مجموعه كسانی كه از این راه سود اقتصادی كلان می برند و جان مردم برایشان مهم نیست. قطعا این افراد دستی در دولت دارند و بدون همكاری دولت این كار امكان پذیر نیست.

واردات آلوده این بار با جان مردم بازی میکند
سلامت نیوز : سازمان حفظ نباتات نسبت به واردات گندم آلوده از دو كشور هند و پاكستان هشدار داده است. به گفته مدیر قرنطینه‌ای سازمان حفظ نباتات کشور، این گندم ها آلوده به عوامل بیماری‌زا است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فرارو ؛ همچنین 70 درصد سرنگ وارداتی در سه ماهه اول امسال از كشور چین صورت گرفته است. این در حالی است كه سازمان استاندارد  با تایید آلودگی سرنگ های چینی به وزارت بهداشت در خصوص استفاده از این سرنگ ها هشدار داده است.

چندی پیش نیز واردات برنج آلوده خبر ساز شد. وزارت بهداشت تحت فشارهای مجلس شورای اسلامی بعد از قریب 8 ماه تكذیب هر نوع آلودگی این برنج‌ها، سرانجام اعتراف كرد كه آلودگی به سرب در 8 نوع برنج تأیید شده است.

تهاتر كالا به دلیل تحریم های موجود و مشكل نقل و انتقال ارز صورت می گیرد اما قصور مسئولین از وظایف خود اجازه واردات آلوده به كشور را فراهم كرده است.

غلامعلی جعفر زاده عضو کمیسیون برنامه مجلس در گفتگو با فرارو معتقد است: «مجموعه كسانی كه از این راه سود اقتصادی كلان می برند و جان مردم برایشان مهم نیست. قطعا این افراد دستی در دولت دارند و بدون همكاری دولت این كار امكان پذیر نیست.»

جعفر زداه با تاكید بر سرطان زا بودن این محصولات تصریح كرد: «سازمان استاندارد و گمرك در این زمینه ضعف عملكرد دارد و می بایست در مبادی ورودی جلوی این واردات گرفته شود.»

وی در خصوص نتیجه پیگیری های مجلس در این خصوص گفت: «علیرغم اینكه گفته می شود ایرادات قانونی برای واردات اینگونه محصولات بر طرف شده است اما همچنان ما شاهد ادامه واردات محصولات آلوده به كشور هستیم و خاطیان قبلی نه شناسایی شده و نه با آنها برخورد شده است.»

به گفته این نماینده مجلس پلی بنام «رشوه» وجود دارد كه وارد کنندگان خاطی علیرغم اصلاح قوانیم واردات قادر هستند كه از آن بگذرند.

مهرداد لاهوتی عضو كمیسیون عمران نیز در گفتگو با فرارو گفت: «هر كالایی وارداتی باید از وزارت بهداشت و سازمان استاندارد مجوز دریافت كند. اجازه واردات چنین كالایی از سوی این دو نهاد مسئول اگر نه به عمد قطعا به دلیل قصور اینها صورت می گیرد.»

لاهوتی با اشاره به تایید واردات سرنگ چینی از سوی وزارت بهداشت گفت: «من متاسفم كه وزارت بهداشت و درمان در این مورد بی تفاوت است. هفته آینده این موضوع در قالب سوال مطرح می شود تا وزیر بهداشت در مجلس پاسخگوی این مسائل باشد.»

وی با اشاره به نفوذ صاحبان منافع در دستگاه های دولتی برای واردات گفت: «دستگاه های دولتی هم منافع این افراد را به منافع كشور و مردم ترجیح می دهند.»

همچنین احمد آریایی نژاد عضو کمیسیون بهداشت در گفتگو با فرارو در این خصوص گفت: «واردات سرنگ مربوط به سرمایه دارن بخش خصوصی است. این سرمایه داران در ازای صادارت به خارج از كشور مبادرت به واردات اجناس طرف خارجی می كند. در این مبادله متاسفانه دیدگاه بهداشتی نادیده گرفته می شود و تماما سود اقتصادی مورد نظر است.»

به گفته این نماینده مجلس وقتی فرهنگ سوء استفاده گسترش پیدا می كند نظارت بر واردات سخت می شود. واردات محصولات آلوده و تقلبی به دلیل قیمت پایین تر موجب ترغیب واردكنندگان به سود بیشتر می شود. اكنون نگرانی از این وجود دارد كه به همین دلیل در كشور برخی از سوداگران دست به تولید سرنگ های آلوده بزنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha