سلامت نیوز: مدیرکل درمان ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: در دوران نوجوانی احتمال گرایش به سوء مصرف مواد مخدر افزایش می یابد به همین علت مداخله برای درمان آنان نیازمند کادر متخصص است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس محمدباقر صابری‌ زفرقندی صبح امروز در کارگاه آموزشی (آموزش‌ مربی برای درمان جامع و مؤثر سوء مصرف مواد در نوجوانان) که در محل موسسه مطالعات و بهره‌وری منابع انسانی برگزار شد، اظهارداشت: ستاد مبارزه با مواد مخدر و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) همکاری‌های دو جانبه‌ای با یکدیگر دارند و سعی دارند تا کارگاه‌های آموزشی را در قالب برنامه‌های مشترک برگزار و این گونه کارگاه‌ها را چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی ارتقاء‌ بخشند.

وی برگزاری این گونه کارگاه‌ها را غنیمت دانست و افزود: این فرصت‌ها بستری را فراهم می‌کند تا متخصصان و فعالان حوزه اعتیاد در کنار یکدیگر جمع شده و با تبادل نظر؛ بهترین و جدیدترین یافته‌های علمی خود را به سراسر کشور گسترش دهند.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر اظهار داشت: پزشکان و روانپزشکان حوزه اعتیاد در این کارگاه گرد آمده‌اند تا آنچه را که برای درمان اعتیاد نوجوانان دارای سوء مصرف مواد لازم است، اعمال کنند و مدل عملیاتی و منطبق با آموزه‌های فرهنگی و نیازمندی‌های جامعه هدف را طراحی و توسعه دهند.

صابری ظرفیت‌سازی کمی و کیفی در حوزه نیروی انسانی را از اهداف کوتاه و بلند مدت و مورد توجه اداره کل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد برشمرد و گفت: از آنجا که دوره نوجوانی احتمال گرایش فرد را به سوء مصرف داروهای جدید افزایش می‌دهد، لذا مداخله در حوزه درمان اعتیاد در نوجوانان می‌بایست توسط افراد ذی‌صلاح صورت بگیرد.

وی افزود: هر نوجوان مبتلا به سوء مصرف مواد همزمان دارای یک یا دو اختلال روانپزشکی است و نیاز به کادری متخصص و تیم حرفه‌ای برای درمان وی هست و این امری اجتناب‌ناپذیر و الزامی برای کشور است.

این مقام مسوول در ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه در حال حاضر گروه‌های روانپزشکی در اولویت ورود به حیطه درمان اعتیاد نوجوان هستند، گفت: نباید فضا برای اقدامات غیر علمی که گاهی منجر به رفتارهای غیر اخلاقی و انسانی می‌شود، فراهم شود بلکه باید در حیطه آموزش روانپزشکی، آموزش اعتیاد و درمان آن در دانشگاه‌های علوم پزشکی به طور جد مورد توجه قرار گیرد.

صابری اظهار داشت: امروزه ادغام خدمات سلامت روان در نظام شبکه بهداشتی و درمانی بستر مناسبی را فراهم کرده است که از آن می‌توان به انتقال آموزش‌های پیشگیری و درمان اعتیاد را در اقصی نقاط کشور اشاره کرد.

وی تاکید کرد: اعتیاد یک معضل روانپزشکی و به عبارتی دیگر یک اختلال رفتاری - روانی است و درمان آن با کار گروهی و افراد حرفه‌ای امکان‌پذیر است.

صابری یادآور شد: امیدوارم با برگزاری این گونه کارگاه‌های آموزشی در استان‌ها شاهد افزایش افراد توانمند علمی در حوزه درمان اعتیاد نوجوانان در کشور باشیم.

* دلئو: سوء مصرف مواد اکثراً از دوره نوجوانی آغاز می‌شود

همچنین آنتونینو دلئو نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) نیز در این کارگاه گفت: سوء مصرف مواد اکثراً از دوره نوجوانی آغاز می‌شود و می‌تواند سرآغازی برای رفتارهای پرخطر همچون رفتارهای جنسی محافظت نشده و بزهکاری باشد.

وی هدف نهایی درمان را خودداری کامل از قطع مصرف مواد مخدر عنوان کرد و افزود: در صورت امکان می‌بایست فضای درمانی مجزایی برای نوجوانان دارای سوء‌مصرف مواد و خانواده‌های آنان فراهم کرد.

نماینده دفتر UNODC تاکید کرد: درمان نوجوان دارای سوء‌مصرف مواد، نیازمند گروهی متشکل از روانشناسان کودک و نوجوان، روانپزشکان، مشاوران و متخصصان حوزه اعتیاد است.

دلئو همچنین افزود: دوره‌های تخصصی درمان اعتیاد می‌بایست در اختیار مشاوران، متخصصان و دیگر افرادی که در زمینه درمان اختلالت نوجوان تبحر دارند، قرار گیرد.

وی یادآور شد: این کارگاه آموزشی می‌تواند سرآغازی برای ارائه درمان و بازتوانی علمی به گروه‌های آسیب‌پذیر به‌ویژه نوجوانان باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha