چند سال از ازدواج من و همسرم می‌گذرد. خانم من زنی شاغل با درآمد نسبتاً بالاست. از یک طرف درآمد من هم خوب است اما به هر حال با توجه به شرایط خاص جامعه (اجاره خانه زیاد، هزینه خورد و خوراک و پوشاک، قسط‌ها و ..) دیگر چیزی از حقوق من باقی نمی‌ماند اما علی‌رغم این‌که همسرم وضعیت مرا می‌بیند، دائماً به من سرکوفت می‌زند که شایستگی اداره زندگی را ندارم چراکه نمی‌توانم خواسته‌های مالی آن‌چنانی او را تأمین کنم.

مشکلات مالی را در زندگی مشترک مدیریت کنید

سلامت نیوز:بعضی روزها احساس می‌کنم زندگی زناشویی ما از اول هم اشتباه بود. شاید اصلاً نباید ازدواج می‌کردم. چطور فکر می‌کردم این زن خودخواه، کوته‌فکر و بی‌ملاحظه که دایماً مرا تحقیر می‌کند و نیش و کنایه می‌زند، دوستش دارم و عاشقش هستم؟ با این همه تضاد، چرا فکر کردم او مناسب من است؟ اکنون هر گفت‌وگویی دشوار شده، تا جایی که با هر تصمیم‌گیری کار به جر و بحث یا جنجال می‌رسد. دیگر هر دو از این وضع خسته شده‌ایم.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهرخانه چند سال از ازدواج من و همسرم می‌گذرد. خانم من زنی شاغل با درآمد نسبتاً بالاست. از یک طرف درآمد من هم خوب است اما به هر حال با توجه به شرایط خاص جامعه (اجاره خانه زیاد، هزینه خورد و خوراک و پوشاک، قسط‌ها و ..) دیگر چیزی از حقوق من باقی نمی‌ماند اما علی‌رغم این‌که همسرم وضعیت مرا می‌بیند، دائماً به من سرکوفت می‌زند که شایستگی اداره زندگی را ندارم چراکه نمی‌توانم خواسته‌های مالی آن‌چنانی او را تأمین کنم.

من همه تلاشم را می‌کنم و تا دیروقت سرکار هستم اما زندگی کارمندی بهتر از این نمی‌شود. من به شدت نیازمند حمایت‌های مالی همسرم هستم و از طرف دیگر نمی‌دانم کمک مالی زن در خانواده درست و منطقی است یا نه؟

از این‌که در این زمینه با همسرم صحبت هم بکنم قدری شرم دارم چراکه او تمام حقوق ماهیانه خود را یا پس‌انداز می‌کند و یا گه‌گاهی برای خودش کفش و لباس می‌خرد. از نظر شما راهکار منطقی برای مدیریت مالی در خانواده‌ای که هم زن و هم مرد شاغل است، چیست؟


کنکاش در مسأله

منشأ تمامی درگیری‌ها و اختلافات، پول نیست، اما این امر، موضوع بیشتر مشاجره‌های زوجین را تشکیل می‌دهد. به نظر می‌رسد که مسایل مالی، با بسیاری ازگفته‌های معمولی ما با دیگران، درآمیخته‌اند. مانند این‌که چه چیزی بخریم و چقدر بابت آن بپردازیم؟ و یا چگونه پول به‌دست آوریم و آن را سرمایه‌گذاری کنیم، بی‌پولی و خلاصه خیال‌پردازی‌هایی که درباره به‌دست آوردن ناگهانی پول کلان در ذهن می‌پرورانیم و …

از این همه صحبت در مورد پول، منظور اصلی ما چیست؟ مهم‌تر آن‌که، وقتی درباره پول مجادله می‌کنیم، درواقع هدفمان چیست؟

در ادامه نکاتی ارائه می‌شود که می‌تواند به شما کمک کند تا جنگ و جدال‌های مالی‌تان به حداقل برسد و بتوانید پیرامون مشکلات مالی که دارید راحت‌تر با همسرتان صحبت کنید:

 

در تصمیم‌گیری‌های مالی حتماً از همسرتان کمک بگیرید

در تصمیم‌گیری‌های مالی حتماً همسرتان را سهیم کنید. لازم است که شما در مورد نقطه‌نظرات همسرتان در زمینه مسایل مالی مطلع شوید. گرفتن تصمیمات مالی تنها نباید برعهده کسی باشد که حقوق‌بگیر و یا مرد خانه است. شما به عنوان یک مرد باید بدانید که همسر شما شریک زندگی‌تان است و هر چند که خودش استقلال مالی دارد و دارای درآمد و حقوق مجزاست ولی در هر حال شریک زندگی شماست و در خانواده نقش مهم و به‌سزایی را ایفا می‌کند، پس باید در مورد مدیریت مسائل مالی و هزینه‌هایی که می‌شود، حتماً مشارکت فعال داشته باشد. وقتی همسرتان در جریان جزئیات مسایل مالی شما باشد طبیعتاً از خرده‌گیری‌هایش هم کاسته می‌شود.

از طرف دیگر چون همسرتان شاغل نیز است، لازم است که تصمیمات مالی‌تان باز هم به صورت مشارکتی گرفته شود. یعنی این‌گونه نباشد که شما خود را صاحب پول و درآمد خود دانسته و درآمدتان را هر طور دوست دارید خرج کنید و از طرف دیگر همسرتان نیز خود را صاحب درآمد خود بداند و در این زمینه هیچ مشورتی با هم نداشته باشید. اتخاذ چنین رویکرد و طرز رفتاری باعث ایجاد خلأهای بزرگ زناشویی می‌شود.

در مورد مسایل مالی با همسرتان صحبت کنید

در زندگی زناشویی لازم است که زوجین در تمام زمینه‌ها مانند فرزند‌دارشدن یا نشدن، شرکت در نوع فعالیت‌های اجتماعی، گردش و تفریح، مشکلات و… با هم به صحبت بپردازند. مسایل مالی و پول نیز جزو موضوعات بسیار مهمی است که حتماً باید در مورد آن به صحبت با یکدیگر بپردازید. مسلماً همسر شما باید از میزان درآمد شما مطلع بوده و در مورد نحوه خرج‌کردن آن با شما مشارکت و همکاری داشته باشد.

برای مثال میزان درآمد خانواده هرقدر که باشد، خانواده باید بر همان میزان تکیه کند. تعیین بودجه به شما در تعیین کیفیت زندگی کمک می‌کند. برای این‌که از عهده مخارج زندگی برآیید، لازم است که به اتفاق همسرتان در سه زمینه بودجه‌بندی دقیق داشته باشید:

بودجه‌ای بر مبنای نیازهای خودتان، همسرتان و کلاً خانواده‌تان؛
بودجه‌ای بر مبنای خواسته‌های خودتان، همسرتان و کلاً خانواده‌تان؛
بودجه‌ای بر مبنای آن‌چه از عهده‌اش برمی‌آیید.
مسلماً مدیریت مالی یعنی این‌که میان این سه جنبه، تعادل و هماهنگی لازم برقرار گردد. ضمن این‌که فراموش نکنید در هر حالتی (چه زن شاغل باشد و چه نباشد)، دخالت زن در مدیریت مالی خانواده به بهبود کیفیت زندگی خانواده فراسوی نیازهای اولیه کمک می‌کند.

مقررات تعیین کنید

قانون باعث ایجاد نظم و ترتیب و حتی ایجاد آرامش روانی در ساختار خانواده‌تان می‌شود. در وضع این قوانین باید ثبات وجود داشته باشد و حتی‌الامکان از مواضع توافقی خود کوتاه نیایید. حتی در برگزاری مهمانی‌ها و… نیز باید پایبند این قوانین بمانید.

از طرف دیگر در زندگی‌های زناشویی که هر دو زوجین شاغل هستند، لازم است که توافق شود تا تنها بخشی از هزینه‌های هر فرد صرف خودش شود و بقیه درآمد بهتر است که به صورت مشترک خرج گردد. همچنین توصیه می‌شود یک سقف هزینه (مانند پنجاه هزار تومان) مشخص گردد.

هزینه‌هایی که پایین‌تر از این سقف بود، می‌تواند به طور شخصی در مورد آن تصمیم‌گیری شود اما درصورتی‌که شرایط طوری بود که باید هزینه‌ها بالاتر از این سقف قرار می‌گرفت، توافق و مشورت طرفین الزامی است.

به تعیین هدف بپردازید

وضع‌کردن مقررات صرف کافی نیست. مقرراتی که شما وضع می‌کنید باید هدفمند باشند. این مقررات را می‌توان برحسب نوع هدف به سه دسته تقسیم کرد: اهداف کوتاه‌مدت، اهداف میان‌مدت و اهداف بلندمدت.

اهداف کوتاه‌مدت مانند تخصیص بخشی از درآمد جهت گردش و تفریح، سینما رفتن، رفتن به رستوران و صرف غذا و… است.

اهداف میان‌مدت مانند پس‌انداز پول جهت رفاه هر چه بیشتر خانواده برای تهیه ماشین و مسکن و یا ترفیع بخشیدن به شرایط و امکانات مادی خانواده است.

و اهداف بلندمدت شامل ذخیره کردن بخشی از درآمد جهت دوران بازنشستگی و طرحی برای آینده فرزندتان (وقتی بزرگ می‌شود و نیازمند ازدواج و تهیه مسکن و .. می‌شود) می‌گردد.

این هدف‌مندی باعث می‌شود که زن و مرد سال‌های سال با هم پیش رفته و با حداقل مشکلات مواجه شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha