كارشناس مسئول دفتر بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مركز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن تشریح شیوه‌های انتقال و پیشگیری از ابتلا به بیماری تب كریمه كنگو گفت: در چهار ماهه نخست امسال حدود 52 مورد از بیماری تب كریمه كنگو در كشور گزارش شد كه 8 مورد از آنها به مرگ منجر شده است.

بروز 52 مورد از بیماری «تب كریمه كنگو» و مرگ 8 نفر به دلیل این بیماری طی امسال
سلامت نیوز : كارشناس مسئول دفتر بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مركز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن تشریح شیوه‌های انتقال و پیشگیری از ابتلا به بیماری تب كریمه كنگو گفت: در چهار ماهه نخست امسال حدود 52 مورد از بیماری تب كریمه كنگو در كشور گزارش شد كه 8 مورد از آنها به مرگ منجر شده است.

دكتر محمد زینلی در هفته اطلاع رسانی از بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان در گفت‌وگو با (ایسنا)، گفت: بیماری «تب كریمه كنگو» از طریق كنه وارد بدن دام می‌شود و متاسفانه دام مبتلا هیچ علامتی ندارد. این بیماری می‌تواند از طریق دام آلوده و ترشحات این دام به انسان منتقل شود. بر این اساس باید سعی شود دام‌ها در منازل ذبح نشوند و برای خرید و ذبح دام هماهنگی‌های لازم با سازمان دامپزشكی صورت گیرد.

وی درباره چگونگی انتقال بیماری تب كریمه كنگو از حیوان آلوده به انسان، گفت: بحث انتقال بیماری از طریق گوشت مطرح نیست، بلكه بحث انتقال آن از طریق خون و ترشحات دام آلوده مطرح است. عمدتا اگر زمان ذبح، ویروس در دام وجود داشته باشد، توصیه آن است زمانی كه لاشه حیوان جدا می‌شود در سردخانه و در دمای بین صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد نگهداری شود. دمای یخچال‌های منازل نیز برای این موضوع كفایت می‌كند.

وی افزود: اگر گوشت 24 ساعت داخل یخچال باشد، به دلیل جمود نعشی و پدیده گلیكوژن در گوشت، گلیكوژن به اسید لاكتیك تبدیل شده و این پدیده سبب اسیدی شدن گوشت می‌شود. به این ترتیب ph گوشت به حدود 5 می‌رسد كه در این ph ویروس غیرفعال می‌شود. به این ترتیب زمانی كه گوشت وارد چرخه آشپزخانه می‌شود، ویروس قابلیت انتقال ندارد.
زینلی ادامه داد: زمانی كه به گوشتی دست می‌زنیم كه حالت خونآبه داشته و دست نیز از جراحتی برخوردار است، درصورتی كه امكان آلودگی گوشت وجود داشته باشد، ویروس آن از طریق مخاط هم می‌تواند وارد بدن و نهایتا جذب شود.

وی تاكید كرد: توصیه آن است كه زنان خانه‌دار، قصا‌ب‌ها و افرادی كه با دام و گوشت دام ارتباط دارند، گوشت را 24 ساعت در یخچال نگهداری كنند و پس از آن برای تكه‌تكه كردن از دستكش استفاده كنند.زینلی افزود: توصیه‌های لازم صورت گرفته كه در كشتارگاه‌ها و قصابی‌ها از وسایل حفاظت فردی مانند دستكش، گان، عینك، ماسك و چكمه استفاده شود. با دامپزشكی نیز هماهنگی‌هایی صورت گرفته كه كشتارگاه‌ها به این وسایل تجهیز باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha