شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۸
کد خبر: 53517
سلامت نیوز: بعضی روزه‌داران می‌گویند در پایان ماه رمضان، چاق می‌شوند! وقتی روزه می‌گیریم، معمولا انرژی دریافتی بر انرژی مصرفی غالب می‌شود. معمولا میزان فعالیت فیزیكی افراد در ماه رمضان كمتر و استراحت و خواب بیشتر می‌شود...

 از سوی دیگر، بعد از آنكه چند روز روزه می‌گیریم، سوخت‌وساز بدن پایین می‌آید و وزن افزایش پیدا می‌کند. از طرفی در ماه رمضان از آنجا که فرصت كمتری برای خوردن داریم، بسیاری از ما در مقایسه با روزهای عادی از افطار تا سحر با ولع بیشتری غذا می‌خوریم. برخی از غذاهای مخصوص این ماه مثل حلیم، زولبیا و بامیه نیز انرژی بالایی دارند، بنابراین اگر فردی می‌خواهد با روزه‌داری وزن كم كند، باید به اندازه غذا بخورد و تا جای ممکن فعالیت فیزیکی داشته باشد.برخی افراد می‌گویند روزه نمی‌گیرند چون ضعف می‌كنند اما دلیل ضعف كم‌خوردن نیست و كم‌آبی بیشتر باعث ضعف می‌شود. امسال ماه رمضان با روزهای بلند تابستان، همزمان شده و طبیعی است كه اگر در فاصله افطار تا سحر به اندازه كافی آب یا سایر مایعات نوشیده نشود، بدن دچار كم‌آبی می‌شود و ضعف می‌کنیم.

در ضمن، بسیاری از افراد چون فاصله افطار تا سحر كوتاه است، ساعت 12-11 شب شام می‌خورند و دیگر برای سحری خوردن بلند نمی‌شوند و این فاصله طولانی غذاخوردن تا افطار روز بعد خود باعث افت قندخون می‌شود و افت قند عامل ضعف در طول روز است. اگر كسی كم وزن اما سالم است، می‌تواند با برنامه‌ریزی درست، دریافت غذایی خود را بین ساعت‌های افطار تا سحر بالا ببرد و روزه بگیرد.

منبع: هفته نامه سلامت

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha