سلامت نیوز : نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از مواد مربوط به حوزه سلامت که در قانون برنامه پنجم اجرایی نشده است، گفت: متاسفانه اعتباراتی که در حوزه سلامت به ویژه برای اجرای طرح‌هایی مانند پزشک خانواده در نظر گرفته شده بود محقق نشد و انتظار می‌رود که تصمیمات جدی در این زمینه اتخاذ شود.

مراد هاشم‌زهی در گفت‌وگو با (ایسنا)، درباره اجرای طرح پزشک خانواده که بر اساس قانون برنامه باید طی پنج سال به سراسر کشور گسترش یابد، گفت: هم‌اکنون نیز این طرح در حال اجرا است اما نکته‌ای وجود دارد مبنی بر اینکه دستجردی وزیر سابق بهداشت علاقه‌مند بود که آن را در شهرهایی مانند تهران هم تسری داده و اجرایی کند.

وی با بیان اینکه اجرای این طرح دارای ملزوماتی بوده و نیازمند اعتبارات ویژه‌ است، گفت: اعتباراتی که در زمان آقای احمدی‌نژاد برای اجرای این طرح در نظر گرفتند 6000 میلیارد تومان بود و در سال جاری هم 5000 میلیارد تومان در نظر گرفته شد اما متاسفانه به حوزه سلامت اختصاص نیافت.

نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هاشمی وزیر بهداشت و درمان معتقد است در این زمینه باید با تامل این برنامه را پیش برد، اظهار کرد: به نظر می‌رسد تا اعتبار لازم اختصاص نیابد شاید خیلی هم لازم نباشد در شهرهایی مثل تهران پزشک خانواده اجرایی شود.

وی افزود: البته خیلی لزومی ندارد که اجرای این طرح به شهرهایی مثل تهران یا مراکز استان‌ها گسترش پیدا کند. البته باید در نظر داشت پزشک خانواده نواقص و مشکلات زیادی دارد و مردم رضایت چندانی ندارند. در شهرهایی مانند تهران هم که سیستم طبقه‌بندی بیماران یا سهمیه‌بندی برای پزشکان باید انجام شود کار سختی است.

نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم در شهرهایی مثل تهران که تعداد زیادی پزشک وجود دارد این کار را اجرایی کنیم هم اعتبارات هنگفتی می‌خواهد و هم تمام سیستم بهداشت و درمان بایستی متحول شود.

هاشم‌زهی یادآور شد: اینکه اجرای این طرح گسترش نیافته است به آن دلیل است که در دولت قبلی در مورد اجرای قانون برنامه خیلی از بندها اجرایی نشد البته کمیسیون بهداشت در مجلس نهم نیز به طور مرتب جلساتی را برگزار کرده و از مسئولان وزارت بهداشت درخواست کرده که چرا مواد مربوط به حوزه سلامت در قانون برنامه پنجم اجرایی نشده است یا حتی در زمان‌بندی که لحاظ شده پیش نرفته است.

وی با انتقاد از اینکه متاسفانه دولت قبلی در برخی از موارد قانون‌گریزی داشت، گفت: شاید حل مشکل اعتبارات یکی از دلایل عدم اجرای برنامه‌ها بود و یا حتی اعتبارات در جای خود هزینه نمی‌شد. به عنوان مثال اعتباری که باید در حوزه سلامت تخصیص می‌یافت عملی نشد. در هر صورت شاید دولت اولویت‌های دیگری مانند مسکن مهر و ... را در نظر داشته و آنها را اجرایی می‌کرد.

این عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه حتی در مورد قانون هدفمند کردن یارانه‌ها نیز سلیقه‌ای اجرا شد، گفت: زمانی که اواخر کار دولت قبلی بود دستجردی وزیر سابق بهداشت اصرار داشت که این طرح در تمامی شهرها گسترش پیدا کند اما آنچه هدف پزشک خانواده بوده این است که در مراکز بهداشتی و درمانی روستایی تعمیم داده شود.

هاشم‌زهی در ادامه درباره اینکه صحبت از پولی شدن پزشک خانواده هم مطرح شده بود، ابراز عقیده کرد: یکی از ایده‌های طرح پزشک خانواده این بود که سهم پرداختی توسط مردم برای حل مشکلات درمانی باید کمتر شود و یا حتی داروها به صورت رایگان تحویل داده شود. به همین دلیل اگر قرار بود که اجرای این طرح با پولی شدن عملیاتی شود در این صورت دیگر مشکل اعتبارات وجود نداشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha