شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۰
کد خبر: 74475

پرداختن به موضوع های جنسی و درمان آنها در کشور ما تابو و عمل زشتی محسوب می‌شود بنابراین رسانه‌ها نمی‌توانند به وضوح به آن بپردازند.

از گرانی تا ضعف فرهنگی موانع مادر شدن
سلامت نیوز : آمارها نشان می‌دهد که 2/20 درصد از جوانان کشور نابارور هستند که جمعیتی در حدود 3 میلیون نفر را تشکیل می‌دهند. بررسی‌های آماری نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر میزان ناباروری در کشور افزایش یافته این در حالی است که سیاست‌های دولت بر اساس افزایش جمعیت پایه‌گذاری شده است.

به گزارش سلامت نیوز  به نقل از حمایت ؛ با وجود پیشررفت فناوری درمان ناباروری، مشکلاتی از قبیل گرانی، نبود حمایت‌های بیمه‌ای و ضعف فرهنگی بسیاری از زوج‌ها را هنوز در آرزوی اولاد نگه داشته است.در سه دهه اخیر انقلاب بزرگی در درمان ناباروری شده است به طوری که بسیاری از بیماری‌ها در این زمینه بهبود می‌یابد و برخی پزشکان اعلام می‌کنند با روش‌های جدید، دیگر فرد نابارور وجود نخواهد داشت.

فست فودها عامل افزایش ناباروری
اگرچه پیشرفت علم در خیلی از موارد موجب کاهش یا درمان ناباروری شده است اما بررسی‌ها، علت شیوع آن در عصر حاضر را نیز نشان می‌د‌هد. بر اساس شعار پیشگیری بهتر از درمان است،‌ پزشکان درباره تغییر سبک زندگی هشدار می‌دهند و همان را عامل افزایش ناباروری می‌دانند.

یک متخصص زنان و زایمان درباره دلایل افزایش ناباوری به «حمایت» می‌گوید: در سال‌های اخیر بدلیل افزایش مصرف مواد غذایی هورمونی، فست فود، سیگار و مواد مخدر، آمار ناباروری افزایش یافته است. «اعظم میری» می‌افزاید: بررسی‌ها نشان می‌دهد 25 درصد مشکلات ناباروری مربوط به زنان و 50 درصد آن به مردان مرتبط است. البته در 25 درصد موارد نیز برای ناباروری دلیلی وجود ندارد.

او با انتقاد از هزینه‌های سنگین درمان ناباروری در ایران بیان می‌کند: هزینه درمان ناباروری در ایران، بسیار سنگین است و بیمه‌ها هم آن را تقبل نمی‌کنند. در کشور ما تجهیزات و داروهای درمان ناباروری از سایر کشورها تأمین می‌شود که با توجه به افزایش قیمت دلار بر این هزینه‌ها نیز افزوده می‌شود و بسیاری از زوج‌ها را در حسرت بچه‌دار شدن نگه می‌دارد.

از حمایت‌های بیمه‌ای خبری نیست
داستان بیمه‌های درمانی در کشور ما به این صورت است که هر کس ماهانه مبلغی را پرداخت می‌کند تا هنگام بیماری، بیمه‌ها، هزینه درمانش را پرداخت کنند اما در ایران ما برخی از خدمات درمانی شامل بیمه نمی‌شود. شاید به عقیده مسئولان این درمان‌ها غیرضروری باشد اما درمان ناباروری یکی از درمان‌های ضروری و مهم محسوب می‌شود که حمایت بیمه‌ها در این زمینه ضروری است. نگاه به آمار طلاق براثر مشکلات بچه‌دار نشدن زوج‌ها اهمیت آن را ثابت می‌کند.

فاطمه 41 ساله است و برای درمان به مرکز درمان ناباروری رویان مراجعه کرده است وی در گفت‌وگو با «حمایت» بیان می‌کند: من و همسرم هر دو نابارور هستیم و برای درمان باید از تخمک و اسپرم اهدایی استفاده کنیم. هزینه تخمک اهدایی بسیار زیاد است. زیرا باید مبلغ مورد نظر خانمی را که برای جراحی انتخاب می‌شود، به صورت جدا پرداخت کنیم علاوه بر آن هزینه‌ سونوگرافی و مراقبت‌های دوران بارداری نیز زیاد است.فاطمه بیان می‌کند: هنوز بیمه هزینه این درمان‌ها را تقبل نکرده‌است. پزشکان حدود 20 میلیون تومان هزینه درمان ناباروری و مراقبت‌ها را برای ما تخمین زده‌اند.

هزینه درمان ناباروری 10 برابر شد
اگرچه افزایش قیمت دلار موجب افزایش همه کالاها و خدمات شده است اما زیاد شدن هزینه‌های درمانی می‌تواند زنگ خطری جدی برای حوزه سلامت باشد. رییس انجمن علمی تخصصی ناباروری و باروری ایران، نیز از هزینه‌های بالای درمان ناباروری در کشور انتقاد می‌کند و توضیح می‌دهد: با توجه به افزایش نرخ دلار حداقل هزینه برای درمان ناباروری، سه میلیون تومان است.دکتر «محمدابراهیم پارسانژاد» اظهار می‌کند: برای مثال، قیچی آندوسکوپی که تا یک سال قبل 300 هزار تومان بود حالا به 3 تا 4 میلیون تومان رسیده است.وی نسبت به سازمان‌های بیمه گر انتقاد می‌کند و ادامه می‌دهد: بیمه‌های پایه، این قبیل خدمات را پوشش نمی‌دهند و همین موضوع باعث شده تا هزینه های درمان ناباروری برای زوج‌های متقاضی فرزند، بسیار سنگین باشد.

5 میلیون تومان هزینه رحم اجاره‌ای
یکی از راه‌های فرزندآوری استفاده از رحم اجاره‌ای است اما این موضوع بدلیل هزینه زیاد و تفکرات نادرست به عنوان آخرین راهکار مورد استفاده تعداد کمی از خانواده‌ها قرار می‌گیرد. سمیه 32 سال دارد بدلیل ابتلا به سرطان نابارور شده است؛ او در گفت‌وگو با «حمایت» بیان می‌کند: بدلیل ابتلا به سرطان ،پزشکان مجبور به برداشتن رحم و تخمدانم شدند بنابراین برای باروری نیازمند ذخیره تخمک بودم که فقط برای این کار 7 میلیون تومان هزینه پرداخت کردم. او تاکید می‌کند: من نیازمند رحم اهدایی هستم اما همسرم موافق این کار نیست و البته تأمین 5 میلیون هزینه آن نیز برایمان سخت است. این بیمار بیان می‌کند: بدلیل تفکرات اشتباه و نداشتن آگاهی خیلی‌ها از اجاره رحم منصرف می‌شوند.

نبود فرهنگ‌سازی مناسب، عامل ناباروری
ناآگاهی نسبت به درمان ناباروری موجب بروز مشکل زیادی می‌شود و ادامه این روند جامعه را تهدید می‌‌کند. یک جامعه شناس درباره این موضوع به «حمایت» می‌گوید: پرداختن به موضوع های جنسی و درمان آنها در کشور ما تابو و عمل زشتی محسوب می‌شود بنابراین رسانه‌ها نمی‌توانند به وضوح به آن بپردازند. «احمد سعیدی» می‌افزاید: تابو بودن این موضوع ها موجب شده تا اطلاع‌رسانی در این زمینه از سوی رسانه‌ها نشود.

وی تاکید می‌کند: تا زمانی که اطلاع‌رسانی شفاف در این زمینه نشود بنابراین نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که این قبیل کارها در کشور بدون مشکل صورت بگیرد.البته در سال‌های اخیر سیاست‌های دولت به سمت افزایش جمعیت سوق داده شده است بنابراین می‌توان با فرهنگ‌سازی صحیح در زمینه درمان مشکلات ناباروری گام برداشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha