یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۶
کد خبر: 112233

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت ازمحیط زیست گفت: شرایط بی قانونی در سالهای گذشته بیشترین صدمه را به محیط زیست کشور وارد کرد.

سلامت نیوز: معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت ازمحیط زیست گفت: شرایط بی قانونی در سالهای گذشته بیشترین صدمه را به محیط زیست کشور وارد کرد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،معصومه ابتکار روز شنبه در همایش مدیران کل محیط زیست کشور به صورت ویدئو کنفرانس در شیراز با بررسی چالش های زیست محیطی افزود: مهمترین و بزرگترین افتخار ما در دولت تدبیر و امید این است که کارگزار دولت راستگویان و قانونمندان هستیم و با شرایط هر کی به هر کی و قانون شکنانه مقابله می کنیم.

وی ادامه داد: دولت تدبیر و امید بویژه در حوزه محیط زیست نه تنها خود را مکلف به رعایت قانون اساسی کشور می داند بلکه متعهد است قانونمندی را در تمام زیرمجموعه های مدیریتی اجرا کند.

رییس سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به برخی مصایب و چالش های محیط زیست گفت: خشک شدن دریاچه ارومیه براثر تداوم خشکسالی و برداشت بی رویه آب و فشار بیشتر به بخش کشاورزی رخ داد این واقعه اگر چه یک پدیده و رویداد تلخ است اما گوشزدی به مسوولان است که بدانند بی توجهی به محیط زیست نابودی حیات را درپی دارد.

معاون رییس جمهوری ادامه داد: خشک شدن دریاچه ارومیه برای ما زنگ بیدارباش است، صاحبان قدرت و ثروت ، تصمیم گیران و برنامه ریزان کشور باید به این زنگ بیدارباش توجه کنند و بدانند که معضل زیست محیطی معضلی همه گیر و فراملی است.

ابتکار به مسائل و چالش های زیست محیطی استان فارس اشاره کرد و گفت : خشک شدن تالابها و دریاچه های بختگان و طشک در استان فارس ، افزایش فشار به بخش کشاورزی و افت آب در چاهها به اعماق 300 و 400 متری یک چالش جدی برای استان فارس است که باید دیده شود.

وی ادامه داد : مهمترین چالش در این استان رشد بی رویه کشاورزی در سالهای قبل است که متاسفانه آسیب جدی به سفره های آب زیر زمینی این استان زد و با نادیده گرفته شدن ظرفیت های زیست محیطی در آن سالها استان فارس آسیب فراوان دید.

وی همچنین با بیان اینکه دولت تدبیر و امید دولت راستگویان است گفت : هشت ماه از کار دولت گذشته و دراین هشت ماه دستاوردهای مناسبی در کشور داشته ایم اما همچنان در آغاز راه هستیم و هر چند وارث شرایط خوبی از سالهای گذشته نبوده ایم اما برای حفاظت از محیط زیست گام های اصلی و اساسی را خواهیم بر داشت .

وی از برگزار کنندگان این همایش خواست تا به مباحث تئوریک اکتفا نکنند و راهکار عملی برای خروج از شرایط بحرانی محیط زیست ارائه دهند.

معاون سازمان محیط زیست: اشتباهات خود را در حوزه محیط زیست بپذیریم


به گزارش ایرنا، معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: در سالهای گذشته مسوولان اشتباهات عمیق در حوزه محیط زیست داشتند که کشور را به سمت فاجعه اقلیمی سوق داد، بجاست شهامت پذیرش این اشتباهات را داشته باشیم و برای جبران آن تلاش کنیم.


 احمدعلی کیخا روز شنبه درهمایش مدیران کل حفاظت محیط زیست کشور در شیراز افزود: پذیرش این اشتباهات به منزله این است که در رویکرد توسعه تجدید نظر کنیم، باید بپذیریم که توسعه فقط ایجاد کارخانه نیست، این نکته را باید درک کنیم که اگر محیط زیست را در تصمیم گیری های جامعه دخیل ندانیم باید منتظر بلاهای بزرگتر از خشکی دریاچه ارومیه باشیم.

وی با بیان اینکه خشکی دریاچه ارومیه فقط یکی از آثار و سیاست های نادرست مداخله در طبیعت است، گفت: طبق آمار، سطح زیرکشت اطراف این دریاچه قبل از انقلاب 158 هزار هکتار بود که اینک به 700 هزار هکتار رسیده این به معنی آن است که تقاضای آب دراین منطقه برای کشاورزی حداقل معادل سه میلیارد مترمکعب افزایش یافته و منطقه کشش این حجم تقاضا را ندارد.

معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت از محیط زیست بیان کرد: اغلب مواقع دستگاههای اجرایی و افراد با نفوذ سیاسی محیط زیست را در مقابل عمل انجام شده قرار می دهند و بعد از اجرای یک طرح به دنبال اخذ مجوزهای زیست میحطی آن می گردند.

اوگفت: بسیاری از سدهای ساخته شده در کشور بدون آب است، اما باز هم درحال سد سازی هستیم، چرا در کشور ما باید طرح هایی اجرا شود که مجوز زیست محیطی ندارد.

کیخا بیان کرد: در جایی که سردار سرلشکر فیروزآبادی رییس ستاد نیروهای مسلح تاکید می کند که حتی در شرایط جنگی نیز اگر ارتش و نیروهای مسلح می خواهند نیرویی را پیاده کنند باید مجوز منطقه را از محیط زیست بگیرند چرا باید برخی مانورها بدون هماهنگی محیط زیست اجرا شود و به عرصه های طبیعی صدمه بزند.

این مسوول گفت: حداقل انتظار ما از سازمان صنایع دفاع این است که خط تولید سلاح های شکاری را درکشورمتوقف کند ، تولید سلاح شکاری لطمه زیادی به عرصه های طبیعی زده است .

وی همچنین خواستار توجه بیشتر دستگاه قضایی برای برخورد با متخلفان و قانون شکنان در حوزه محیط زیست شد.

کیخا گفت: در سال 91 از کل 9 ردیف اعتباری معاونت زیست محیطی کشور تنها یک ردیف اختصاص اعتبار شده و هشت ردیف دیگر اعتبارات صفر بوده است.

مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان فارس هم با اشاره به کمبود شدید نیروی انسانی برای حفاظ از عرصه های زیست محیطی در این استان گفت: به ازای هر 80 هزار هکتار عرصه، یک نیروی محیط بان در فارس فعال است.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی افزود: اکنون با وجود 11 منطقه تحت مدیریت و 18 منطقه شکار ممنوع در استان فارس، تنها 200 نفر مامور محیط بان در این استان فعال است.

وی ادامه داد: با توجه به شیفتی بودن نیروهای محیط بانی، به ازای هر 80 هزارهکتار، یک نیروی محیط بانی داریم، اگرچه تاکنون با غیرت مندی همین تعداد محیط بان در حد امکان امانت سپرده شده به ما را حفاظت کرده اند.

این مقام مسوول با اشاره به وجود 10 تالاب طبیعی مهم در سطح استان فارس، وجود گونه های مختلف گیاهی و جانوری در معرض خطر انقراض در سطح استان فارس را یادآور شد و گفت: خشکسالی خودبه خود یک پدیده است اما دخالت نابجای بشر، برداشت های بی رویه از منابع آب و دست اندازی به محیط های طبیعی، این موضوع را به یک تهدید جدی بدل کرده است.

ابراهیمی کارنامی همچنین گفت: در استان فارس ظرفیت های تاریخی، ظرفیت های طبیعی را بلعیده و به خاطر توجه بیشتر به آثار تاریخی، گردشگری ناآگاهانه در عرصه های طبیعی نیز توسعه پیدا کرده و سیر قهقرایی در عرصه حفاظت از طبیعت را طی می کنیم.

مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان فارس با اشاره به وجود قوانین مختلف در زمینه حفاظت از محیط زیست گفت: نداشتن ضمانت اجرایی قوانین امروز مشکل ساز شده است.

این مقام مسوول ریزگردها را از جمله عوامل تهدید کننده محیط زیست در فارس برشمرد و گفت: 29 کانون حساس به فرسایش های بادی در این استان وجود دارد که 9 کانون آن بحرانی است و اکنون باید تالاب ها را نیز به کانون های بحرانی اضافه کنیم.

ابراهیمی کارنامی از همراهی دستگاه قضایی و مدیریت ارشد استان در حفاظت از محیط زیست قدردانی وبیان کرد: سال گذشته از یک هزار و 664 پرونده تنها 25 مورد رای تبرئه صادر شده و مابقی آرا به نفع محیط زیست بوده است.


این همایش با حضور مدیران کل محیط زیست کشور روز شنبه در هتل شیراز گشایش یافت و دو روز ادامه دارد .

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha