رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تولید رادیو دارو به کمک دستگاه سیکلوترون یکی از دستاوردهای بزرگ هسته ای در دو سال اخیر است.

سلامت نیوز:رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تولید رادیو دارو به کمک دستگاه سیکلوترون یکی از دستاوردهای بزرگ هسته ای در دو سال اخیر است.

به گزارش  سلامت نیوز به نقل از سازمان بسیج جامعه پزشکی ، دکتر حسین وحیدی اظهار داشت: در زمان حاضر فقط یک نمونه از دستگاه سیکلوترون را در کشور داریم.


وی گفت: رادیو داروها با توجه به افزایش مصرف در سطح کشور به لحاظ افزایش سطح دانش در علم درمان بیماری های خاص مانند سرطان و بیماری های تشخیصی ، از تنوع بیشتری هم برخوردار شده اند.
این استاد بیوتکنولوژی با اشاره به روش پت اسکن( PET Scan ) گفت: پزشکان اغلب این آزمون تشخیصی را برای شناسایی سرطان و اندازه گیری تاثیر درمان سرطان به کار می گیرند.


وی افزود: این آزمون همچنین برای تشخیص بیماری های عروق کورونری شریان های تغذیه کننده قلب به کار می رود؛ بطورکلی رادیوداروها بیشتر جنبه تشخیصی دارند و گاهی در زمینه سرطان ها جنبه درمانی نیز دارند.
وحیدی خاطرنشان کرد: بحث انرژی هسته ای در حوزه پزشکی بسیار گسترده است و بازخورد فعالیت رآکتورهای موجود در کشور، تولید این فنآوری ها است؛ چنانچه ما فاقد این توانمندی ها باشیم وابستگی ما به حدی می رسد که هموطنان بیمار باید برای یک اسکن یا تشخیص پیشرفت بیماری به کشورهای دیگر مراجعه کنند.


وی ادامه داد: رآکتور امیرآباد در گذشته تعداد اندکی از این رادیوداروها را برای مصرف داخلی تولید می کرد اما به مرور زمان نیاز به این دسته از داروها افزایش یافت و به همین دلیل استادان رشته رادیوفارماسی تصمیم به گسترش این علم گرفتند.
این استاد بیوتکنولوژی با اشاره به ناپایدار بودن رادیوداروها خاطرنشان کرد: رادیوداروها باید در مدت زمانی کوتاه بعد از تولید، مصرف شوند؛ گسترش علم رادیوفارماسی موجب شد بسیاری از ترکیباتی را که برای تشخیص یا درمان نیاز داریم در داخل کشور تولید کنیم، البته اساس این تولید، سازمان انرژی اتمی بوده است.


وحیدی گفت: در زمان حاضربرخی از دانشجویان رشته داروسازی را در دانشکده های داروسازی تهران و شهید بهشتی در دپارتمان های رادیوفارماسی برای تولید تخصصی این گروه از داروها آموزش می دهیم تا این دانشجویان دانش یاد شده را فراگیرند و داروها را آماده سازی کنند.
وی افزود: هم اکنون با توجه به ترمیم رآکتور هسته ای امیر آباد طی سه سال گذشته ترکیباتی متنوع از این رادیوداروها آماده سازی شده است.
رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه گفت: آماده سازی رادیوداروها بخشی از داروسازی است که بر اساس مسایل بسیار تکنیکی بنا گذاشته شده است.


وی اضافه کرد: از سوی دیگر بحث کنترل این ترکیبات از حساسیت زیادی برخوردار است چنانچه در مقادیر مصرفی رادیوداروها برای بیماران دقت نشود، این داروها می توانند عاملی در ایجاد سرطان باشند؛ از این رو کنترل داروها در دانشکده داروسازی بسیار توسعه یافته است.
رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: هم اکنون بسیاری از این فرآورده ها را به طور خودکفا تولید کرده ایم و آن ها را مورد استفاده قرار می دهیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha