چهارشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۵:۵۳
کد خبر: 74773

این بیماران باید تاییدیه پزشک، نسخه و آزمایش‌‌های خود را به داروخانه محل زندگی خود تحویل بدهند تا مراحل صدور کارت هوشمند توزیع دارو برای آنها انجام شود.

توزیع داروی بیماران‌خاص با کارت هوشمند
سلامت نیوز :رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت از آغاز شیوه جدید توزیع داروی بیماران خاص و سرطانی با استفاده از کارت هوشمند به صورت پایلوت در 2 استان یزد و آذربایجان‌غربی خبر داد و گفت: یارانه دارو مستقیم به کارت این بیماران واریز می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از وطن امروز ؛ عباس حاجی‌آخوندی اظهار داشت:‌ سیستم جدید توزیع داروی بیماران خاص و سرطانی با استفاده از کارت هوشمند عملیاتی شده و اجرای دوره پایلوت آن در 2 استان یزد و آذربایجان‌غربی آغاز شده است.

وی ادامه داد: این سیستم جدید با کمک مرکز فناوری اطلاعات ریاست‌جمهوری طراحی شده است و با اجرای آن همه بیماران خاص و سرطانی از این پس در این سیستم ثبت می‌شوند‌ و با تشکیل پرونده در نزدیک‌ترین داروخانه محل زندگی خود، داروهای مورد نیاز خود را تحویل می‌گیرند و حتی لازم نیست فاصله بین 2 داروخانه را هم طی کنند.

رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: این بیماران باید تاییدیه پزشک، نسخه و آزمایش‌‌های خود را به داروخانه محل زندگی خود تحویل بدهند تا مراحل صدور کارت هوشمند توزیع دارو برای آنها انجام شود.

وی گفت: اجرای این سیستم جدید هم‌اکنون در 2 استان یزد و آذربایجان‌غربی شروع شده و بعد از طی یک دوره آزمایشی تا چند ماه آینده به کل کشور گسترش پیدا می‌کند و به این ترتیب یارانه دارو مستقیما به حساب کارت هوشمند آنها واریز می‌شود.

وی ادامه داد:‌ وقتی دولت می‌تواند یارانه 75میلیون نفر را به شکل مناسب توزیع و به حساب آنان واریز کند، توزیع یارانه دارو برای حدود 400 هزار نفر کاری ندارد و بزودی در کشور عملیاتی می‌شود. حاجی‌آخوندی گفت: در استان‌هایی که هنوز سیستم کارت هوشمند توزیع داروهای یارانه‌ای برای بیماران خاص و سرطانی اجرایی نشده است، بیماران باید برای تشکیل پرونده و روند تحویل دارو به معاونت‌های درمان دانشگاه علوم پزشکی منطقه خود مراجعه کنند.

وی ادامه داد: این شیوه جدید توزیع دارو از سوءاستفاده و خروج داروهای گرانقیمت بیماران خاص و سرطانی از چرخه رسمی داروی کشور و ورود آنها به چرخه قاچاق و بازار آزاد جلوگیری می‌کند و در هزینه‌های دولت که در واقع هزینه‌های مردم است؛ صرفه‌جویی می‌شود. رئیس سازمان غذا و دارو گفت:‌ سال گذشته حدود 2 هزار میلیارد تومان ارز برای دارو هزینه شد، تلاش ما این است که با راه‌اندازی سیستم کارت هوشمند، هزینه‌های پرت دارو را از بین ببریم تا مردم سود بیشتری از این اعتبار ببرند. وی افزود: در این صورت حتی با وجود افزایش میزان مصرف دارو در کشور و حتی افزایش 2 برابری قیمت داروهای وارداتی می‌توانیم داروهای گرانقیمت بیماران خاص را با همان قیمت پارسال و حتی در اغلب موارد ارزان‌تر در اختیار بیماران قرار دهیم.

تأمین ارز دارو با نرخ مبادلاتی

همچنین محمدحسن طریقت‌منفرد، وزیر بهداشت دیروز درباره دارو و تامین ارز مورد نیاز این بخش گفت: اگر ارز مرجع به ارز مبادلاتی تغییر کند با توجه به اینکه 97 درصد داروها ساخت داخل است هرچند قیمت تمام‌شده آن افزایش خواهد یافت اما اگر ارزش ریالی با ارز مبادلاتی به هزینه سلامت اضافه شود به مراتب کارآمدتر خواهد بود. طریقت‌منفرد اظهار کرد: وقتی دارو با قیمت غیر‌واقعی وارد بازار شود عوارض مختلفی از جمله پایین آمدن کیفیت، قاچاق و

حیف و میل را به دنبال خواهد داشت. وی گفت: برهمین اساس بهتر است کالا با قیمت واقعی به دست مردم برسد اما مواظبت کنیم که بار مالی آن به عهده مردم نباشد. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: تفاوت ریال ارز مرجع و مبادلاتی رقمی است که اگر نظام بیمه‌ای و هزینه‌ای را تقویت کنیم به مراتب معقول‌تر است.

افزایش 10 تا 25 درصدی قیمت دارو

در این باره رئیس سازمان غذا و دارو نیز چند روز پیش اعلام کرد: رشد حدود ۲۵ درصدی قیمت داروهای داخلی تا ۱۰ روز آینده ابلاغ می‌شود. عباس حاجی‌آخوندی درباره قیمت‌گذاری جدید دارو توضیح داد: کمیسیون قیمت‌گذاری دارو با همکاری سازمان حمایت مصرف‌کننده و تولیدکننده و سندیکای داروسازان کار خود را برای قیمت‌گذاری جدید دارو آغاز کرده و تلاش می‌کند به یک قیمت منطقی و کارشناسی برای دارو در سال جدید برسد. وی گفت:‌ هنوز هیچ قیمت جدیدی برای دارو در سال جدید ابلاغ نشده است اما کمیسیون قیمت‌گذاری دارو درباره قیمت داروهای تولید داخل به رشد 25 درصدی رسیده است که با توجه به تغییر نرخ ارز مرجع به مبادلاتی و تاثیر واردات مواد اولیه بر قیمت این داروها به صورت منطقی، زیر نرخ تورم است.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: افزایش قیمت داروهای داخلی با رشد متوسط 25درصدی در دهه اول خرداد ابلاغ می‌شود. حاجی‌آخوندی درباره قیمت‌گذاری داروهای وارداتی نیز گفت: مساله داروهای خارجی با توجه به اینکه مستقیما به تغییر نرخ ارز وابسته هستند، پیچیده‌تر است و هنوز درباره قیمت جدید این داروها تصمیم‌گیری نشده است. وی گفت: نظر برخی کارشناسان خبره حوزه دارویی رشد 5/2 تا 3 برابری قیمت داروهای وارداتی است چون هم نرخ ارز تغییر زیادی داشته است و هم شرکت‌های دارویی مشکل جدی نقدینگی دارند؛ تعویق پرداخت مطالبات مراکز درمانی، بیمارستان‌ها، شرکت‌های پخش و بیمه‌ها برای شرکت‌های دارویی مشکل‌ساز شده است.

رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: با این حال نظر سازمان غذا و دارو و کمیسیون قیمت‌گذاری این نیست که چنین افزایش قیمتی را برای داروهای وارداتی داشته باشیم. افزایش قیمت این داروها قطعا زیر 2 برابر خواهد بود و چنین رشد قیمتی منطقی و کارشناسی نیست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha