سلامت نیوز :عضو انجمن نفرولوژی ایران گفت: مبتلایان به دیابت و فشار خون هر سال باید با انجام آزمایش خون و ادرار از نظر سلامت كلیه بررسی شوند.

حمید ابراهیمی در گفت‌وگو با فارس در آستانه 19 اسفند روز جهانی كلیه با بیان اینكه‌ برای افزایش آگاهی عموم جامعه و متولیان سلامت درباره خطرات بیماری كلیه و به ویژه بیماری مزمن كلیه باید بیش از پیش تلاش شود اظهار داشت: بیماری‌های قلبی- عروقی شایعترین علت مرگ و میر در جهان محسوب می‌شوند و باید در نظر داشت كه بیماری مزمن كلیه یكی از مهمترین عوامل ایجاد بیماری‌های قلبی - عروقی است.

وی با تأكید بر شعار امسال روز جهانی كلیه «با حفاظت از كلیه، قلب خود را حفظ كنید» اظهار داشت: با شناسایی اولیه و پیشگیری از بیماری كلیه می‌توان در طولانی مدت سلامت قلب و عروق را حفظ كرد.

این متخصص نفرولوژی با بیان اینكه 30 درصد مرگ و میر در جهان به علت بیماری قلبی- عروقی است خاطرنشان كرد: در بیماران دیالیزی خطر بیماری قلبی- عروقی 20 تا 30 برابر افزایش می‌یابد.

وی اضافه كرد: خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی- عروقی وقتی كه پروتئین در ادرار وجود داشته باشد 6 برابر افزایش می‌یابد و با كاهش دفع پروتئین و آهسته‌كردن سیر پیشرفت بیماری مزمن كلیه با مداخلات دارویی و غیر دارویی می‌توان از خطر بیماری های قلبی عروقی كاست.

ابراهیمی گفت: وجود آلبومین در ادرار نشانگر بهتری از پرفشاری خون برای بیماری‌های قلبی- عروقی است و تلاش برای كاهش دفع پروتئین ارزش بیشتری از تنظیم فشار خون به تنهایی برای حفاظت كلیه و قلب دارد.

این فوق تخصص بیماریهای كلیه یادآور شد: بر اساس آمار در ایران بیش از 17 میلیون نفر مبتلا به چاقی و 17 میلیون نفر مبتلا به پرفشاری خون و 5 میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند.

ابراهیمی توصیه كرد: افراد مبتلا به فشار خون و دیابت سالانه با انجام آزمایش خون و ادرار از نظر بیماری مزمن كلیه بررسی شوند كه با اصلاح الگوی زندگی برنامه غذایی مناسب و انجام حركات ورزشی حداقل به مدت نیم ساعت در روز، كاهش مصرف نمك، قطع سیگار، تنظیم فشار خون، تنظیم قند خون، درمان اختلال چربی و مداخلات دارویی می توان مانع ایجاد بیماری مزمن كلیه شد و در صورت ابتلا سیر پیشرفت آن را كند كرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha