سه‌شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۶
کد خبر: 116142

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری بیابان‌زایی در این استان را زنگ خطری برای کل کشور دانست و گفت: عدم مقابله جدی با بیابان زایی در چهارمحال و بختیاری، بحران محیط زیستی جدی و تجمعی در استان ایجاد خواهد شد.

سلامت نیوز: مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری بیابان‌زایی در این استان را زنگ خطری برای کل کشور دانست و گفت: عدم مقابله جدی با بیابان زایی در چهارمحال و بختیاری، بحران محیط زیستی جدی و تجمعی در استان ایجاد خواهد شد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان محیط زیست؛ سعید یوسف‌پور با اشاره به بحران خشکسالی در کشور گفت: کاهش بارش در استان باعث شده است که امسال استان در رتبه دوازدهم خشکسالی در سطح کشور قرار گیرد.

وی با بیان اینکه استان از لحاظ بارش بعد از استانهای شمالی کشور بیشترین بارش را دارد، گفت: امسال کاهش 15درصدی بارندگیها در استان نسبت به مدت بلندمدت مشابه خود و تغییر رژیم بارش از برف به باران باعث تشدید خشکسالی در استان شده است.

یوسفپور به افزایش دمای استان اشاره کرد و گفت: امسال دمای استان نسبت به میانگین بلندمدت مشابه خود 1.5درجه افزایش دارد. هرچه زمان میگذرد بیابانزایی و تغییر اقلیم بیشتر در استان نمود می‌یابد و هرروز شرایط منابع آبی استان نسبت به قبل وخیمتر می‌شود.

او با تاکید برضرورت بازنگری کلی و اصولی در سیاست گذاری مدیریت منابع آب، گفت: در گذشته عمده برداشت آب استان از منابع زیرزمینی بود که باعث شد 9دشت استان ممنوعه و بقیه دشتها نیز در حالت بحرانی قرار گیرد که مشهودترین عواقب آن مرگ آب خوانها و فرونشست زمین در نقاط مختلف استان است.

توسعه باغات،‌سیاست غلط

به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، اخیرا سیاستهای استان به سمت استفاده از منابع آب جاری حرکت میکند که این امر نیز یک مشکل اساسی است: برنامه‌ریزیهای بهرهبرداری از منابع آبی استان براساس آینده پژوهی و آمایش سرزمینی صورت نمیگیرید به همین دلیل همواره بامشکلات عدیدهای مواجه است.

یوسفپور سیاست کنونی استان را تلاش برای توسعه باغات و کشاورزی دانست و گفت: توسعه باغات زمانی خوب است که مشکل تامین آب شرب دراستان نباشد این درحالی است که حدود 217 روستا در استان با تانکر آبرسانی میشوند و در 10 شهر استان نیز آب جیرهبندی میشود.

وی با اشاره به مشکلات استان در تامین آب شرب، توسعه باغات و کشاورزی را سیاستی غلط برشمرد و گفت: اکنون راندمان آب کشاورزی استان بین 25 تا 30درصد است درحالی که 70درصد از منابع شیرین استان در این بخش هدر میرود.

یوسفپور بیابان‌زایی در چهارمحال و بختیاری را زنگ خطری برای کل کشور دانست و افزود: اگر سیاست استان مقابله با این امر نباشد با فرسایش خاک و از بین رفتن اکوسیستم طبیعی استان، بحران محیط زیستی جدی و تجمعی در استان ایجاد خواهد شد.

وی با اشاره به نابودی برخی دشتها در استان بویژه شهرکرد، گفت: عواملی چون مدیریت نامناسب، عدم توجه به کاربری اراضی و جایگیری نامناسب فرودگاه باعث نابودی دشت شهرکرد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha