سلامت نیوز: رییس كل سازمان نظام پزشكی با اشاره به استفساریه صورت گرفته از مجلس شورای اسلامی گفت: بنا بر استفساریه مجلس، حق سازمان نظام پزشكی برای تعرفه‌گذاری خدمات بخش خصوصی تا زمان تشكیل شورای عالی بیمه سلامت محفوظ است و پس از پایان برنامه پنجم توسعه، نظام پزشكی موظف به تعیین تعرفه‌های بخش خصوصی است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دكتر سید شهاب‌الدین صدر در نشست روسای انجمن‌های علمی - تخصصی پزشكی كشور با بیان اینكه نشست مشترك مسؤولان سازمان نظام پزشكی و انجمن‌های علمی- تخصصی پزشكی به صورت مستمر در هر فصل سال برگزار می‌شود، نتایج بحث‌های ارائه شده در این جلسات را بسیار مؤثر دانست و گفت: انجمن‌های علمی - تخصصی پزشكی به عنوان ستون و اركان سازمان نظام پزشكی هستند كه با دریافت خواسته‌ها و نظرات اعضای جامعه پزشكی به عنوان بهترین پل ارتباطی و مشورتی برای اطلاع از وضعیت جامعه پزشكی مطرح هستند.

تعرفه‌های تشخیصی - درمانی هنوز با قیمت‌های واقعی اختلاف بسیاری دارد


وی ضمن اشاره به برخی از فعالیت‌های اخیر سازمان نظام پزشكی ادامه داد: تعرفه‌گذاری خدمات حوزه سلامت در دومین سال از برنامه پنجم توسعه كه در آن حق تعرفه‌گذاری بخش خصوصی از سازمان نظام پزشكی سلب شده است، نسبت به سال گذشته بهبود داشته به طوری كه با تلاش و استدلال علمی و منطقی مسؤولان و كارشناسان سازمان نظام پزشكی و همراهی وزارت بهداشت، رشد تعرفه در 6 ماهه نخست سال 91 نسبت به سال 90 مناسب‌تر بود، اما هنوز با تعرفه واقعی اختلاف بسیاری دارد.

بنابر استفساریه مجلس؛

حق سازمان نظام پزشكی برای تعرفه‌گذاری خدمات بخش خصوصی تا زمان تشكیل شورای عالی بیمه سلامت محفوظ است

پس از پایان برنامه پنجم توسعه، نظام پزشكی موظف به تعیین تعرفه‌های بخش خصوصی است


رییس كل سازمان نظام پزشكی از تصریح استفساریه مجلس شورای اسلامی مبنی بر محفوظ بودن حق و وظیفه قانونی این سازمان در خصوص تعرفه‌گذاری خدمات درمانی بخش خصوصی تا زمان تشكیل شورای عالی بیمه سلامت خبر داد و گفت: این استفساریه اخیرا توسط سازمان نظام پزشكی از مجلس شورای اسلامی دریافت شده و بر حفظ اختیارات سازمان‌ها و نهادهای دارای وظیفه تعرفه‌گذاری تا زمان تشكیل شورای عالی بیمه سلامت صحه می‌گذارد. از طرف دیگر مطابق قانون پس از اتمام برنامه پنجم توسعه كشور، سازمان نظام پزشكی موظف به تعیین و اعلام تعرفه‌های سلامت در بخش خصوصی خواهد بود.

تورم در حوزه سلامت دو برابر تورم عمومی است

با توجه به تغییر قابل ملاحظه قیمت‌ها، تعرفه‌های امسال نیازمند تجدید نظر است

وی با اشاره به مشكلات اقتصادی و رشد تورم در جامعه افزود: تورم در حوزه سلامت 2 برابر میزان تورم اعلام شده در جامعه یعنی حدود 50 درصد است. آحاد جامعه پزشکی معتقدند که تعرفه‌های اعلام شده برای سال 91 با توجه به تغییر قابل ملاحظه قیمت‌ها و افزایش نرخ تورم نسبت به ابتدای سال، نیاز به کارشناس و تجدیدنظر دارد.

رییس كل سازمان نظام پزشكی تاكید كرد: ما ضمن کارشناسی دقیق باید به وضعیت و مشکلات مردم و بیماران توجه داشته باشیم و با توجه به مصالح جامعه تصمیم‌گیری کنیم.

صدر در ادامه به تفاهم نامه مالیاتی سال 90 جامعه پزشكی اشاره كرد و گفت: این تفاهم نامه با پیگیری‌های فراوان سازمان نظام پزشكی و جمع‌آوری نظرات انجمن‌های علمی - تخصصی پزشكی تدوین شده و مورد موافقت سازمان امور مالیاتی قرار گرفته كه با بهره‌گیری از آن بسیاری از مشكلات مالیاتی جامعه پزشكی مرتفع شده و اجرای آن گام بزرگی در جهت وصول عادلانه مالیات است.

كاهش چشمگیر پرونده‌های قضایی جامعه پزشكی

وی درباره امور انتظامی و قضایی جامعه پزشكی نیز گفت: خوشبختانه در حوزه انتظامی در بهترین شرایط كاری و همكاری با قوه قضاییه قرار داریم و با توجه به فعالیت موثر شوراهای حل اختلاف حوزه سلامت، ‌شاهد كاهش چشمگیر پرونده‌های قضایی جامعه پزشكی هستیم. همچنین سازمان نظام پزشكی در حوزه اصلاح قوانین و متناسب سازی احكام جزایی با جایگاه و قداست حرفه پزشكی اقدامات بسیار خوبی در سال‌های اخیر انجام داده است.

ساماندهی تابلوی مطب پزشكان با هماهنگی نظام پزشكی

رییس كل سازمان نظام پزشكی در ادامه به موضوع ساماندهی تابلوی مطب پزشكان اشاره و اظهار كرد: با پیگیری مسؤولان سازمان و مذاكره‌های صورت گرفته خوشبختانه شهرداری اقدامات خود در جهت جمع‌آوری و قطع برخی تابلوهای مطب پزشكان را متوقف كرده و كار ساماندهی را با هماهنگی سازمان نظام پزشكی انجام می‌دهد. سازمان نیز گروه‌هایی را جهت نظارت بر تهیه و نصب تابلوهای استاندارد مطب پزشكان شهر تهران و شهرهای مختلف كشور تشكیل داده‌ایم كه در این راستا با هماهنگی و مشارکت همکاران این کار دنبال می‌شود.

وی همچنین تشكیل هیأت امنای ستاد جمع‌آوری كمك‌های جامعه پزشكی به مردم زلزله زده آذربایجان و تلاش در جهت بازسازی یكی از روستاها و یا ساخت مراكز بهداشتی - درمانی مناطق زلزله زده، فعالیت مؤثر مركز افكارسنجی سلامت با تكیه بر آراء و نظرات جامعه پزشكی، ‌تقویت گروه داوطلبان درمانگر (مدد محرومان) سازمان نظام پزشكی با استقبال صورت گرفته از سوی جامعه پزشكی و ‌برگزاری اولین كنگره بین‌المللی سلامت الكترونیك با حضور چهره‌های بین‌المللی برجسته این حوزه (9 و 10 آذرماه سال جاری) را از دیگر اقدامات شاخص سازمان نظام پزشكی كشور عنوان كرد.

قائم مقام سازمان نظام پزشكی: تعرفه‌های تشخیصی - درمانی برای شش ماه دوم سال نیازمند بازنگری است

در ادامه این جلسه، ‌دكتر علیرضا زالی، ‌قائم مقام رییس كل سازمان نظام پزشكی نیز با اشاره به استفساریه صورت گرفته از مجلس شورای اسلامی بر مرجعیت این سازمان در تعرفه‌گذاری خدمات حوزه سلامت در بخش خصوصی تأكید كرد.

وی افزود: رشد 20 درصدی تعرفه‌ها، پیشنهاد و خواسته جامعه پزشكی برای نیمه اول سال 91 بوده و هم اكنون با توجه به افزایش قیمت‌ها و تورم، ‌نیازمند بازنگری در این تعرفه اعلام شده برای شش ماهه دوم سال هستیم.

معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشكی همچنین از انجمن‌های علمی- تخصصی پزشكی خواست كه به اعضای خود لزوم رعایت حیطه اختیارات و وظایف رشته‌های مختلف پزشكی را یادآور شوند و گفت: اظهارنظرهای فنی و علمی انجمن‌های علمی پزشكی ملاك و منبع تعیین حیطه وظایف هر رشته است.

همچنین ‌در ادامه این جلسه، برخی از روسا و نمایندگان انجمن‌های علمی - تخصصی پزشكی حاضر در جلسه، نقطه نظرات، ‌دیدگاه‌ها و مشكلات انجمن متبوع خود را اعلام كردند. اختلال در نظام ارزی كشور، ‌افزایش تورم، ‌كمبود حمایت‌های ارزی به وی‍ژه در واردات تجهیزات و مواد مصرفی پزشكی و غیرواقعی بودن تعرفه‌های حوزه سلامت از مهم‌ترین نگرانی‌های مطرح شده از سوی روسا و نمایندگان انجمن‌های علمی - تخصصی بود.

در ادامه این جلسه، دكتر سواد كوهی، نماینده انجمن ارتوپدی ایران از تعطیلی بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های خصوصی به بهانه‌های مختلف ابراز نگرانی كرد و گفت: ‌چرا باید به علت تخلف یك نفر از اعضای جامعه پزشكی، یك بیمارستان را تعطیل و عده زیادی از مردم را از دریافت خدمات بهداشتی و درمانی محروم كرد؟

عدم تخصیص ارز دولتی برای واردات تجهیزات و لوازم مصرفی آزمایشگاهی

هر روز شاهد تعطیلی یا واگذاری چند آزمایشگاه در سطح كشور هستیم


دكتر محمد صاحب‌الزمانی نیز به نمایندگی از جامعه آزمایشگاهیان كشور گفت: در حال حاضر مشكلات ما مربوط به ضعف مدیریت است. ‌متاسفانه حدود 5 تا 6 سال است كه هیچگونه برنامه‌ریزی و مدیریتی در حوزه تجهیزات پزشكی و لوازم مصرفی آزمایشگاه‌ها، ‌مراكز تصویربرداری و اتاق‌های جراحی و ... وجود ندارد.

وی با اشاره به مشكلات بوجود آمده ناشی از تلاطم بازار ارز، افزود: با وجود تورم 50 تا 60 درصدی در حوزه سلامت و تعرفه‌های ناكافی، ‌این روزها آزمایشگاه‌های تشخیص طبی كشور با مشكل عدم تخصیص ارز دولتی برای واردات تجهیزات و لوازم مصرفی مواجه هستند و برخی از واردكنندگان اظهار كرده‌اند كه مواد مصرفی را در ازای دریافت دلار یا ارز خارجی به فروش خواهند رساند و برخی دیگر نیز امكان واردات و فروش لوازم را در شرایط موجود ندارند.

صاحب‌الزمانی ادامه داد: حدود 7 ماه است كه بیمه‌ها مطالبات آزمایشگاه‌ها را نپرداخته‌اند و جامعه پزشكی بلاتكلیف است كه در وضعیت فقدان مدیریت مناسب چه كاری باید انجام دهد. شرایط آزمایشگاه‌های تشخیص طبی به گونه‌ای است كه تقریباً‌ هر روز خبر تعطیلی یا واگذاری چند آزمایشگاه را دریافت می‌كنیم.

وی همچنین پیشنهاد كرد كه ستادی با حضور نمایندگان جامعه پزشكی، ‌نمایندگان وزارت بهداشت و وزارت رفاه برای حل مشكل واردات تجهیزات و مواد مصرفی پزشكی تشكیل شود.

دكتر چنگیز خلیلی، عضو هیات مدیره انجمن متخصصین علوم آزمایشگاهی نیز با خواستار اعلام تعرفه‌های شناور خدمات آزمایشگاهی تا زمان تعیین تكلیف ارایه ارز دولتی به واردات مواد مصرفی آزمایشگاهیان تشخیص طبی شد.

در ادامه، دكتر غلامرضا غزنوی، رییس انجمن دندانپزشكی ایران،‌ با انتقاد از گسترش دانشكده‌های دندانپزشكی و افزایش بی‌رویه و غیركارشناسی دانشجویان این رشته، ‌نسبت به تبعات این اقدام از جمله بیكاری،‌ سطح علمی ضعیف و كاهش شاخص‌های سلامت دهان و دندان در جامعه ابراز نگرانی كرد.

گفتنی است؛ این نشست با حضور رییس كل، معاونین و مسوولان سازمان نظام پزشكی با رؤسا و نمایندگان 35 انجمن علمی- تخصصی پزشكی كشور در محل سازمان نظام پزشكی برگزار شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha