دوشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۸

بسیاری از مدارس فرسوده تهران مدت‌هاست که از عمرشان گذشته است، اما مسئولان به این هشدار توجهی ندارند. آنچنان که بعد از وقوع هر زلزله‌ای دوباره مبحث نوسازی مدارس بر سر زبان‌ها می‌افتد و به مرور زمان به دست فراموشی سپرده می‌شود.

هزار مدرسه فرسوده دراستان تهران

سلامت نیوز:بسیاری از مدارس فرسوده تهران مدت‌هاست که از عمرشان گذشته است، اما مسئولان به این هشدار توجهی ندارند. آنچنان که بعد از وقوع هر زلزله‌ای دوباره مبحث نوسازی مدارس بر سر زبان‌ها می‌افتد و به مرور زمان به دست فراموشی سپرده می‌شود.

 

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ، خرداد 96، شهردار منطقه 11 تهران گفت: 60 درصد مدارس این منطقه فرسوده هستند و 45 مدرسه با عمر بالای 40 سال در بخش مرکزی شهر تهران وجود دارد که نیاز به نوسازی دارند.

 

نصراله آبادیان با بیان اینکه بخش قابل توجهی از محله‌های مرکزی شهر تهران در بافت فرسوده قرار گرفته است؛ از اجرای طرح‌های نوسازی طی سال‌های اخیر در 17 محله این منطقه خبر داد و افزود: حدود 60 درصد مدارس سطح منطقه فرسوده است که بر همین اساس مدیریت شهری در تکمیل رنجیره نوسازی در منطقه؛ هر ساله اعتباری را از طریق اداره آموزش شهروندی برای تعمیر و تجهیز مدارس به ویژه مدارس فرسوده اختصاص می‌دهد.

شهردار منطقه 11 در این باره گفت: با توجه به اهمیت تحصیل فرزندان جامعه در مدارسی ایمن؛ مدیریت شهری برای مقاوم‌سازی و ایمن‌سازی مدارس پیشقدم شده و برای این امر اعتبار ویژه‌ای در نظر گرفته است. او با بیان وجود ۱۱۹ مدرسه دولتی در این منطقه؛ یاد آور شد: ۴۵ مدرسه با عمر بالای ۴۰ سال در منطقه ۱۱ داریم که نیاز به نوسازی و مقاوم‌سازی دارند.

همچنین مدارس همایون خواجوی، نرجس، جواد الائمه(ع) و... عمر بالای ۸۰ سال دارند. آبادیان قدمت مدرسه، استفاده نکردن از اعتبارهای کمکی در سال‌های گذشته و واقع شدن در محله‌های محروم را شرط‌های قرار گرفتن مدارس در اولویت کمک‌رسانی عنوان کرد و ادامه داد: میزان کمک‌های شهرداری منطقه ۱۱ به مدارس در سال گذشته ۸۰۰ میلیون تومان بوده که این رقم امسال به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

به گزارش مهر، او خاطر نشان کرد: از سال ۱۳۹۴ تاکنون تمام ۱۱۹ مدرسه دولتی منطقه ۱۱ با کمک شهرداری و از سوی اداره آموزش شهروندی معاونت اجتماعی و فرهنگی این منطقه تجهیز شده است.

   

حذف و نوسازی ۱۵ ساله مدارس فرسوده تهران

آذر 96، مدیرکل سابق نوسازی مدارس استان تهران گفت: ‌بیش از هزار فضای آموزشی در سطح استان تهران وجود دارد که ایمنی لازم را برای دانش‌آموزان ندارند و بیش از 50 درصد این مدارس در شهر تهران مستقر هستند.

البته نداشتن ایمنی مناسب بدین معنا نیست که این مدارس به زودی تخریب می‌شوند، اینها در برابر بارهای ثقلی مانند برف و وزن ساختمان هیچ‌گونه مشکلی ندارند، اما در برابر بارهای جانبی مانند زلزله و آتش‌سوزی دچار مشکل می‌شوند. داریوش ورناصری اظهار کرد:‌ از مجموع فضاهای آموزشی شهر تهران مدرسه‌ای که با توفان تخریب شود نداریم، اما مدارسی هستند که در برابر حوادث از جمله زلزله آسیب‌پذیرند و تعداد این مدارس کم نیست. او افزود: ‌مدارسی که هم‌اکنون از فرسودگی آنها صحبت می‌کنیم باقی‌مانده مدارسی هستند که موفق به نوسازی و مقاوم‌سازی آنها نشدیم. ورناصری ادامه داد: برای تخریب مدارس فرسوده به اعتبار نیاز داریم و بدون اعتبار هیچ کاری نمی‌توان انجام داد.

بخش عمده‌ای از این اقدام با کمک‌های خیران انجام می‌شود، اما تعداد مدارس فرسوده زیاد است و رسیدگی به آنها در یک یا دو سال امکان‌پذیر نیست و به بازه زمانی پنج تا 10 سال نیاز داریم. او با اشاره به اینکه در شهر تهران برای تخریب و بازسازی مدارس فرسوده 900 میلیارد تومان نیاز داریم، گفت: حدود 400 میلیارد نیز برای مقاوم‌سازی مدارس نیازمند است که در مجموع هزار و 300 میلیارد تومان اعتبار برای مدارس فرسوده پایتخت نیاز است، اما تامین این اعتبار برای دولت و خیرین امکان‌پذیر نیست و با مشارکت خیران و دولت می‌توان بخشی از این اعتبار را در هر سال تامین کرد و در یک بازه زمانی پنج ساله کل آن را ساماندهی کرد. مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران تاکید کرد:‌ مطالعات اولیه انجام شده و نقشه‌های مقاوم‌سازی و تخریب و بازسازی مدارس آماده شده است و فقط منتظر تامین اعتبار هستیم که با همراهی دولت و خیرین در کنار هم می‌توانیم کار را پیش ببریم.

البته کار تخریب و بازسازی مدارس فرسوده از سال 85 آغاز شده است و توانسته‌ایم بخش عمده‌ای از مدارس فرسوده را کاهش دهیم. ورناصری خاطرنشان کرد:‌ در شهر تهران بیشترین مدارس فرسوده در حاشیه جنوبی شهر، شهرری، مناطق مرکزی و مناطق هفت، 9، 11، 12، 13 و 19 قرار دارد. البته بدین معنی نیست که در مناطق دیگر مدارس فرسوده نداریم، اما تعداد آنها بسیار کمتر است.

به گزارش تسنیم، پیش از این عباسعلی باقری، مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران درباره مدارس فرسوده پایتخت گفته بود: 700 مدرسه شهر تهران با قدمت بالای 40 سال در برابر حوادث مقاومت زیادی ندارند و نیازمند تخریب و بازسازی هستند، هم اکنون ناچار هستیم تعدادی از این مدارس را خالی نگه داریم و نمی‌توانیم اجازه ورود دانش‌آموزان را به مدارس بدهیم. 9 هزار و 900 کلاس درس به تعداد یک هزار مدرسه در تهران نیز 14 تا 40 سال قدمت داشته و نیازمند مقاوم‌سازی هستند که با اعتبارات جاری و معمولی نمی‌توان برای آنها کاری کرد.

ناایمنی مدارس فرسوده تهران در برابر توفان

اردیبهشت 97، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران گفت: شهر تهران بیشترین مدارس فرسوده را در کل کشور دارد و 264 مدرسه با قدمت 60 سال در شهر تهران داریم. عباسعلی باقری اظهار کرد: شهر تهران به لحاظ سرانه و متراژ و مقاومت مدارس جزو فقیرترین استان‌هاست و بیشترین مدارس فرسوده کشور در شهر تهران قرار دارند.

قدمت برخی مدارس مانند رهنما و البرز به 100 یا 80 سال می‌رسد. او گفت: امیدواریم با کمک مسولان کشور، نمایندگان مجلس، شهرداری و شواری شهر تهران، خیران و آموزش و پرورش بتوان مدارس فرسوده را حذف کرده از دو هزار و 500 مدرسه دولتی شهر تهران سالانه 10 مدرسه به جمع فرسوده‌ها اضافه می‌شوند و ما در سال فقط سه یا چهار مدرسه می‌سازیم و با این روال نمی‌توان با مدارس فرسوده مقابله کرد.

باقری افزود: نماینده استان سیستان و بلوچستان در مجلس گفته بود تهران و سیستان و بلوچستان در فرسودگی مدارس همانند یکدیگر هستند. به گزارش تسنیم، همچنین فریده اولاد قباد، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس عنوان کرد: 30 درصد مدارس کشور و 50 درصد در تهران فرسوده هستند و در بازدیدها از مدارس شهرستان‌های اطراف مانند ری، پردیس و چهاردانگه شرایط فیزیکی مدارس در رده استان‌های کم برخوردار است.

58 درصد محلات فرسوده در اولویت نوسازی

تیر 97، رئیس شورای شهر تهران گفت: بحث نوسازی بافت فرسوده پایتخت جزو اولویت‌های مهم کمیسیون شهرسازی و معماری شوراست. محسن هاشمی افزود: با توجه به تاکید رئیس‌جمهور به نوسازی بافت فرسوده در 1700 محله در کل کشور ما نیز با دعوت از مسئولان شهری و دولتی تلاش کردیم این موضوع را با سرعت در تهران پیگیری و عملیاتی کنیم.

او گفت: بر اساس دستور رئیس‌جمهور سالانه باید 200 محله در کل کشور نوسازی و بازآفرینی شود و محلات تهران هم جزو محلاتی است که برای احیا و نوسازی آن نیازمند کمک دولت است. رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: همان طور که می‌دانید در تهران نزدیک به چهار هزار و 300 هکتار بافت فرسوده داشتیم که با اجرای اقدامات مختلف اکنون به زیر دو هزار و 500 هکتار رسیده است و حدود 30 تا 40 درصد آنها نیز مقاوم‌سازی و جاسازی شده‌اند. هاشمی گفت: هر چند این تعداد اکنون از بحران خارج‌‌اند،

اما هنوز وضعیت دو هزار و 500 هکتار بافت فرسوده همچنان نامشخص است از این رو معاونت شهرسازی وزارت راه و شهرسازی توجه به این مهم در اولویت کارش قرار داد. به گزارش صدا و سیما، او اضافه کرد: از این تعداد محلات تهران تقریبا 58 محله در اولویت نوسازی قرار دارند که مجموع بافت فرسوده تقریبا از سی و پنج هکتار شروع می‌شود و تا یکصد هکتار و درصد بافت فرسوده این محلات هم از 25 درصد تا 85 درصد می‌رسد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha