سلامت نیوز : کارشناس ارشد تغذیه گفت: ورزش در بیماران دیابتی سبب تنظیم قند خون و کاهش نیاز به دارو می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ سمیه صمدی، امروز، 6 آبان در همایش استانی روز جهانی دیابت که با هدف ارتقای دانش و آگاهی عموم مردم در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد، اظهار کرد: رعایت رژیم غذایی، ورزش و فعالیت بدنی، مراجعه منظم به پزشک و رعایت دارو درمانی و پیگیری منظم آزمایش‌های قند خون از ارکان کنترل دیابت محسوب می‌شود.

وی عنوان کرد: به بیماران دیابتی توصیه می‌شود که فعالیت‌های بدنی با شدت متوسط داشته باشند. افزایش تعداد ضربان قلب و تنفس نباید در حدی باشد که مانع صحبت کردن فرد شود و بهتر است این بیماران فعالیت‌های بدنی شدید نداشته باشند.

کارشناس ارشد تغذیه یادآور شد: براساس نظر سازمان بهداشت جهانی 30 دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط به مدت 5 بار در هفته برای بزرگسالان مبتلا به دیابت توصیه می‌شود.

صمدی با اشاره به این‌که با ورزش، قند خون افراد به راحتی کنترل می‌شود، گفت: هنگام ورزش ماهیچه‌ها قند یا گلوکز بیشتری از جریان خون می‌گیرند و انسولین تاثیر بهتری بر بدن خواهد داشت.

کارشناس ارشد تغذیه تصریح کرد: فعالیت‌های بدنی سبب کاهش وزن، کاهش فشار خون، سلامت روانی، استحکام استخوان‌ها و جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان، کاهش چربی خون مضر، افزایش چربی خون مفید، کاهش عوامل خطر بیماری‌های قلبی و عروقی، افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه و رحم می‌شود. همچنین انجام فعالیت‌های بدنی سبب جلوگیری از یبوست در بیماران مبتلا به سرطان می‌شود.

به گفته وی، تحرکات معمول روزانه، حرکات هوازی، ورزش‌های قدرتی و حرکات کششی از ورزش‌هایی است که به بیماران دیابتی توصیه می‌شود.

همچنین دکتر صالح پور، متخصص تغذیه در این مراسم گفت: حذف وعده‌های غذایی کمکی به کاهش قند خون در بیماران دیابتی نمی کند. تمام مواد غذایی حاوی قند هستند، برخی از مواد غذایی سریع تر و برخی کند تر سبب افزایش قند خون می‌شوند.

وی ادامه داد: مصرف مواد غذایی و استرس یکی از عوامل افزایش دهنده قند خون در افراد دیابتی محسوب می شود.

این متخصص تغذیه یادآور شد: رژیم یک فرد دیابتی هیچ تفاوتی با افراد غیردیابتی ندارد در صورتی که مقدار و زمان مصرف مواد غذایی رعایت شود.

صالح پور با بیان این‌که گروه نان و غلات حاوی قند فراوان است که در بیماران دیابتی باید با احتیاط مصرف شود، افزود: سهم مصرف نان و غلات برای بیماران دیابتی در روز مشخص است و نباید بیش از آن استفاده شود تا بیماران بتوانند قند خون و وزن خود را کنترل کنند.

وی با اشاره به این‌که باورهای غلطی در خصوص مصرف غذا در میان بیماران دیابتی وجود دارد، گفت: به بیماران دیابتی توصیه می‌شود میوه‌های تازه مصرف کنند، به دلیل اینکه میوه‌های خشک در مقایسه با میوه‌های تازه دارای قند بالاتری هستند. یک فرد دیابتی می‌تواند از تمام گروه‌های غذایی استفاده کند و لازم نیست فکر کند با این بیماری شکل زندگیش تغییر کرده است.

صالح پور خاطرنشان کرد: بیماران دیابتی بهتر است میوه را با پوست مصرف کنند به دلیل این‌که حاوی فیبر بالایی هستند.

وی ادامه داد: چاقی و اضافه وزن یکی از مشکلات در بیماران دیابتی محسوب می‌شود که به این بیماران توصیه می شود از گروه لبنیات به ویژه کم چرب استفاده کنند.

این متخصص تغذیه با بیان این‌که حذف تخم‌مرغ از سفره غذایی فرد دیابتی صورت نگیرد، عنوان کرد: تخم مرغ از رژیم غذایی فرد دیابتی حتی اگر چربی بالایی داشته باشد حذف نمی‌شود، به جهت اینکه ماده غذایی باارزشی است ولی باید مصرف آن محدود شود.

صالح پوربا اعلام این‌که مصرف سبزی‌ها برای افراد دیابتی هیچ محدودیتی ندارد، افزود: افراد دیابتی می‌توانند از تمام سبزی‌ها به استثنای شلغم، لبو، هویج و چغندر که پس از پخته شدن قندشان افزایش می‌یابد و باید مصرفشان محدود شود، استفاده کنند.

وی ادامه داد: توصیه ما به بیماران دیابتی این است که در تمام وعده‌های غذایی خود از سبزی و سالاد استفاده کنند به دلیل اینکه منبع فیبر است و به کنترل قند خون کمک می‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha