دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۵
کد خبر: 242811

دکتر علی‌اکبر پورفتح‌اله با اشاره به اقدامات انجام شده برای واکسیناسیون علیه هپاتیت B اظهار داشت: از سال 1373 به بعد واکسیناسیون کشوری بر علیه هپاتیت B در همه نوزادان متولد شده در کشور به صورت یک برنامه ملی و کشوری صورت پذیرفته است. بنابراین افراد متولد 1373 به بعد بر علیه ویروس هپاتیت B واکسینه و ایمن شده‌اند و طبعا شیوع هپاتیت در این گروه بسیار پایین‌تر و سالم‌ترین افراد برای اهدای خون هستند.

دعوت از متولدین ۷۳ برای اهدای خون

سلامت نیوز:دکتر علی‌اکبر پورفتح‌اله با اشاره به اقدامات انجام شده برای واکسیناسیون علیه هپاتیت B اظهار داشت: از سال 1373 به بعد واکسیناسیون کشوری بر علیه هپاتیت B در همه نوزادان متولد شده در کشور به صورت یک برنامه ملی و کشوری صورت پذیرفته است. بنابراین افراد متولد 1373 به بعد بر علیه ویروس هپاتیت B واکسینه و ایمن شده‌اند و طبعا شیوع هپاتیت در این گروه بسیار پایین‌تر و سالم‌ترین افراد برای اهدای خون هستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از  تسنیم،یک مسؤل حوزه سلامت کشور از جوانان متولد سال ۱۳۷۳ در امری سلامت محور دعوت به عمل آورد.

وی در این باره ادامه داد: با توجه به اینکه سن شروع اهدای خون در ایران ۱۸ سال است، جوانانی که اکنون در سن ۱۸ تا ۲۱ سالگی هستند، ایده‌آل‌ترین و بهترین گروه سنی برای مشارکت در سلامت خون هستند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به جهت‌گیری جامعه به سوی سالمندی، گفت: وقتی جامعه به سوی سالمندی پیش می‌رود مصرف خون و فرآورده‌های آن افزایش می‌یابد و نزدیک به ۲.۳ خون مصرف شده در سنین بالای ۵۰ سالگی به علت افزایش بدخیمی‌ها و اعمال جراحی است. از طرف دیگر کانون‌های خون‌سازی در سنین پس از ۶۰ سالگی کاهش می‌یابد و سازمان انتقال خون از عزیزان با سن بالاتر از ۶۵ سال خون دریافت نمی‌کند؛ به عبارت دیگر در سالمندی جوامع، هم اهداکنندگان خون کاهش می‌یابند و هم حجم مصرف خون و فرآورده‌های خونی افزایش می‌یابد.

پورفتح‌اله افزود: با توجه به اینکه جامعه ایران هم به سوی سالمندی حرکت می‌کند، سرمایه‌گذاری روی جوانان و گرایش متولدین سال ۱۳۷۳ به بعد، اهدای خون مستمر می‌تواند نقش موثری در سلامت و کفایت خون و فرآورده‌های آن داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه سازمان انتقال خون پیشگام در برنامه‌های سلامت و کفایت خون در میان کشور‌های در حال توسعه است افزود: به طوری که با برنامه‌ریزی انجام شده در زمینه اهداکنندگان خون هم‌اکنون شاخص شیوع عفونت‌های قابل انتقال خون از طریق خون در جامعه اهداکنندگان خون در ایران ۱۰ برابر کمتر از جامعه طبیعی است و طی پنج سال گذشته شاهد کاهش نسبت شیوع عفونت‌های قابل انتقال از طریق خون بوده‌ایم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha