معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، در نشست خبری به تشریح وضعیت حوزه غذا، دارو، تجهیزات پزشکی و... پرداخت.

واکنش دیناروند به سموم شیمیایی در محصولات کشاورزی

سلامت نیوز:معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، در نشست خبری به تشریح وضعیت حوزه غذا، دارو، تجهیزات پزشکی و... پرداخت.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از  مهر، دکتر رسول دیناروند روز سه شنبه در نشست خبری که در سالن کنفرانس آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو برگزار شد، گفت: به تلاش خبرنگاران ارج می گذارم و از شما تشکر می کنم.

وی افزود: گاهی انعکاس نادرست و منفی وجود دارد، اما سرجمع تلاش خبرنگاران مثبت بوده و این را از واکنش مردم متوجه می شوم.

دیناروند گفت: اقداماتی که در کشور انجام می شود می تواند الگوی بین المللی باشد و این مدیون تعامل ما با خبرنگاران است.

وی با عنوان این مطلب که داریم وارد سال پایانی دولت می شویم، افزود: معمولا در سال پایانی نمی توان کار جدیدی شروع کرد و باید پیگیر امور و اصلاح کارهای گذشته بود.

رئیس سازمان غذا و دارو در مورد مسئولین فنی گفت: مسئولین فنی افراد مورد اعتماد ما هستند و انتظار ما از صنعت حمایت از آنهاست.

وی افزود: مواردی از اخراج مسئولین فنی وجود داشت که سازمان غذا و دارو با این موضوع برخورد کرد.

دیناروند در مورد محصولات تراریخته گفت: یک نگاه این است که تراریخته عالی است و یک نگاه این است که تراریخته ممنوع است و ما هر دوی این نگاه ها را در کشور داریم.

وی افزود: هر فرآورده ای که بخواهد وارد کشور شود باید گواهی مصرف در کشور مبدا را داشته باشد و استانداردهای ما را هم رعایت کند.

دیناروند با عنوان این مطلب که اکثریت سویا در دنیا تراریخته است، گفت: اگر تراریخته ای وارد کشور شود باید رخداد تراریخته مورد پذیرش دنیا باشد.

رئیس سازمان غذا و دارو با اعلام اینکه از ابتدای امسال قرار شد کالای تراریخته باید روی بسته بندی درج شود، ادامه داد: هنوز محصول و کشت تراریخته داخلی نداریم و مجوز نگرفتند.

وی تاکید کرد: برخورد یک جانبه مثبت و منفی در مورد تراریخته در بین دستگاه های نظارتی وجود ندارد.

رئیس سازمان غذا و دارو در مورد خمیرمرغ، گفت: اگر دامپزشکی می گوید خمیر مرغ مشکل ندارد، اشکالی ندارد، اما ما باید وارد شدن آن به بازار را تایید کنیم.

وی در مورد سموم شیمیایی گفت: ما نگرانی مردم در رابطه با این موضوع را داریم و پیگیری جدی می کنیم. کارهای خوبی در جهاد کشاورزی انجام شده اما نهایی نشده است. این موضوع با یک بخشنامه حل نمی شود.

دیناروند ادامه داد: در مورد این موضوع هم با بحث قاچاق مواجهیم و هم بحث مصرف بیش از حد و هم استفاده نا به جا در زمان نامناسب.

وی افزود: اگر سم در زمان مناسب استفاده شود، مشکلی نیست.

دیناروند درباره میزان قاچاق لوازم آرایشی گفت: در حوزه کالاهای سلامت بیشترین سهم قاچاق مربوط به محصولات آرایشی است بطوریکه حداقل ۵۰ درصد قاچاق وجود دارد و اساسا برندهای ساختگی و تقلبی است که از مسیر قاچاق وارد می‌شود.

وی افزود: یکی از این تصمیمات این است که قاچاق امکان ورود به بازار مصرف را ندارد و در صورت کشف نمی‌تواند وارد بازار مصرف شود این در حالی است که در گذشته این اقدام صورت می‌گرفت البته در گذشته ما نسبت به این موضوع به شدت مقاومت می‌کردیم اما این مخالفت‌ها گاهی واکنش‌های قضایی و دادگاه را به دنبال داشت حال اگر مسیر ورود قاچاق به بازار را ببندیم، بهترین راه کنترل قاچاق است.

دیناروند ادامه داد: دومین تصمیم، کنترل محصولات است که آن را از طریق سامانه کنترل اصالت دنبال می‌کنیم. تصمیم دیگر نیز با کمک سازمان‌های مرتبطی چون تعزیرات حکومتی انجام می شود که اخیرا شاهد حضور جدی‌تر آنها در میدان بوده‌ایم بطوریکه در ناصرخسرو و بازار مروی مانور جدی از سوی این دستگاه‌ها آغاز شده است و اگر این کار ادامه یابد و نیروی انتظامی تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی کشور خسته نشوند، زمینه قاچاق در سطح عرضه و مصرف کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه امکان ورود کالای قاچاق از هر مسیری وجود دارد گفت: در کشور با مواردی چون کوله‌بری، ته‌لنچی و بازارهای مرزی مواجهیم و هر کدام از اینها می‌توانند مسیری برای ورود قاچاق باشند، حتی در گمرکات نیز ورود قاچاق دیده می‌شود.


 

  

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • مرتضی مالمیری ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۰
    3 0
    آقای دیناروند شما در قبال سلامت تغذیه و داروی مردم مسیولید، پیشه بفرمایید آیا وجدان خودتون از عملکردتون راضی هست یا نه؟