سلامت نیوز : مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت از کاهش قیمت تجهیزات پزشکی در حوزه‌های گرانی مانند ارتوپدی، قلبی و دندانپزشکی خبر داد و گفت: با اصلاحات انجام شده ۱۲۰ میلیارد تومان از هزینه‌های مستقیمی که مردم پرداخت می‌کردند کاهش یافته است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ حسین کیوانی در حاشیه نشست معاونان غذا و داروی کشور در مورد مکانیزم کاهش قیمت تجهیزات پزشکی، گفت: به جای انجام مکانیزم یارانه به دنبال کاهش قیمت‌ها هستیم تا به همین منظور،قیمت پایه ارزی نیز کاهش ‌یابد.

وی ادامه داد: این به معنی فشار آوردن به کمپانی‌های خارجی است به همین دلیل از تجهیزات پر هزینه شروع کردیم که متاسفانه با تجزیه و تحلیل قیمت‌های اولیه به این نتیجه رسیدیم، قیمت برخی تجهیزات در کشور از اروپا هم گران‌تر است.

کیوانی گفت: متاسفانه این به سوء مدیریت‌ها بر می‌گردد و نمایندگان داخلی و خارجی در کشور بیشتر به دنبال منافع هستند و سوء مدیریت از هر زد و بندی بدتر است.

مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت از آغاز اصلاح قیمت‌های تجهیزات پزشکی خبرداد و گفت: بعضی قیمت‌ها تا نصف کاهش پیدا کرده و در برخی حوزه‌ها انجام شده است؛ تجهیزات قلبی (استنت‌های قلبی) و ارتوپدی نمونه‌های آن است.

وی تصریح کرد: تجهیزات ارتوپدی که از یک ماه آینده قیمت‌های آن اصلاح می‌شود در بدو ورود حدود 20 تا 30 درصد قیمت‌هایش کاهش می‌یابد.

کیوانی با بیان اینکه با کاهش قیمت‌ها، دلالان غیر ضروری حذف می‌شوند، گفت: این کمک گرفتن از یارانه و ریالی که از مابه‌التفاوت نرخ ارز نیست بلکه فشار آوردن به طرف خارجی است چرا که با کاهش قیمت ارز قیمت ریال هم کاهش می‌یابد.

مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت گفت: با اصلاح قیمت تجهیزات، ظرف ماه‌های گذشته 30 میلیون یورو برابر با 120 میلیارد تومان از هزینه‌های مستقیمی که مردم پرداخت می‌کردند کاهش یافته است.

قیمت ایمپلنت‌ها و دستمزدهای آن کاهش می‌یابد

کیوانی در مورد گران بودن تجهیزات دندانپزشکی نیز گفت: ایمپلنت‌ها بیشترین هزینه را در این حوزه دارند و شکایات زیادی هم مردم داشته‌اند، با بررسی انجام شده قیمت بخشی از این گرانی به ایمپلنت و بخشی به دستمزدها بر می‌گردد.

وی ادامه داد: در حوزه دستمزدها صلاحیت با اداره تجهیزات نیست اما در قیمت ایمپلنت‌ها، قیمت هر ایمپلنت کره‌ای که تائیدیه کیفی دارد حدود 300 تا 900 هزار تومان است.

مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت تصریح کرد: برای بحث پروتز و دستمزدها نیز از ادارات مربوطه درخواست کرده‌ایم هزینه را یک تا دو میلیون تومان در نظر بگیرند و این ادارات نیز یک ماه فرصت خواستند تا پس از آن، اعلام عمومی کنند.

تولیدات 400 میلیونی و واردات 800 میلیون دلاری

وی در مورد حجم تجهیزات تولید داخل، گفت: این تولیدات ارزش 400 میلیون دلاری دارند که مواد اولیه آنها وارداتی است و ارزش واردات در مقابل 800 میلیون دلار است.

کیوانی گفت: حدود 80 درصد تجهیزات سنگین، وارداتی هستند و 60 درصد تجهیزات مصرفی نیز از خارج وارد می‌شوند. اما در عین حال تجهیزات استراتژیک تا یکسال آینده و در حوزه مصرفی به اندازه نیاز کشور وجود دارد.

کیوانی گفت: تجهیزات بدون کیفیت تاکنون به کشور نیامده و آنهایی که به نظر می‌آیند بی کیفیت هستند بهترین نوع خود هستند که گواهی بین‌المللی دارند.

وی ادامه داد: آنچیزی که به کشور می‌آید همانی است که در اروپا و آمریکا استفاده می‌شود و در مورد برخی کالاها مانند سرنگ چینی و نخ بی کیفیت جراحی شیطنت رسانه‌ای انجام شده بود.

مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت ادامه داد: برخی افراد که ممکن است منافعی داشته باشند دست به این شیطنت‌ها می‌زنند در صورتی که با بررسی گسترده سرنگ‌ها آلودگی نداشتند و فقط در درجه بندی 16/. میلی‌لیتر تفاوت داشتند.

کیوانی گفت: اگر چنین کالاهایی به کشور وارد شوند باید به دنبال ردپای بیوتروریست باشیم در حالیکه تاکنون کالای غیر استاندارد و آلوده به کشور نیامده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha