سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۴

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات گفت: میزان استفاده از قلیان در دختران ۱۰ برابر سیگار است. ما می‌دانیم که سیگار و قلیان آغاز حرکت به سمت اعتیاد است.

مصرف قلیان در دختران ۱۰برابرسیگار است

سلامت نیوز:دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات گفت: میزان استفاده از قلیان در دختران ۱۰ برابر سیگار است. ما می‌دانیم که سیگار و قلیان آغاز حرکت به سمت اعتیاد است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ، محمدرضا مسجدی با تاکید بر اینکه دخانیات دغدغه جدی حاکمیت نیست، اظهار کرد: وزارت صنعت در نشست امروز وزارت بهداشت شرکت نکرد. وزارت بهداشت متولی گرفتاری‌های این حوزه است. طبق قانون اتومبیل شخصی وسیله‌ای عمومی است اما چگونه می‌توان توجیه کرد که قهوه‌خانه‌ها جزو اماکن عمومی محسوب نمی‌شوند.

با توجه به اینکه مساله دخانیات دغدغه‌ای جدی نیست هنوز هم استفساریه خروج قهوه‌خانه‌ها از فهرست اماکن عمومی در مجلس طرح می‌شود. او افزود: هنرمندان و ورزشکاران جزو گروه‌های تاثیرگذار جامعه هستند. وقتی محبوب‌ترین سریال خانگی پر از صحنه‌های استفاده از سیگار است چگونه می‌توان به نوجوان آموخت که سیگار مصرف نکند. در یکی از فیلم‌های سینمایی ۱۴ صحنه مصرف دخانیات وجود دارد، این بر خلاف قانون است. دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات تصریح کرد: امروز یکی از درس‌های مهم جامعه ما برجام است. از زمانی که تحریم‌ها بر ایران اعمال شد کدام یک از برنامه‌ها و صنایع در ایران به جز دخانیات مصون از تحریم بودند؟ خزانه داری آمریکا که بسیاری از افراد، گروه‌ها و صنایع را تحریم کرده است چرا شرکت «بریتیش امریکن توباکو» را تحریم نمی‌کند چون نگاهی سیاسی پشت این مساله وجود دارد. صنعت دخانیات بیش از سه میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری کرده است که ۳۰ درصد آن دست متولی داخلی و ۷۰ درصد آن در دست متولی خارجی قرار دارد. مسجدی با انتقاد از صدور مجوز فعالیت در ایران برای شرکت‌های دخانیات خارجی اظهار کرد: ژاپن در ایران کارخانه سیگار راه انداخته است. ما ژاپن را با سیگار می‌شناسیم یا تویوتا و صنایع پیشرفته؟ میزان استفاده از قلیان در دختران ۱۰ برابر سیگار است. ما می‌دانیم که سیگار و قلیان آغاز حرکت به سمت اعتیاد است.

بیش از دو میلیون معتاد در کشور وجود دارد. نمی‌شود تنها عدد و رقم اعلام کرد بلکه باید کاری برای آن انجام داد. به گزارش ایسنا، همچنین عضو کمیته مبارزه با دخانیات دفتر سازمان جهانی بهداشت در ایران اظهار کرد: با وضعیت فعلی کنترل دخانیات در ایران این کشور به هیچ عنوان نمی‌تواند به هدف خود برای کاهش ۳۰ درصدی دخانیات برسد. در بدبینانه‌ترین شرایط می‌توان پیش بینی کرد که مصرف دخانیات در ایران افزایش پیدا می‌کند. صنعت دخانیات ایران دو بازار بالقوه نوجوانان و جوانان را هدف خود قرار داده است. مصرف دخانیات در زنان کمتر از چهار درصد پیش بینی شده است و این یعنی ۹۶ درصد این گروه بازار بالقوه این صنایع هستند علاوه بر آن با توجه به اینکه گروه همسالان در نوجوانان بر یکدیگر اثرگذار هستند همچنین جزو اهداف صنایع دخانی قرار گرفته‌اند پیش بینی می‌کنیم که با روند فعلی به هدف خود نمی‌رسیم. به گزارش ایسنا، ادامه داد: جمهوری اسلامی یکی از اعضای کنوانسیون جامع مبارزه با دخانیات است.

دبیرخانه این ستاد اعلام کرده است که در سال ۲۰۱۷ ایران نسبت به سال ۲۰۱۶ نمره پایین‌تری در زمینه کنترل مصرف دخانیات داشته است این در حالیست که همه کشورها در این مورد پیشرفت کردند. همچنین اعلام شده است که قیمت محصولات دخانی در سال ۲۰۱۸ برابر با سال ۲۰۰۸ در ایران بدون در نظر گرفتن تورم بوده است و قدرت خرید آن یکسان بوده است. کدام کالا در ایران این شرایط را دارد. اگر استفساریه خروج قهوه‌خانه‌ها از فهرست اماکن عمومی به نتیجه برسد از نظر بین‌المللی با مشکل روبه‌رو می‌شویم و پسرفت شدیدی خواهیم داشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha