سلامت نیوز : معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از تشكیل 10 شبكه تحقیق و پژوهش‌سلامت و نیز بانك اطلاعات مقالات، كنفرانس‌ها و محققان علوم پزشكی كشور طی سال جاری خبر داد.

مصطفی قانعی در گفت‌و‌گو با  فارس، افزود: مهمترین اولویت وزارت بهداشت در حوزه تحقیق و پژوهش طی سال جاری ایجاد شبكه‌های پژوهش در سلامت است كه باعث هم افزایی مراكز تحقیقات مرتبط با سلامت در كل كشور و همكاری همه مراكز تحقیقات پزشكی دولتی، خصوصی، حقیقی و حقوقی و NGO های مرتبط می‌شود.

وی ادامه داد: شبكه پژوهش‌های سلامت یك شبكه حقیقی است كه البته یك سایت اینترنتی هم خواهد داشت.

وی گفت: برای تعیین مصادیق شبكه‌های سلامت با توجه به اهمیت مسائل و مشكلات نظام سلامت كشور موضوعاتی را تعیین می‌كنیم و بعد برای حل آن یك شبكه پژوهشی تشكیل می‌دهیم به عنوان مثال دیابت به عنوان یكی از مشكلات نظام سلامت كشور است به همین علت شبكه پژوهش دیابت تشكیل شده تا با تحقیق و پژوهش‌های محققان بتواند راه حل‌هایی علمی برای كنترل و كاهش هر چه سریعتر این مسئله به نظام سلامت ارائه كند. البته راه حل هایی كه در دسترس و قابل انجام باشد و بعد بخش های بهداشتی و درمانی وزارت بهداشت متولی اجرای این راهكارهای علمی خواهد شد.

معاون وزیر بهداشت گفت: ایجاد شبكه‌های پژوهش سلامت از سال گذشته در كشور شروع شد و تاكنون 2 شبكه پژوهش دیابت و سرطان تشكیل شده و 8 شبكه دیگر نیز طی سال جاری تشكیل می‌شود كه مصادیق آن هنوز نهایی نشده است.

وی افزود: اقدام دیگر وزارت بهداشت در حوزه تحقیقات و فناوری ایجاد بانك‌های اطلاعات در این حوزه است كه برای سرعت بخشیدن به پیشرفت تحقیقات و آسان شدن كار محققان و همچنین پرهیز از موازی كاری و جلوگیری از تخلف در این حوزه بسیار موثر خواهد بود.

قانعی گفت: ایجاد بانك‌های اطلاعاتی تحقیقات پزشكی از اردیبهشت امسال كلید می‌خورد اما تعمیق و كامل شدن آن حداقل به 2 سال زمان نیاز دارد.

وی افزود: این بانك‌ها نیز متعدد خواهد بود و شامل بانك اطلاعات مقالات پزشكی، كنفرانس‌های پزشكی، اعضای هیئت علمی و محققان پزشكی خواهد بود كه وارد كردن همه اطلاعات مورد نیاز در این بانك‌ها نیاز به زمان دارد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اضافه كرد:‌ اقدام دیگر وزارت بهداشت در این حوزه عملیاتی كردن نقشه جامع علمی كشور در حوزه سلامت است كه وظایف آن خرد شده و بین دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور تقسیم شده است. وظیفه هر یك از دانشگاه‌های علوم پزشكی در تحقق این نقشه مشخص شده و با برنامه ریزی انجام شده بسیار زودتر از سال 1404 به اهداف این نقشه خواهیم رسید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha