ضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی جندی‌شاپور اهواز گفت: توصیه می‌شود مسواك و دیگر لوازم بهداشتی دور از فضای دستشویی نگهداری شوند، زیرا گازها و آمونیاك موجود در این فضا موجب آلودگی آنها می‌شود.

سلامت نیوز : عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی جندی‌شاپور اهواز گفت: توصیه می‌شود مسواك و دیگر لوازم بهداشتی دور از فضای دستشویی نگهداری شوند، زیرا گازها و آمونیاك موجود در این فضا موجب آلودگی آنها می‌شود.

دكتر نغمه قاری‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا در تشریح خصوصیات مسواك مناسب، اظهار كرد: در استفاده از مسواك باید به این نكته توجه داشت كه یك مسواك خوب باید دارای برس نرم باشد و تا حد امكان از مسواك‌های با برس زبر نباید استفاده كرد.

وی افزود: اندازه مسواك نباید بیش از حد بزرگ باشد، بلكه مسواك باید به اندازه‌ای باشد كه به راحتی امكان چرخش درون دهان را داشته باشد.

قاری‌زاده درباره مكان مناسب برای نگهداری مسواك، تصریح كرد: هر وسیله بهداشتی، ازجمله مسواك بهتر است دور از فضای دستشویی نگهداری شود، زیرا گازها و آمونیاك موجود در فضای دستشویی موجب آلودگی مسواك و دیگر لوازم بهداشتی می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی جندی‌شاپور اهواز خاطرنشان كرد: برای نگهداری از مسواك بهتر است از درپوش استفاده شود، ولی باید به این نكته توجه داشت كه پیش از قرار دادن مسواك درون درپوش باید آن را خشك كرد، زیرا قرار دادن مسواك مرطوب درون درپوش موجب آلودگی آن می‌شود.

وی ادامه داد: برای شست‌وشوی مسواك می‌توان از آب استفاده كرد. همچنین برای از بین بردن میكروب‌ها و آلودگی‌های مسواك می‌توان به مدت 30 ثانیه آن را درون ماكروفر قرار داد. با این روش آلودگی‌های مسواك از بین می‌رود.

قاری‌زاده درباره روش صحیح مسواك زدن، گفت: حركت مسواك به صورت افقی بر روی سطح دندان‌ها و وارد آوردن فشار زیاد هنگام مسواك زدن توصیه نمی‌شود، زیرا انجام این كار موجب سایش مینای دندان‌ها و افزایش حساسیت آنها می‌شود.

این دندان‌پزشك اظهار كرد: هنگام مسواك زدن باید حركت مسواك به‌گونه‌ای باشد كه برس آن به صورت چرخشی و لرزشی با سطح دندان‌ها در تماس باشد. می‌توان ابتدا مسواك را به صورت عمودی بر روی دندان‌ها قرار داد و سپس با زاویه‌ای 45 درجه آن را چرخاند، طوری كه برس مسواك در لابه‌لای شیارهای دندان‌ها و فاصله لثه و دندان فرو رود و در این هنگام با حركت‌های لرزشی دندان‌ها را تمیز كرد.

وی افزود: هنگام مسواك زدن نباید مسواك را از روی سطح دندان‌ها بلند كرد، بلكه بهتر است مسواك با حركات چرخشی به سمت بالا و پایین حركت داده شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی جندی‌شاپور اهواز با بیان اینكه قسمت درونی دندان‌ها باید بیشتر از سطح آنها با مسواك تمیز شود، تصریح كرد: مسواك به تنهایی نمی‌تواند موجب تمیز شدن دندان‌ها شود و حتما باید در كنار آن از نخ دندان هم استفاده كرد.

قاری‌زاده خاطرنشان كرد: نخ دندان علاوه بر اینكه موجب خارج شدن ذرات باقی‌مانده مواد غذایی از لابه‌لای دندان‌ها می‌شود، از طریق تماس با سطح دندان‌ها موجب تمیز شدن سطح دندان‌ هم می‌شود.

این دندان‌پزشك درباره زمان تعویض مسواك اظهار كرد: زمانی كه برس مسواك تغییر شكل می‌دهد، بهترین زمان برای تعویض مسواك است. این زمان برای افراد مختلف و شیوه استفاده آنها از مسواك متفاوت است ولی باید توجه داشت كه پس از تغییر شكل برس مسواك، حتما باید آن را تعویض كرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha