سه‌شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۶:۳۴
کد خبر: 60992

سلامت نیوز : کاهش سرانه مصرف روغن در خانوارهای تهرانی تا 10 گرم در روز و افزایش آمار مصرف کنندگان روغن‌های نباتی مایع در مقایسه با روغن نباتی جامد از جمله نتایج آخرین بررسی صورت پذیرفته تحت عنوان «الگوی کمی و کیفی روغن مصرفی شهر تهران» است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ مهندس ابوالحسن خلیلی در نشست خبری که در راستای اعلام نتایج بررسی «الگوی کمی و کیفی روغن مصرفی شهر تهران» برگزار شد، افزود: با توجه به جمعیت 75 میلیونی و سرانه مصرف 18 کیلوگرم روغن نباتی در سال، حدود 1.5 میلیون تن روغن نباتی در کشور تولید می‌شود.دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران با بیان اینکه 95 درصد روغن خام مورد نیاز از خارج از کشور تامین می‌شود، اظهار کرد: برزیل، روسیه، اوکراین، مالزی، آرژانتین و اندونزی منابع تولید روغن خام کارخانجات ما هستند.

وی ادامه داد: 38 کارخانه روغن نباتی در کشور با ظرفیت تولید بیش از 2.5 میلیون تن مشغول فعالیت هستند.خلیلی با بیان اینکه تنها 5 درصد نیاز ما از طریق کشت محصولات در بخش کشاورزی تامین می‌شود، اظهار کرد: علت این امر را باید در سیاست‌های حوزه کشاورزی و کشت جست.

وی با اشاره به اینکه با توجه به اهمیت سلامت روغن در کشور، تولید آن تحت ضوابط خاصی صورت می‌پذیرد، اظهار کرد: کلیه روغن‌های تولیدی کشور استانداردهای اجباری دارند و تحت کنترل دو دستگاه نظارتی اقدام به تولید و عرضه می‌کنند.دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران با اشاره به تحقیق جامعی که تحت عنوان بررسی الگوی مصرف کمی و کیفی انواع چربی و روغن‌های خوراکی خانوارهای شهر تهران در سال 89 انجام شد، اظهار کرد: در این تحقیق جامع که دو سال به طول انجامید 2 هزار و 312 خانوار در مناطق 22 گانه شهر تهران مورد پرسش قرار گرفتند.

میزان اسید چرب ترانس روغن‌های نباتی کنترل می‌شود

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر حذف شاخص میزان اسید چرب ترانس از برچسب‌های روغن‌های نباتی عنوان کرد: میزان تولید روغن‌های مایع در کشور ما حدود 54 درصد است. بر اساس استانداردهای موجود میزان اسید جرب ترانس در روغن‌های نیمه جامد بایستی زیر 10 درصد باشد که کنترل می‌شود و تحت نظارت است و امروز دیگر دغدغه‌ای در خصوص ترانس نداریم. همچنین روغن‌های ویژه‌ای به بازار عرضه می‌شوند که میزان اسید چرب ترانس آنها زیر 2 درصد است.

مصرف روغن نسبت به ده سال گذشته 10 گرم در روز کاهش یافته است

در ادامه این نشست خبری دکتر آناهیتا هوشیار راد به ارائه نتایج حاصل از این تحقیق پرداخت و گفت: هدف از انجام این تحقیق بررسی میزان مصرف روغن‌های خوراکی در خانوارهای تهرانی است. آخرین اطلاعات ما مربوط به سال 1381 بود که بر اساس آن سرانه مصرف روغن 46 گرم در روز برآورد شده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه روغن‌های نباتی جامد منبع اصلی دریافت اسید چرب ترانس بوده‌اند، وزارت بهداشت با همکاری صنایع تلاش بسیاری برای تغییر ترکیب روغن‌ها انجام داد که در نتیجه آن روغن‌های سالم تری به بازار عرضه شدند. ارائه روغن‌های با ترکیبات جدید نظیر روغن‌های مخلوط و روغن‌های مخصوص سرخ کردنی از این جمله‌اند.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه متوسط مصرف روغن در خانوارهای تهرانی نسبت به 10 سال پیش کاهش یافته است، اظهار کرد: اکنون این میزان به 30 گرم در روز رسیده است. سهم مصرف روغن نباتی جامد در سال 81 نیز 37 گرم بود که اکنون به 11.5 گرم رسیده است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر 45 درصد خانوارها روغن نیمه جامد نیز مصرف می‌کنند و 44 درصد روغن سرخ کردنی را در سبد غذایی خود گنجانده‌اند.

هوشیار راد ضمن تاکید بر اینکه مصرف روغن نسبت به ده سال گذشته 10 گرم در روز کاهش یافته است، اظهار کرد: مطابق این بررسی شاهد افزایش چشمگیر تعداد مصرف کنندگان روغن نباتی مایع از پنج درصد به 58 درصد هستیم. همچنین میانگین سرانه مصرف روغن نباتی مایع از 5 گرم در روز به 10 گرم رسیده است.

عضو هیئت علمی گروه پژوهشی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای اضافه کرد: کاهش میزان مصرف روغن از دید تغذیه‌ای بسیار مفید و حائز اهمیت است.

در ادامه این نشست خبری غلامرضا قاسم‌پور، مشاور رییس سازمان ملی استاندارد نیز با بیان اینکه این سازمان 4 هزاراستاندارد در حوزه صنایع غذایی و کشاورزی دارد، گفت: استانداردهای روغن نیز از جمله این موارد است که با توجه به شرایط تغییرمی‌کنند و به روز می‌شوند. به عنوان مثال کاهش ترانس در استانداردهای ملی تغییر یافته است. حدود 10 تا 15 سال گذشته میزان ترانس بالای 30 بود اما اکنون به شاخص 10 رسیده است.وی ادامه داد: اگر سبد غذایی خانوار را در دست داشته باشیم می‌توانیم استانداردهای خود را به روز کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha