پنجشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۴
کد خبر: 190375

کلسترول و تری گلیسیرید هر دو چربی است که به جریان خون هدایت می‌شود و بالا بودن هر یک می‌تواند باعث مشکلات قلبی شود . تفاوت بین این دو چگونگی عملکرد آن‌ها در داخل بدن است .تفاوت عمده این دو چربی این است که ، تری گلیسیرید برای انرژی سوزانده می‌شود، درحالی‌که کلسترول برای ساخت سلول‌ها و برخی هورمون‌ها به کار می رود .

پیامدهای تری گلیسیرید بالا

سلامت نیوز: کلسترول و تری گلیسیرید هر دو چربی است   که به جریان خون هدایت می‌شود و بالا بودن هر یک  می‌تواند باعث مشکلات قلبی شود . تفاوت بین این دو چگونگی عملکرد آن‌ها در داخل بدن است .تفاوت عمده این دو چربی این است که ، تری گلیسیرید برای انرژی سوزانده می‌شود، درحالی‌که کلسترول برای ساخت سلول‌ها و برخی هورمون‌ها به کار می رود .

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان، کلسترول‌ها، دارای ترکیب ساختاری در داخل بدن است  و تری گلیسیرید ها در پی واکنش هایی در بدن شکسته می‌شود.هر دو در بدن ساخته می‌شود .بدن برای تولید تری گلیسیرید به مصرف غذا نیاز دارد.


ساختار تری گلیسیرید:
کبد تری گلیسیرید را از گلوکز و اسید چرب  ایجاد می‌کند. کبد گلوکز را  به‌صورت  زنجیر به نام گلیسرول به وجود می‌آورد.سپس سه اسید چرب به پایه گلیسرول می‌چسبد.


متابولیسم اسید چرب:
تری گلیسیرید ممکن است در کبد  یا در عضلات  ذخیره شود. هنگامی‌که بدن به انرژی نیاز دارد، اسیدهای چرب را از پایه گلیسرول جدا می‌کند. گلوکز و اسید چرب به میتوکندری  عضلات وارد   می‌شود تا  انرژی تولید کند . اسید اضافه وارد رگ می‌شود و  به کبد بازمی‌گردد و مجدد به گلیسرول می‌چسبد.


کلسترول:
کلسترول به ساخت هورمون‌های جنسی کمک می‌کند. در زنان این هورمون‌ها استروژن و  پروژسترون و در مردان تستوسترون  است. همچنین کلسترول در تولید هورمون استرس  کورتیزول به بدن کمک می‌کند. کلسترول، ویتامین D محلول  در چربی را هنگامی‌که پوست در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد، تولید می‌کند. همچنین میزان تولید صفرا را که در هضم چربی و جذب ویتامین A، D، K و E نقش دارد بیشتر می کند .به گفته محققان میزان تری گلیسیرید همانند کلسترول برای تشخیص سلامت کلی بدن مهم است.کلسترول بالا  به بیماری قلبی عروقی  منجر می‌شود و بالا بودن تری گلیسیرید  می‌تواند علامت خطر برای بیماری قلبی عروقی باشد. افرادی با تری گلیسیرید  بالا و با ویژگی‌ها یی چون چاقی مفرط،فشارخون بالا، دیابت   در معرض بیماری قلبی عروقی هستند.


علل بروز تری گلیسیرید بالا:
*چاقی مفرط
* کنترل نشدن دیابت
*کم‌کاری تیروئید
*مصرف کالری بیشتر از آن‌که بتوانید بسوزانید
*مصرف مشروبات الکلی
*برخی داروها مانند ضدبارداری،مدر ،بتا بلوکر ها، استروژن
*عوامل  ارثی


علایم:
در اغلب موارد  تری گلیسیرید بالا علامت  ندارد.اما اگر علت بالا بودن ژنتیکی باشد انباشت چربی زیرپوست دیده می‌شود.


روش پایین آوردن تری گلیسیرید بالا:
*کاهش وزن و حفظ وزن سالم
*محدود کردن قند و چربی در بدن
*فعالیت بیشتر
*ترک عادت مصرف سیگار و مشروبات الکلی
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha