تولید واکسن کرونا همچنان در صدر اخبار حوزه سلامت جهان قرار دارد. تب و تاب ساخت واکسن روسی کرونا هنوز نخوابیده که چین هم از ثبت نخستین واکسن کرونای خود خبر داد.

سبقت شرق از غرب در تولید واکسن کرونا

سلامت نیوز:تولید واکسن کرونا همچنان در صدر اخبار حوزه سلامت جهان قرار دارد. تب و تاب ساخت واکسن روسی کرونا هنوز نخوابیده که چین هم از ثبت نخستین واکسن کرونای خود خبر داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه صبح نو ،حالا در این گیر و دار جهان غرب با دیده کاوشگرانه به دستاوردهای پزشکی شرق نگاه می‌کند. البته همچنان سازمان‌های غربی خواستار بررسی دقیق‌تر واکسن‌های تولید شده هستند که ناگهان خبر رسیده مادورو، رییس‌جمهوری ونزوئلا اعلام کرده است نخستین کسی خواهد بود که در کشور متبوعش واکسن روسی کرونا را استفاده خواهد کرد.کرونا همچنان در جهان می‌تازد و قربانی می‌گیرد.

در حدود 9‌ماه گذشته که این ویروس منحوس عالمگیر شده است حدود 22‌میلیون نفر را مبتلا کرده و جهان بیش از 773‌هزار نفر را گرفته است. در این میان گروه‌های تحقیقاتی بسیاری به‌دنبال کشف واکسن برای این بیماری هستند. در همین ارتباط دیروز رسانه‌های چینی از ثبت رسمی نخستین واکسن کرونا در این کشور خبر دادند.

بر‌اساس این گزارش چین اولین حق اختراع واکسن کووید‌۱۹ را که توسط تیم «چن وی» که متخصص بیماری‌های عفونی است، تأیید و ثبت کرده است. خبرگزاری دولتی شینهوا از چین گزارش داده است که این واکسن با استناد به داده‌های آزمایشات بالینی که در مجله انجمن پزشکی آمریکا(American Medical Association) منتشر شده است، ایمن بوده و واکنش ایمنی ایجاد می‌کند.

این تحقیقات شامل آزمایشات روی ۳۲۰‌داوطلب سالم در سنین‌۱۸ تا ۵۹ سال بوده است که از این تعداد، ۹۶‌نفر در کارآزمایی‌های بالینی مرحله اول و ۲۲۴‌نفر نیز در کارآزمایی‌های بالینی مرحله دوم شرکت داشته‌اند.از سوی دیگر برخی از پزشکان نیز بر‌اساس یافته‌های خود و مشاهدات عینی از وضعیت بیماران، ابتلای دوباره را دستاوردی برای این مساله می‌دانند که یکبار ابتلا به معنای ایمنی دائمی در برابر ویروس نیست و از همین رو نمی‌توان به واکسن هم اعتماد کرد.در داخل کشور نیز پزشکان و متخصصانی اعتقاد دارند که خیلی نمی‌توان به کارکرد واکسن کرونا امیدوار بود و همچنان باید رعایت دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های بهداشتی در دستور کار قرار گیرد.

روز گذشته هم رییس بخش اپیدمیولوژی و آمار زیستی انستیتو پاستور ایران با اشاره به همین ابهامات تاکید کرد که همچنان باید به زندگی با کرونا عادت کنیم. دکتر احسان مصطفوی با اشاره به بیماری کرونا و با بیان اینکه چارچوب روند این بیماری از قاره و منطقه‌ای به قاره و منطقه دیگر متفاوت است، گفت: پاندمی کرونا ویروس تقریباً ۹‌ماه است که جامعه جهانی را درگیر کرده است و اگر بخواهیم روند کلی بیماری را در جهان دنبال کنیم، واقعیت این است که روند موارد ابتلا همچنان روند صعودی است و روند موارد مرگ بعد از کاهش مختصری که اتفاق افتاد، همچنان روند صعودی را داراست.


به زندگی با کرونا عادت کنیم

این چهره پزشکی و علمی کشور با بیان اینکه به نظر می‌رسد همچنان باید عادت کنیم که با کرونا زندگی کنیم؛ اظهار کرد: با پیشرفت‌های پزشکی و تغییر و تحولاتی که اتفاق می‌افتد باید امیدوار بود که ابتلا به بیماری آنقدر برایمان جدی نباشد و اگر هم مبتلا به این بیماری شدیم فرم‌های شدید بیماری را نگیریم؛ این به معنای آن است که خوشبین باشیم که در آینده هم درمان مؤثر و هم واکسن مؤثر برای ویروس کرونا کشف شود.

دکتر مصطفوی که در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، درباره جهش در ویروس کرونا گفت: ذات هر ویروس و عامل عفونی این است که زمانی که از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود، بستری برای اتفاق جهش‌هایی در آن ایجاد می‌شود؛ بنابراین نفس جهش غیر‌طبیعی نیست و مهم این است این جهش در کجا اتفاق بیفتد و چقدر تأثیر‌گذار باشد.

این متخصص اپیدمیولوژی افزود: با‌توجه به مستندات علمی منتشر‌شده، ویروسی که امروزه در جامعه جهانی در حال گردش است با ویروسی که ۹‌ماه قبل از چین به‌طور رسمی گزارش شده بود، تغییراتی را داشته است و این تغییرات بیشتر به سوی افزایش سطح واگیری ویروس است؛ به‌طوری که حدود ۳ تا ۹‌برابر نسبت به قبل است. وی ادامه داد:

با یک ویروس به تعبیری خیلی موذی طرف هستیم و هرچقدر مراقبت‌های لازم بهداشتی انجام شود، بالاخره ویروس راه‌های مختلف انتقال را دارد و بحث افراد بی‌علامت بحثی جدی است که پایش آن‌ها را سخت می‌کند.وی درباره صحبت‌های رییس انستیتو پاستور ایران درباره تولید واکسن، گفت: از روزهای اول تمام شرکت‌ها و کشورهایی که ادعای تولید واکسن را دارند به‌طور جدی اولویت اول خود را تولید واکسن کرونا قرار دادند، ولی مسلم است که نمی‌توان با جدیت درباره اینکه این واکسن تولید می‌شود یا خیر، اگر تولید شود چقدر کارایی دارد و چه زمانی در دسترس ما قرار گیرد، صحبت کرد.


واکسن ایرانی به کجا رسید؟

مصطفوی درباره وضعیت تحقیقات تولید واکسن کرونا در کشور اظهار کرد: در حوزه تولید واکسن در دنیا مجموعه‌های مختلف شروع به تحقیقات کردند و تولید واکسن سه فاز مختلف دارد؛ فاز آزمایشگاهی، فاز مطالعات حیوانی و فاز مطالعات انسانی است که در کشور ما مجموعه‌های مختلف سابقه تولید واکسن را دارند و نفس تولید واکسن چیز عجیبی برای مجموعه نیست، ولی بحث تحریم‌ها سرعت آن را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

چندین مجموعه داخل کشور این کار را شروع کرده‌اند، فازهای آزمایشگاهی را بعضاً با موفقیت طی کرده‌اند و یکی، دو مورد از مجموعه‌ها به فاز مطالعات حیوانی رسیده‌اند و مراحل آخر آن را طی می‌کنند. وی افزود: فاز بعدی فاز مطالعات انسانی است که خودش فاز یک، دو و سه دارد و باید توجه داشت که عبور از فاز آزمایشگاهی به حیوانی و از فاز حیوانی به انسانی باعث کاهش شانس موفقیت نیز می‌شود و این تصور غلط است که رسیدن به فاز انسانی داشتن واکسن را دست‌یافتنی می‌کند.

مصطفوی درباره اخبار ساخت واکسن در سایر کشورها اظهار کرد: هرجایی که ادعای ساخت واکسن را دارد تا زمانی که مستندات خود را در معرض دید سازمان‌های رسمی بین‌المللی قرار ندهد و در راستی‌آزمایی قرار ندهد باید به دید تردید به آن نگاه کرد؛ یک بحث، بحث ساخت واکسن است، اما مهم‌تر از آن این است که این واکسن ما چندین مولفه‌اش در چه سطحی هستند که از جمله این مولفه‌ها میزان کارایی و اثربخشی واکسن، مدت زمان ایجاد ایمنی و عوارض جانبی واکسن است که باید رسماً اعلام و بررسی شوند.

به گفته این متخصص اپیدمیولوژی، همچنان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی باید ادامه پیدا کند مگر اینکه با گذر زمان و شناخت بهتر از ویروس، تغییراتی در آن ایجاد شود و لازم باشد تغییراتی در رعایت پروتکل‌ها اتفاق افتد.

شناسایی 2247‌بیمار، فوت 165‌کرونایی

سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۲۲۴۷‌مورد جدید کرونا در کشور در فاصله ظهر روز یکشنبه تا ظهر روز دوشنبه خبر داد.دکتر سیماسادات لاری گفت: از بیماران شناسایی شده تا ظهر دیروز یک هزار و ۲۵۵‌نفر از آن‌ها بستری شدند که بر این اساس مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۴۵‌هزار و ۴۵۰‌نفر رسید. به گفته وی در همین فاصله زمانی ۱۶۵‌بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۹‌هزار و ۸۰۴‌نفر رسید. همچنین در حال حاضر 3773‌نفر از بیماران در وضعت شدید بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha