یک پزشك دیابت با اعلام این که بیماری دیابت می تواند فاقد تمامی علائم کلاسیک شامل پرنوشی، پرادراری و کاهش وزن ناگهانی باشد؛ هشدار داد: کلیه افراد بالای 45 سال باید هر سه سال یکبار قند خون خود را بررسی کنند.

دکتر علیرضا آجودانی پزشک دیابت و متخصص پزشکی ورزشی در گفت وگو با ایسنا، با اعلام این مطلب گفت: دیابت در دنیا رو به افزایش است. به طوری که تا سال 2025 ، مقدار شیوع این بیماری 122 درصد افزایش می‌یابد.

عضو هیات رییسه بنیاد سلامت ایران با اعلام این مطلب که 9 درصد مرگ‌ها در جهان ناشی از دیابت کنترل نشده است، تصریح کرد: عامل دیالیز 5/22 درصد از افرادی که دچار مشکلات کلیوی هستند، ناشی از دیابت کنترل نشده است.

دکتر آجودانی در این خصوص گفت: براساس یک تحقیق در کانادا بیماری دیابت کنترل نشده 13 سال از عمر مفید هر فرد دیابتی را خواهد کاست و این به آن معنا است که در صورت وجود 5 میلیون بیمار دیابتی کنترل نشده ، 65 میلیون سال از عمر افراد کشور ما هدر خواهد رفت.

وی با اشاره به این که احتمال نابینایی در افراد دچار دیابت کنترل نشده، 25 برابر افراد عادی است، بر لزوم بررسی و کنترل دیابت در این بیماران تاکید کرده و افزود: همچنین جهت پیشگیری و اطلاع به موقع از ابتلا به دیابت توصیه می شود تا تمام افراد بالای 45 سال هر سه سال یک بار قندخون خود را بررسی کنند.

وی همچنین چاقی شکمی را یکی از عوامل ابتلا به بیماری دیابت ذکر کرده و افزود: BMI (شاخص چاقی شکمی) بیشتر از 25 ، استعداد افراد را در خصوص ابتلا به دیابت افزایش می دهد.

دکتر آجودانی در پایان در خصوص عوامل خطرساز ابتلا به دیابت گفت: سن بالای 40 سال، ابتلای افراد درجه اول خانواده به دیابت، سابقه قند خون ناشتای بین 110 تا 125 ، سابقه دیابت حاملگی و بیماری‌ها و امراض عروقی از عوامل خطرساز ابتلا به این بیماری به شمار می روند.

این پزشك دیابت خاطرنشان كرد: همچنین، وجود عوارض دیابت همچون پرنوشی، پرادراری و کاهش وزن ناگهانی یا چاقی در تیپ دو، سابقه زایمان نوزادان درشت بالای چهار کیلوگرم، سابقه فشار خون بالای 90/140، چاقی شکمی بالای 25 ، چربی خون بالا (HDL کمتر از 35 و تری گلیسرید بیشتر از 250)، همچنین اختلال PCO (تخمدان پلی کیسنیک) از دیگر عوامل خطرساز بروز این بیماری است.

وی گفت: وجود بیماری‌هایی همچون آکانتوزیس نیگریاسیس و برخی اختلالات کروموزومی، ژنتیکی، سرطان‌ها، جراحی‌های پانکراس و عفونت‌هایی مثل سرخجه مادرزادی و سایتومگالوویروس و بیماری آکرومکالی ، کوشینگ و هایپرتیروئیدی (پرکاری تیروئید) ، سندرم داون یا منگولیسم ، سندرم مارفان ، اسکیزوفرنی و مصرف برخی از داروها در بروز این بیماری موثر است.

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha