وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حکم جریمه سه میلیون تومانی برای تولید کنندگان محصولات لبنی که از روغن پالم استفاده کرده بودند، بازدارنده و متناسب با جرم نبود.

جریمه 3 میلیون تومانی برای متخلفان روغن پالم بازدارنده نبود

سلامت نیوز: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حکم جریمه سه میلیون تومانی برای تولید کنندگان محصولات لبنی که از روغن پالم استفاده کرده بودند، بازدارنده و متناسب با جرم نبود.


 به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،سیدحسن هاشمی  افزود: اقدام قضایی در برخورد با متخلفان استفاده از روغن پالم در برخی محصولات لبنی هم بسیار زمان بر بود و هم بازدارنده نبود.وی گفت: تقلب در تولید مواد غذایی موضوع مهمی است که می تواند سلامت مردم را به مخاطره بیاندازد، بنابراین حکم متخلفانی که در تولید مواد غذایی تقلب می کنند باید بازدارنده باشد اما در مورد متخلفان روغن پالم چنین حکمی صادر نشد.

وزیر بهداشت ادامه داد: رقم جریمه سه میلیون تومانی که برای متخلفان استفاده از روغن پالم در برخی محصولات لبنی تعیین شد، در مقابل سود سرشار آنان از این تقلب رقم ناچیزی است.هاشمی گفت: انتظار وزارت بهداشت این بود که با قاطعیت و سرعت بیشتری با این مساله برخورد و حکم نافذی صادر شود که بازدارنده باشد.وی ادامه داد: کسی که در غذای مردم تقلب می کند، دو نوع تخلف را مرتکب می شود، هم غش در معامله و تقلب است و هم سلامت مردم را به خطر می اندازد و به مردم آسیب می زند.

وزیر بهداشت در پاسخ به این پرسش  که انتظار صدور چه حکمی را داشتید، گفت: این قضات هستند که در این زمینه صلاحیت اظهارنظر دارند اما به نظر می رسد حکمی که در مورد استفاده نابجا از روغن پالم در لبنیات صادر شد،حکمی نبود که با خطر ناشی از جرم متناسب باشد.

وزیر بهداشت سال گذشته طی مصاحبه ای اعلام کرده بود که برخی تولید کنندگان محصولات لبنی در برخی تولیدات خود به جای چربی شیر از روغن پالم استفاده کرده اند که تخلف و تقلب محسوب می شود.پس از آن وزارت بهداشت اسامی این متخلفان را برای رسیدگی قضایی به قوه قضاییه اعلام کرد و اکنون با گذشت حدود یکسال از آن زمان، وزیر بهداشت صدور حکم جریمه سه میلیون تومانی را برای این متخلفان کافی نمی داند.

روغن پالم یا روغن نخل یک نوع روغن خوراکی است که بیشتر در کشورهای آسیای جنوب شرقی تولید می شود. این روغن به علت قوام بیشتر از روغن های مایع و نیز مقاومت بیشتر در برابر حرارت در برخی صنایع غذایی مانند شیرینی پزی ها کاربرد دارد، اما بالاتر بودن میزان اسید چرب و ترانس آن نسبت به روغن های مایع باعث شده نسبت به این روغن ها خطرناک تر باشد و به همین علت امکان ابتلای مصرف کنندگان آن به بیماریهای قلبی و عروقی بیشتر است.از زمان اعلام مصرف نابجای روغن پالم در برخی صنایع غذایی، میزان واردات آن به کشور کاهش یافته و از بیش از700 هزار تن در سال به حدود 400 هزار تن رسیده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha