پنجشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۲:۱۵
کد خبر: 25749

رئیس سازمان هواشناسی با اشاره به این‌که هوا از امروز تا چند روز ابتدایی سال نو گرم‌تر می‌شود، گفت: سیستم بارش‌زا از جمعه آینده وارد کشور می‌شود.

سلامت نیوز : رئیس سازمان هواشناسی با اشاره به این‌که هوا از امروز تا چند روز ابتدایی سال نو گرم‌تر می‌شود، گفت: سیستم بارش‌زا از جمعه آینده وارد کشور می‌شود.

بهرام صناعی رئیس سازمان هواشناسی در نشست خبری خود به ارائه گزارشی درباره وضعیت هوا و میزان بارندگی‌ها پرداخت و گفت: در فصل پاییز بارش کشور 30 درصد از میانگین بارش بوده است به عبارتی حدود 70 درصد کاهش بارش داشته‌ایم و به نوعی فصل خشکی داشته‌ایم. وی در ادامه گفت: فصل زمستان وضعیت بارش‌ها بهتر بوده است.

رئیس سازمان هواشناسی اظهار داشت: در مجموع تا کنون حدود 137.28 میلی‌متر میانگین بارش کشور بوده است که نسبت به میانگین بلندت مدت کشور 17 درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به این‌که ابتدای فصل زراعی از یکم مهر تا سی و یک شهریور محاسبه می شود، گفت: بیشترین کاهش بارندگی متعلق به فصل پاییز است.

صناعی گفت: از ابتدای فصل زراعی یعنی از 1/7 تا 31 شهریور، نشان می‌دهد در کل کشور 3 استان کرمان، سیستان و بلوچستان و تهران بارش‌ها بیش از 100 درصد بوده است.

رئیس سازمان هواشناسی تصریح کرد: در استان‌های کهگیلویه و بویر احمد گیلان قزوین مازندران بین 90 تا 100 درصد بارش کشور را داشتند.

وی در ادامه گفت: 22 استان نیز بین 6 تا 90 درصد بارش را داشته‌اند.کمترین میزان بارش متعلق به استان یزد با 59 درصد است. با توجه به کمبودهای فصل پاییز با توجه به بارش‌های فصل زمستان هنوز 17 درصد با میانگین بلندت مدت فاصله داریم.

وی با اشاره به این از امروز هوای گرم‌تر می‌شود، گفت: در 3 روز اول سال نو هوای بهاری خواهیم داشت و هموطنان می‌توانند به سفرهای نوروزی بروند.

رئیس سازمان هواشناسی در ادامه گفت: از جمعه هفته آینده نیز سیستم‌های بارش‌زا در کشور فعال می شوند.

وی در ادامه گفت: اما در روزهای ابتدای سال نو بارش باران نخواهیم داشت.

دمای هوا طی چند روز آینده 10 درجه افزایش می‌یابد

پرویز رضازاده مدیر کل دفتر پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی نیز گفت: تا روز دوشنبه افزایش دما را شاهد خواهیم بود. افزایش بالای 10 درجه‌ای دما در نیمه شمالی به صورت تدریجی خواهد بود همچنین افزایش دما در نیمه جنوبی کشور کمتر از 10 درجه است.

وی در ادامه با تأکید بر این‌که تا پایان هفته بارشی نخواهیم داشت، گفت: از اواخر روز دوشنبه الگوی بارشی از شمال غرب وارد کشور شده و آخر روز دوشنبه آذربایجان غربی را تحت تأثیر قرار می دهد ضمن این که در ادامه سواحل دریای خزر را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

مدیر کل دفتر پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با اعلام این بارش باران در روز چهارشنبه در سواحل دریای خزر ادامه دارد گفت: شرایط حادی ایجاد نمی‌کند و شدت زیادی ندارد.

رضازاده بیان کرد: از روز پنجشنبه به بعد انتظار داریم شدت بارش‌ها نیز بیشتر شود.

 هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها در برخی از استان‌‌ها

ابراهیم فتاحی مدیر پژوهشکده هواشناسی نیز در ادامه به اعلام پیش‌بینی‌های صورت گرفته برای ماه‌های آینده پرداخت و گفت: با توجه به این‌که سال آبی گذشته، پاییز خشکی داشته‌‌ایم و زمستان پربارشی داشته‌ایم اما این بارش‌ها به معنی این‌ نیست که وضعیت به حالت نرمال بازگشته است.

وی با بیان این‌که در حال حاضر در بیشتر بخش‌ها شرایط خشکسالی را تجربه می‌کنیم، افزود: فروردین و اردیبهشت سال آینده در بخش‌های جنوب غرب و غرب کشور شرایط نرمال بین 10 تا 15 درصد پیش بینی می‌شود.

فتاحی همچنین اظهار داشت: در بخش‌های شمال شرقی گلستان خراسان رضوی و خراسان شمالی شرایط نرمال و 10 تا 15 درصد کمتر از نرمال پیش بینی می‌شود ضمن این که در سایر نقاط شرایط نرمالی را خواهیم داشت.

 پیش‌بینی سال آبی جاری با 15 درصد زیر شرایط نرمال

وی با اشاره به این که پاییز خوبی از نظر بارندگی نداشته‌‌ایم، گفت: سال آبی جاری 10 تا 15 درصد شرایط زیر نرمال را خواهیم داشت.

فتاحی تأکید کرد: با توجه به این وضعیت بخش‌های مختلف وزارت کشاورزی، وزارت نیرو برنامه‌ریزی های خود را اعمال کنند.

اردکانی مشاور عالی سازمان هواشناسی نیز به گزارشی درباره وضعیت 10 ساله گذشته در مورد جو پرداخت و گفت: در ایران متأسفانه سازمان هواشنسای موقعیت خودش را نیافته است.

وی در ادامه افزود: در 10 سال گذشته 3 سال ناهنجاری عجیب در جو رخ داده است.

مشاور عالی سازمان هواشناسی گفت: طی سال‌های 1998، 2005 و 2010 این ناهنجاری رخ داده است. در طول این 10 سال میانگین دما 1.2 تا 1.4 افزایش یافته است. در سال 2010 نسبت به 2005 حدود 46 صدم دما بالا بوده است.

وی افزود: در قطب نیز 12 میلیون کیلومتر مربع یخ‌پوشی وجود دارد که در دسامبر گذشته 1.3 میلیون کیلومتر مربع کم شده است و این تنها به دلیل گرم شدن دمای هوا بوده است.

اردکانی اظهار داشت: افزایش دما در برخی کشورها مانند روسیه باعث آتش‌سوزی، در پاکستان بروز سیل را در پی داشت.

وی بیان کرد: در برخی کشورها نیز دمای هوا چندین درجه کاهش یافته استت.

اردکانی با اشاره به این که فصل پاییز خشک بوده است، گفت: امیدواریم در فصل‌های زمستان و بهار این خشکی برطرف شود.

در ادامه صناعی در پاسخ مبنی بر این‌که آیا امکان دارد تالاب‌ها با وضعیت بحرانی در سال آینده مواجه شوند؟ اظهار داشت: در مجموع 83 درصد بارش‌های مورد نیاز را دریافت کردیم اما هنوز 17 درصد هنوز فاصله داریم. در فصل پاییز تنها 30 درصد بارش‌ها را دریافت کرده‌ایم اما بارش‌های زمستان نتوانست کمبود بارش‌های پاییز را جبران کند.

رئیس سازمان هواشناسی همچنین اظهار داشت: پیش‌بینی ما این است که حدود 10 تا 15 درصد بارش‌ها کمتر از میانگین باشد.

وی در ادامه افزود: 2 سال گذشته وضعیت بسیار بدی داشتیم و 2 سال خشک را پشت سر گذاشته ایم و اگر تالاب‌ها امروز کمبود آب دارند ناشی از وضعیت کمبود بارش‌ها از 2 سال پیش است. 8 استان درگیر این وضعیت شده‌اند و با روند حاکم در کشور و این‌که در منطقه نیمه خشک قرار گرفته‌ایم مصرف بالای آب، افزایش سرانه آب بالاست، همه این موارد دست به دست هم می‌دهیم که بارش نرمال یک سال نتواند کمبودهای سال گذشته را جبران کند. برداشت بی رویه آب، باعث شده سطح سفره‌های زیرزمینی کاهش یافته و بارش ها نمی تواند پاسخگوی کم آبی تالاب ها باشد.

وی تأکید کرد: اگر بارش‌های امسال در حد نرمال باشد نمی‌تواند تالاب‌های کشور را نجات دهند.

صناعی با اشاره به وضعیت تالاب پریشان گفت: تالاب پریشان در حال حاضر خشک شده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا تالاب‌ها با شرایط بحرانی مواجه می‌شوند یا خیر؟ گفت: به بحران نمی‌رسیم چراکه مدیریت آب در کشور موفق بوده است؛ با توجه به سدهای احداث شده می‌توان این مسئله را مدیریت کند.

 پیش‌بینی کاهش 3 درجه‌ای دما در تابستان سال آینده نسبت به امسال

اردکانی نیز درباره احتمال تبخیر آب در سال آینده گفت: امسال به دلیل پوشش برف در کوه‌های البرز باعث شود تا مرکز فشار کم تابستانی شدت کمتری داشته باشد و تابستان امسال از شدت کمتری برخوردار باشد.

  تبخیر آب در تابستان سال آینده کمتر می‌شود

 وی افزود: پیش‌بینی می‌کنیم تبخیر آب امسال نسبت به سال گذشته کمتر خواهد بود.

 اردکانی تصریح کرد: با توجه به پوشش برف در کوه‌های البرز به احتمال 80 درصد، میانگین دمای هوا در تابستان آینده حدود 3 درجه کاهش می‌یابد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha