طوفان نمكی در انتظار تهرانی ها! این عنوان مطلبی پربازدید در روزهای اخیر در فضای مجازی بود كه گروه‌هایی از شهروندان را نگران از آلودگی تازه زیست محیطی پایتخت كرد.

نگران «نمك» اطراف تهران نباشید

سلامت نیوز:طوفان نمكی در انتظار تهرانی ها! این عنوان مطلبی پربازدید در روزهای اخیر در فضای مجازی بود كه گروه‌هایی از شهروندان را نگران از آلودگی تازه زیست محیطی پایتخت كرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از قانون ،بر این اساس در شبكه های اجتماعی تصاویری از خشك شدن دریاچه نمك در راه میانه شهرهای تهران و قم منتشر و ادعا شد كه این خشكی، آلودگی تازه‌ای از نمك را به تهرانی ها تحمیل می كند. این درحالی است كه مسئولان سازمان محیط زیست این خشكی و آلودكی ناشی از آن را تایید نمی كنند و می گویند اوضاع دریاچه نمك به وخامتی كه در روزهای اخیر عنوان شده است ، نیست.

معاون فنی اداره محیط زیست استان تهران در همین باره با اشاره به اینکه خشکسالی تبدیل به بخشی از اقلیم کشور ما شده است، گفت: این موضوع که دریاچه نمک قم در این مقطع فصلی و زمانی از بین رفته و تبدیل به کانون گرد و غبار شده است،از نظر علمی تایید نمی‌کنم.مهرداد کتال‌محسنی گفته كه اگر مقدار آب‌های تحت‌الارضی که از مناطق کوهستانی و شهری تهران سرازیر می‌شود، حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب در سال باشد، باید یک‌سوم آن به عنوان حقابه محیط زیستی به سمت تالاب بندعلیخان و سایر دریاچه‌های جنوب تهران از جمله دریاچه نمک قم سرازیر شود و آن‌ها را سیراب کند.

وی با تاکید بر اینکه حقابه محیط زیست و تالاب‌ها باید اختصاص داده شود، تصریح کرد: با وجود خشکسالی، مصرف بی‌رویه آب در کشور به صورت فرهنگ درآمده است که تاثیرات سوء بر محیط زیست کشور دارد. محیط زیست برای تامین حقابه تالاب‌ها و دریاچه‌ها تلاش زیادی می‌کند ولی واقعیت‌ها را نمی‌شود انکار کرد؛ برای مثال در جایی که برای تامین آب شرب مورد نیاز مردم در مضیقه هستیم و تنش‌های اجتماعی برای تامین حقابه کشاورزان وجود دارد باید اولویت‌بندی کنیم.

آب شرب و آب مورد نیاز کشاورزی باید تامین شود و درعین حال حقابه طبیعت نیز داده شود. کتال‌محسنی با اشاره به اینکه نگرانی‌ها برای تامین حقابه تالاب‌ها و دریاچه‌های استان تهران و اطراف آن از جمله دریاچه نمک قم وجود دارد، گفت: کشور ما چندین سال است که درگیر خشکسالی است و این وضعیت در تابستان‌ها شدیدتر می‌شود.

وی با بیان اینکه در فصل‌های بارشی در صورتی که بارش به اندازه کافی باشد دریاچه احیا می‌شود، اظهار کرد: کشور ما بیابانی و نیمه بیابانی است و خشکسالی تبدیل به بخشی از اقلیم کشور ما شده است. باید برای مصرف بهینه آب برنامه‌ریزی کنیم چرا که مشکل اصلی ما مصرف نادرست آب در بخش کشاورزی، خانگی و شهری است.معاون فنی اداره محیط زیست استان تهران در پایان تصریح کرد: در گذشته نیز اقلیم کشور ما بیابانی بود ولی مصرف آب به شدت این روزها نبود و مدیریت و نگهداری بیشتری روی منابع آبی وجود داشت بنابراین با مدیریت منابع آبی می‌توان حقابه‌های زیست محیطی را نیز اختصاص دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha