نماند در سال‌های اخیر بارها از سوی متولیان امر در خصوص وضعیت سلامت روان جامعه ابراز نگرانی شده است .طبق اعلام معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت 23.6 درصد جمعیت کشور از افسردگی و اختلال روانی رنج می‌برند.

با توجه به ترویج آموزش‌های لازم سلامت روان از طرق مختلف برای سنین و مقاطع تحصیلی مختلف و تدوین سند ملی سلامت روان امروزه از ضروریات است؛ همچنین توجه به نقش نظام آموزشی رسمی و غیررسمی در تربیت نسل آینده و آماده کردن آنان برای زندگی مسئولانه و آگاهانه و آموزش مدیریت رفتار و مهارت کنترل غرایز؛ آموزش مهارت‌های زندگی و آگاهی والدین از نحوه مراقبت از فرزند به ویژه از طریق انجمن اولیا و مربیان؛ بررسی علل کم اثر شدن یا بی تاثیری پیام‌های اخلاقی که از در و دیوار می‌بارد؛ نقش نظام رفاهی و تامین اجتماعی ؛برقراری نظام حمایت اجتماعی از خانواده آسیب دیده و آسیب زده؛ رصد و نظارت کافی بر رفتار افرادی که سابقه محکومیت موثر کیفری دارند(نه مانند قاتل آتنا که بزهکاری با پیشینه تجاوز و کودک آزاری بعد از گذراندن دوران محکومیت بدون درمان کامل و بدون هیچ نظارتی در جامعه رها می شود)؛ الزامی شدن مشاوره پیش از ازدواج؛ ادامه اجرای طرح بهداشت روان در محلات و صدا و سیما و...از جمله مواردی است که در کنترل و کاهش و پیشگیری از این‌گونه جرایم و نیز شکستن سیکل معیوب ادامه این بیماری می‌تواند موثر باشد.

به پیشنهاد یکی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمان تصمیم گیری در مورد سند آموزشی ۲۰۳۰قرار شد کارگروه ویژه‌ای برای تدوین سند آموزش جنسی در دبیرخانه آن شورا تشکیل شود. امید است تدوین این سند پشت درهای بسته نبوده و در ارائه راهکارهای لازم از نظرات متخصصان امر و اهل فن و نیز الگوها و تجارب موفق و موثر جهانی طبق اصل دوم قانون اساسی بهره‌مند شوند تا به سرنوشت اسنادی که تنها بر روی کاغذ مانده‌اند مبتلا نشود.

در خبرها آمده بود مردم که از شنیدن خبر این جنایت به خشم آمده‌اند به خانه قاتل آتنا حمله کرده و شیشه‌ها و پنجره‌ها را شکسته‌اند و محل کار او را هم به آتش کشیده‌اند.با جنایتی که این بزهکار سابقه‌دار مرتکب شده است در واقع روح و روان و هویت همسر و دو فرزند خود را نیز در معرض تعرض قرار داده است. از این بابت به این خانواده هم باید تسلیت گفت.در زمان قتل ستایش نوشتم درد را از هر طرف بخوانی درد است! اینجا هم همان را تکرار می‌کنم.

تبدیل نشدن این دو فرزند به بیمار روانی و بزهکار دیگر و جا پای پدر نگذاشتن نیز نباید در سیاست‌های متخذه از نظرها دور بماند.

در پایان ضمن عرض تسلیت این مصیبت بزرگ مراتب همدردی خود را با خانواده محترم اصلانی به ویژه مادر داغدیده آتنا و نیز آیت الله عاملی، نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل، استاندار محترم و مردم سوکوار پارس آباد مغان ابراز می‌کنم، با این امید که بعد از این آتناهای دیگر را دریابیم و شاهد از دست دادنشان نباشیم.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha