این روزها کمیسیون قضایی مجلس مشغول بررسی حذف زندان مهریه برای مردان است و قرار است بر اساس جیب مردان و تطبیق ریالی قیمت سکه با توان پرداختی مهریه، قانون تدوین‌شود. محمد کاظمی، نایب رئیس این کمیسیون در این باره گفته است که به صورت جدی پیشنهاد تقسیم اموال بین‌زوجین در جلسات بررسی کمیسیون مطرح خواهد شد تا مشکلات فعلی قانون مهریه بسیار‌ کاهش یابد.

تقسیم اموال زوجین به صورت برابر در دستور کار کمیسیون قضایی مجلس

سلامت نیوز: این روزها کمیسیون قضایی مجلس مشغول بررسی حذف زندان مهریه برای مردان است و قرار است بر اساس جیب مردان و تطبیق ریالی قیمت سکه با توان پرداختی مهریه، قانون تدوین‌شود. محمد کاظمی، نایب رئیس این کمیسیون در این باره گفته است که به صورت جدی پیشنهاد تقسیم اموال بین‌زوجین در جلسات بررسی کمیسیون مطرح خواهد شد تا مشکلات فعلی قانون مهریه بسیار‌ کاهش یابد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پانا، اظهار نظرات مختلفی در چند روز‌ اخیر در‌ خصوص تبعات، فواید و مشکلات حذف زندان مهریه برای مردان از سوی کارشناسان اجتماعی و حقوقدانان مختلف عنوان شده و واکنش‌های مردمی هم عمدتا همه چیز را در بخشنامه جدید، علیه زن می‌‌دانند و می‌گویند آخرین ریسمانی که به عنوان تنها حق قطعی زنان در کشور محسوب می‌شود با این بخشنامه جدید قطع خواهد شد.

محمد کاظمی نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس یکی از نمایندگانی است که این روزها مشغول تدوین قانونی جدید در خصوص پرداخت مهریه و حذف زندان برای مردان است در گفت‌وگو با پانا با بیان اینکه ما موازین قانونی را طبق موارد فقهی بررسی و تصویب می‌کنیم،تاکید کرد: در کمیسیون قضایی روی این مسئله در حال برگزاری جلسات متعدد هستیم و تصمیم داریم مهریه را از سکه تبدیل به ریال کنیم. در این میان توان مالی مرد هم به طور کامل بررسی می‌شود تا بتواند طبق درآمدش مبلغ ریالی سکه را در ماه پرداخت کند. در واقع بخش اجرای احکام این موضوع تبدیل سکه به ریال را با میزان درآمد مرد تطبیق می‌دهد.

مشخص نیست این اظهارات و تصمیم کمیسیون قضایی مجلس برای تصویب قانونی جدید چه میزان شرایط و حقوق زنان را کامل در نظر گرفته است تا حقی از آنان پایمال نشود، چرا که کاظمی تاکید می‌کند مهریه امری شرعی و غیرقابل حذف در قانون جمهوری اسلامی ایران است.

او در ادامه تاکید می‌کند: مبنا را باید برابر قرار دهیم که هم زن از ابتدای ازدواج شرایط مالی مردش را بداند و میزان مهریه را تعیین کند و هم مرد بتواند بر اساس توانایی خود مهریه را پرداخت کند.

این مبحث نیز همچنان مطرح می‌شود که مگر معیار 110‌سکه برای همه مهریه ها در دادگاه ها در نظر گرفته نشده و هر چند هزار سکه که مهریه زنی باشد، مرد فقط موظف است 110 سکه را پرداخت کند که این نماینده کمیسیون قضایی مجلس با رد این موضوع می‌گوید: مرد خارج از توانش نمی‌تواند مهریه‌ای پرداخت کند و این گونه نیست که معیار فقط 110 سکه باشد. ما همین حالا برای هزار سکه هم شکایت داریم و مردان به زندان می‌روند.

از آن طرف یکی دیگر از مسائلی که این روزها با بخشنامه جدید قوه قضاییه در خصوص حذف زندان مهریه برای مردان مطرح می‌شود،علاوه بر افزایش آگاهی زنان از سایر حقوقشان، بحث قانونی شدن تقسیم همه اموال زوجین به صورت برابر پس از جدایی است.کاظمی در پاسخ به این پیشنهاد می‌گوید:این پیشنهاد بسیار خوبی است که ما حتما طی بررسی‌‌‌هایمان در کمیسیون قضایی مجلس مطرح خواهیم کرد.چرا که بهتر از تعیین مهریه به صورت فعلی است.همین حالا هم تقسیم اموال به صورت نحله انجام می‌شود، اما به صورت قانونی نیست که بتواند اجرایی شود. ما حتما سعی می‌‌کنیم این پیشنهاد را در جلسات مطرح و لحاظ کنیم تا شاید بتوانیم آن را تبدیل به قانون کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • رضا ۰۷:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
    0 0
    هیچ کشوری غیر ایران زندانی مهریه ندارد. باید این موضوع اصلاح شود و قانون تقسیم اموال مثل همه جا جایگزین شود . در این صورت زن در زندگی مشترک تلاش می کند تا اموال بیشتر بدست آورده شود چون می داند سهیم است. اما مهریه مرد زندان می رود و زن تلاشی لازم نیست بکند و طمع برای طلاق را برای برخی زنان بالا می برد.