رئیس هیأت بورد رادیولوژی کشور با تأکید بر اینکه هم اکنون شدیداً نیازمند به راه اندازی فلوشیپ در شاخه‌های مختلف رادیولوژی هستیم، گفت: فلوشیپ رادیولوژی زنان به‌زودی در دانشگاه علوم پزشکی تهران راه‌اندازی خواهد شد.

فلوشیپ رادیولوژی زنان در دانشگاه علوم پزشکی تهران راه‌اندازی می‌شود

سلامت نیوز:رئیس هیأت بورد رادیولوژی کشور با تأکید بر اینکه هم اکنون شدیداً نیازمند به راه اندازی فلوشیپ در شاخه‌های مختلف رادیولوژی هستیم، گفت: فلوشیپ رادیولوژی زنان به‌زودی در دانشگاه علوم پزشکی تهران راه‌اندازی خواهد شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آنا، حسن هاشمی در حاشیه کنفرانس سونوگرافی بارداری و اکوی قلب جنین که به مناسبت روز جهانی رادیولوژی در مرکز همایش‌های بین المللی رایزن ضمن تبریک این روز به جامعه بزرگ رادیولوژی اظهار کرد: پرتوشناسی یا رادیولوژی نام یک رشته از تخصص‌های پزشکی است که در این رشته از پرتو ایکس و دیگر اقسام امواج و پرتوها برای تشخیص و درمان بیماری و حالات غیر طبیعی کمک می‌شود.

وی افزود: در 8 نوامبر 1895، ویلهلم کنراد رونتگن، در حالی‌که مشغول تحقیق پیرامون خواص پرتوهای کاتدی (همان الکترون‌ها) بود، به صورت کاملا اتفاقی، متوجه نوعی پرتو در لامپ کاتدی شد که آن را پرتوی مجهول یا پرتو x نامید که بعدها به یاد رونتگن، به آن پرتو رونتگن نیز گفته شد. رونتگن تا 28 دسامبر 1895 خواص این اشعه را به طور کامل بررسی کرد و در مقاله ای دست نویس نتیجه ی آزمایشات خود را بیان کرد. نظر به برجسته بودن مقاله علمی او، اولین جایزه نوبل فیزیک در سال 1901 به ویلهلم کنراد رونتگن اعطا شد.

معاون آموزشی انجمن رادیولوژی ایران ادامه داد: سابقاً رادیولوژی (پرتوشناسی) بر رشته‌ای اطلاق می‌شد که در آن از روش‌های پرتوی یونیزان استفاده می‌شد. اما امروزه رادیولوژی علوم تصویری غیر پرتوی مثل ام آر آی و سونوگرافی را نیز شامل می‌شود.

هاشمی افزود: رادیولوژی ابتدا فقط جهت بررسی استخوان‌ها استفاده می‌شد ولی پس از آن با کشف ماده حاجب امکان تصویربرداری از کلیه، کبد و سایر اندام‌ها نیز محقق شد. پس از آن با استفاده از کامپیوتر امکان سی تی اسکن فراهم و بعد امواج فراصوت نیز به این عرصه ورود یافت.

وی افزود: در سال 1369 ام آر آی در ایران استفاده شد که امروز تصویربرداری مولکولی توسط این روش قابلیت انجام دارد و حتی با استفاده از آن می‌توان نوع پاتولوژی را مشخص کرد.

رئیس هیأت بورد رادیولوژی کشور با اشاره به فعالیت انجمن رادیولوژی ایران گفت: این انجمن با برگزاری کارگاه آموزشی و بازآموزی همچنین کنگره سالیانه سعی داشته در جهت به روز کردن اطلاعات همکاران گام بردارد و آنها را بر اساس دانش روز توانمند سازد.

هاشمی با تاکید بر اینکه در حال حاضر شدیدا نیاز به راه اندازی فلوشیپ در شاخه‌های مختلف رادیولوژی هستیم، افزود: در جوامع امروز علم رادیولوژی علم عمومی نیست بلکه به عنوان یک رشته فوق تخصصی تقسیم بندی می‌شود لذا باید به سمت فوق تخصصی شدن پیش رویم.

معاون آموزشی انجمن رادیولوژی ایران خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها در دو شاخه اینترونشنال جنرال و نوروسکولار فلوشیپ داریم و رادیولوژی زنان(برای بررسی پستان، بارداری و...) نیز مصوب وزارت بهداشت است و به‌زودی در دانشگاه علوم پزشکی تهران راه‌اندازی خواهد شد.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha