سلامت نیوز : رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذا وزارت بهداشت با بیان اینكه بیلارزیوز نوعی بیماری انگلی است، گفت: در سال‌های گذشته موردی از ابتلا به بیماری بیلارزیوز در كشور گزارش نشده است، با این وجود انجام اقدامات كنترلی برای پیش‌گیری از شیوع دوباره این بیماری ضروری است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ دكتر حسین معصومی‌اصل در حاشیه برگزاری كارگاه بین‌المللی مراقبت‌های بیماری بیلارزیوز كه روز شنبه در اهواز برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار كرد: بیلارزیوز نوعی بیماریست كه توسط حلزون منتقل می‌شود و عامل بیماری پس از اینكه وارد آب شد، دوره زندگی خود را در بدن حلزون طی می‌كند.

وی افزود: پس از مدتی انگل از بدن حلزون خارج شده و در آب‌‌های آلوده قرار می‌گیرد؛ بنابراین افرادی كه در آب‌های آلوده شنا می‌كنند یا با آب آلوده تماس دارند، در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند و عامل بیماری از طریق پوست وارد بدن این افراد می‌شود و پس از حدود دو ماه این عامل به یك كرم بالغ تبدیل می‌شود و در اطراف مثانه قرار می‌گیرد و بیمار با علائمی مانند سوزش ادرار و وجود خون در ادرار به پزشك مراجعه می‌كند.

معصومی‌اصل تصریح كرد: پس از مراجعه بیمار به پزشك، مرحله تشخیص و درمان بیماری آغاز می‌شود؛ اگر این بیماری طولانی و مزمن باشد می‌‌تواند عوارضی مانند نارسایی كلیه و سرطان مثانه را به دنبال داشته باشد؛ شرایط انتقال این بیماری در استان خوزستان وجود دارد، ولی خوشبختانه با اقداماتی كه در 12 سال گذشته در كشور و در استان خوزستان انجام شده، حتی یك مورد ابتلا به این بیماری هم گزارش نشده و اكنون میزان شیوع آن تقریبا به صفر رسیده است ولی در كشورهایی مانند مصر، یمن، عربستان و عراق موارد ابتلا مشاهده شده و این خطر وجود دارد كه بیماری از این كشورها به ایران سرایت كند؛ بنابراین هماهنگی‌های لازم با كشورهای همسایه انجام شده تا از انتشار بیماری به ایران در سال‌های آینده جلوگیری شود.

رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذا وزارت بهداشت با اشاره به تردد زائران میان دو كشور ایران و عراق، خاطرنشان كرد: اگر در مورد این بیماری موارد بهداشتی رعایت نشود، این بیماری به ایران بازمی‌گردد. از سال 1345 تاكنون اقدامات گسترده‌ای در زمینه كنترل بیماری در كشور انجام شده و اكنون این بیماری كاملا كنترل شده است. توسعه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی كشور و همچنین افزایش رعایت موازین بهداشتی در مناطق مختلف، مخصوصا در روستاها و ارائه آموزش‌های بهداشتی موجب شده مردم این بیماری را به‌خوبی بشناسند.

وی درباره ضرورت برگزاری كارگاه مراقبت‌های بیماری بیلارزیور در اهواز گفت: در كشور عراق مواردی از ابتلا به این بیماری مشاهده شده است و نیاز است كه اقدامات كنترلی در این زمینه میان دو كشور هماهنگ شود و این یكی از مواردیست كه ضرورت برگزاری این كارگاه با حضور مسئولان كشور عراق را نشان می‌دهد. برای پیش‌گیری از ابتلا به این بیماری توصیه می‌شود از شنا در آب‌های مشكوك و آلوده خودداری ‌شود؛ همچنین باید از ادرار كردن در آب‌های جاری خودداری و موازین بهداشتی رعایت شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha