به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، فروغ مولا گفت: منظور از تعرفه پرستاری، مبلغی است که متناسب با ارائه خدمات و مراقبتهای پرستاری و بر اساس شرح وظایف و استاندارد بستههای خدمات تشخیصی و درمانی گروه پرستاری و ارزش نسبی خدمات تعیین میشود.
وی با توجه به تصویب آئیننامه اجرایی قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری بعد از ۱۴ سال به محاسبه و پرداخت کارانه ارائه دهندگان خدمات پرستاری بر اساس دستورالعملها و آئین نامههای این قانون اشاره کرد و افزود: با وجود تصویب این قانون در سال ۱۳۸۶ در مجلس شورای اسلامی و ابلاغ آن، تا سال ۱۳۹۹ اقدام چندانی در راستای اجرای قانون مذکور انجام نشد. در سال ۱۳۹۹ و با توصیه مقام معظم رهبری، پس از گذشت ۱۴ سال از تصویب قانون مذکور، روند اجرایی شدن آن به جریان افتاد.
مولا گفت: بر اساس آئین نامه اجرایی قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، وزارت بهداشت موظف به تعیین استانداردهای بستههای خدمات گروه پرستاری و ابلاغ آن شده و کلیه مراکز بهداشتی درمانی کشور نیز مکلف به رعایت این استانداردها و اجرای قانون مذکور هستند.
وی خاطرنشان کرد: ارزش نسبی خدمات پرستاری در بخشهای مختلف توسط وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان نظام پرستاری جمهوری اسلامی ایران تعیین و توسط شورای عالی بیمه سلامت کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور تأیید و توسط هیئت وزیران تصویب شد.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص الزامات اجرای صحیح این قانون گفت: در حال حاضر ضروری است نسخه جدید HIS در مراکز تابعه پیاده سازی شده و مشخصات کادر پرستاری در این سامانه ثبت شود. افزودن ردیف خدمات پرستاری در فرم صورتحساب بیماران نیز از زیرساختهای مورد نیاز اجرای این قانون است.
وی یادآور شد: پس از اجرای تغییرات مذکور و ابلاغ دستورالعمل بازتوزیع کارانه، بازتوزیع عادلانه منابع در گروه پرستاری از مراحل مهم پیش روی مراکز تابعه دانشگاه خواهد بود.
نظر شما