تقلب در محصولات ارگانیك حالا دیگر داد مسئولان وزارت بهداشت را هم درآورده و به گفته علیاكبر سیاری، معاون بهداشتی وزارت بهداشت سود بالای محصولات ارگانیك باعث می‌شود كه تقلب در عرضه این قبیل محصولات نیز بالا باشد.

تقلب غذایی به محصولات ارگانیك و پروبیوتیك رسید

سلامت نیوز: تقلب در محصولات ارگانیك حالا دیگر داد مسئولان وزارت بهداشت را هم درآورده و به گفته علیاكبر سیاری، معاون بهداشتی وزارت بهداشت سود بالای محصولات ارگانیك باعث می‌شود كه تقلب در عرضه این قبیل محصولات نیز بالا باشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه جوان، تقلب در محصولات ارگانیك حالا دیگر داد مسئولان وزارت بهداشت را هم درآورده و به گفته علیاكبر سیاری، معاون بهداشتی وزارت بهداشت سود بالای محصولات ارگانیك باعث می‌شود كه تقلب در عرضه این قبیل محصولات نیز بالا باشد. اما تقلب در محصولات غذایی كه مورد استقبال مردم قرار می‌گیرد به محصولات ارگانیك محدود نمی‌شود و انگار برخی محصولات پروبیوتیك نیز مانند محصولات ارگانیك اصل و تقلبی دارند. این موضوعات در حالی مطرح می‌شود كه حكایت حواشی دیگر محصولات غذایی نظیر خمیر مرغ و تزریق هورمون به مرغ و گوشت همچنان باقی است.
هرچند گاهی وقت‌ها فراموش می‌كنیم اما سلامتی و طول عمر ما به طور مستقیم با آنچه كه در طول روز طی چندین وعده می‌خوریم و می‌آشامیم وابسته است. دولت یازدهم اما از آغاز كار بر اولویت قرار دادن سلامت و همچنین موضوع امنیت غذایی تأكید داشت و هفته سلامت امسال نیز كه از اول اردیبهشت ماه آغاز می‌شود با شعار «ایمنی غذا»، از مزرعه تا سفره توجه به سلامت و امنیت خوراكی‌ها را در دستور كار داد. با وجود این بنا به تأكید مسئولان وزارت بهداشت در حال حاضر سفره غذایی امن پیش روی‌مان چیده نشده است؛ ‌این سفره ناامن از خوراكی‌های مفیدی همچون سبزیجات و میوه‌جات تا غذاهای منفور پزشكان همچون سوسیس و كالباس را در بر می‌گیرد. از همه بدتر اینكه محصولات سالمی همچون محصولات ارگانیك یا پروبیوتیك و اقبال بیشتر مردم به این محصولات و سودآوری بیشترشان، موجب شده است تقلباتی هم در این زمینه شكل بگیرد و ارگانیك‌ها و پروبیوتیك‌های تقلبی هم راهی بازار شود.

  ضعف در كنترل آلاینده‌ها
آلودگی سبزیجات و میوه‌جات به سموم شیمیایی مدتی است از سوی وزارت بهداشت پیگیری می‌شود اما بنا به تصریح رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو، كشور ایران در كنترل آلاینده‌ها  ضعیف است و مسئولان این سازمان در پی تجهیز آزمایشگاه‌های كنترل وزارت بهداشت با اعتباری معادل 60 میلیارد تومان هستند. به گفته وی طبق آنالیزی كه روی هفت محصول پرمصرف انجام شد به طور میانگین 8 درصد این فرآورده‌ها آلاینده بیش از حد مجاز داشتند كه نسبت به قبل كاهش داشته است. به باور دیناروند میزان مصرف سموم در كشور ما بالاتر از نرم جهانی نیست، اما سموم قاچاق و میزان سم و موعد استفاده از آن نگران‌كننده است.
 بنابه تأكید رئیس سازمان غذا و دارو استفاده از خمیر مرغ نیز همچنان ممنوع است و به هیچ‌وجه برای تهیه سوسیس و كالباس از آن استفاده نمی‌شود. این در حالی است كه مهدی خلج، رئیس سازمان دامپزشكی ایران در این باره ساز خودش را می‌زند و معتقد است خمیر مرغ تولید شده تحت نظارت‌ها هیچ‌گونه مشكلی نداشته و كاملاً بهداشتی است.


  محصولات ارگانیك تقلبی
در كنار این چالش‌ها اما چالش تازه‌ای نیز شكل گرفته است؛‌ محصولات ارگانیكی كه خیلی‌هایشان ماهیت حقیقی ندارند بلكه با حساس شدن جامعه در برابر محصولات پرورش یافته با كودها و سموم شیمیایی افراد سودجو در تلاشند با فریب مردمی كه نسبت به سلامت خود حساسند، محصولات معمولی را تحت عنوان ارگانیك و با قیمتی به مراتب بالاتر به مشتری بفروشند. بنا به تأكید معاون بهداشتی وزارت بهداشت باید عرضه محصولات ارگانیك كنترل شود تا شاهد تقلب در این قبیل محصولات نباشیم. این نوع از تقلب اما موضوعی است كه در رابطه با محصولات پروبیوتیك هم مطرح می‌شود؛ ‌محصولاتی كه روی بسته‌بندی آنها پروبیوتیك بودن قید شده است اما معلوم نیست آیا این محصولات همانگونه كه ادعا می‌شود پروبیوتیك هستند یا خیر.

  پروبیوتیك‌هایی با اصالت مبهم
دكتر عباسعلی ایمانی فولادی، عضو انجمن میكروب‌شناسی ایران می‌گوید: در محصولات پروبیوتیك خود باكتری یا محصولات مفید باكتری وجود دارد، به طور نمونه در دنیا 30 نوع پنیر مختلف با رنگ و طعم متفاوت از همین باكتری‌ها تولید می‌شود كه محصولات بسیار مفیدی هستند و در پیشگیری از سرطان و تقویت میكروارگانیسم‌های گوارشی اثر مثبتی دارند اما به شرط اینكه واقعاً پروبیوتیك باشند و مرجعی برای تأیید این ویژگی در چنین محصولاتی وجود داشته باشد. بنا به تأكید وی اطلاعاتی درباره اینكه چنین نظارتی در كشور وجود دارد یا نه در دست نیست، به همین خاطر هم صرف اینكه روی یك محصولی مانند ماست نوشته می‌شود پروبیوتیك، نمی‌توان اطمینان حاصل كرد. بنا به تأكید این كارشناس، جمعیت میكروب‌ها یا محصولات میكروبی كه در داخل این محصولات پروبیوتیك وجود دارد باید كاملاً مشخص شناخته شده و شناسنامه‌دار باشد اما در محصولاتی كه رویشان برچسب پروبیوتیك وجود دارد هیچ توضیحی درباره اینكه نسبت به چه چیز پروبیوتیك هستند و چه محصولی و چه باكتری در آن وجود دارد، نمی‌توان دید. بنا به تأكید ایمانی از آنجایی كه محصولات با برچسب پروبیوتیك در سال‌های اخیر خیلی فراگیر شده‌اند باید حتماً یك گروه كنترل كننده‌ای باشد و اطلاعات ذكر شده را در اختیار مردم قرار دهد. به گفته وی كنترل این محصولات كار سختی هم نیست و مانند تست‌های میكروبی قابل كنترل است. ایمانی می‌افزاید: به طور مثال لاكتو باسیل‌ها باكتری‌های مفیدی هستند كه بیشتر در ماست و پنیر استفاده می‌شوند یا قارچ‌هایی هستند كه بیشتر در پنیرها استفاده می‌شوند اینها مواردی است كه به راحتی قابل كنترل است و لازم است تا سازمان غذا و دارو ضمن نظارت بر محصولاتی كه به عنوان پروبیوتیك معرفی می‌شوند علاوه بر كنترل صحت این ادعا چنین مشخصاتی را هم به مصرف‌كننده ارائه كند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha