یکشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۲
کد خبر: 200544

همسرتان را بانگاه مالی صرف ارزیابی نکنید که موجب دلسردی عاطفی شما شود. به خاطر داشته باشید هیچ فردی را به واسطه یک یا دو نقص نباید کلا کنار گذاشت. بر فرض که وی فرد خسیسی باشد آیا خصیصه مثبت دیگری ندارد؟ آیا واقعا غیر قابل تحمل است؟ آیا برای شما و خانواده تان احترام نسبی قائل نیست؟ آیا به شما توهین یا فحاشی داشته است؟ و موارد زیاد دیگر.

شوهرم از پول خرج کردن بیزار است

سلامت نیوز-*رضا زیبایی:همسرتان را بانگاه مالی صرف ارزیابی نکنید که موجب دلسردی عاطفی شما شود. به خاطر داشته باشید هیچ فردی را به واسطه یک یا دو نقص نباید کلا کنار گذاشت. بر فرض که وی فرد خسیسی باشد آیا خصیصه مثبت دیگری ندارد؟ آیا واقعا غیر قابل تحمل است؟ آیا برای شما و خانواده تان احترام نسبی قائل نیست؟ آیا به شما توهین یا فحاشی داشته است؟ و موارد زیاد دیگر.


به گزارش سلامت نیوز، یکی از خوانندگان روزنامه خراسان نوشت: خانمی هستم ۲۲ ساله. 2 سال است که ازدواج کرده ام و همسرم ۲۷ ساله است. از همان روزهای اول متوجه بی اراده بودن او شدم به طوری که تمامی تصمیم گیری هایش را اعضای خانواده اش انجام می دهند و خودش به تنهایی حتی قادر به یک خرید ساده هم نیست و اعضای خانواده اش باید این کار را بکنند. علاوه بر این خیلی خسیس است و از پول خرج کردن بیزار است و به هیچ عنوان حاضر نیست برای من خرج کند. دیگر خسته شدم و احساس می کنم نسبت به او هیچ حسی ندارم. وقتی کنارم است احساس می کنم که دیگر به او علاقه ای ندارم.
 
پاسخ:

اغلب زوج های جوان به زمان کافی نیاز دارند تا از وابستگی های فرزند-والدی دوره خانه پدری رها شوند و گاهی متاسفانه برخی خصوصیات شخصیتی والد و فرزند این زمان را طولانی تر می کند. همسر شما جوان 25 ساله ای بوده که تاهل را پذیرفته و احتمالا هنوز معنای تعهد را به درستی دریافت نکرده است و صرفا ازدواج کرده، چون باید ازدواج می کرده است؛ پس باید فرصت بیشتری به وی داد تا با تعهدات خود آشنا و از طرفی با کنش های رشد نیافته خود روبه رو شود که این امر مداخله فرد خبره ای را می طلبد به خصوص درباره تصمیم گیری در خرید و پذیرش درخواست های معقول مالی همسر خود.


بررسی خسیس بودن یا نبودن همسرتان
البته زدن برچسب خسیس به همسر باید بر اساس شرایط شما و ایشان تعریف شود. این که نوع انتظارات مالی شما چگونه است و از طرفی توان خرج کرد و درآمد ماهانه ایشان چه مقدار است، معادله ای است که تعیین کننده وجود خست یا نبود آن در فرد است که معمولا از یک جوان 27 ساله نمی توان انتظار داشت درآمد مکفی برای چرخاندن کامل یک زندگی داشته باشد اما اگر وی برای مخارج معمول و روزانه نیز با شما دائم در حال چانه زدن است در صورتی که توان مالی کافی برای آن را دارد، حق با شماست و وی احتمالا فردی با وسواس آزاردهنده در خرج کردن است. همین طور که عرض شد از دست شما چندان کاری بر نمی آید و به مداخله روان درمان گر نیاز دارید. متاسفانه افراد خسیس خود نیز بعد از چند وقتی از رفتار وسواس گونه خرج کرد خود آزار می بینند و برای خرید یک جنس، زمان زیادی را صرف می کنند و موجب کدورت های گوناگونی برای خود و دیگران می شوند. نکته حائز اهمیت در درمان خساست کشف علت درون فردی یا برون فردی و موقعیتی آن است. اگر با اختلال شخصت روبه رو باشیم کار زمان بر و اگر با یک متغیر بیرونی روبه‌رو باشیم کار ساده تر خواهد بود. در مجموع شما به هیچ وجه نباید با ذهنیت تنبیه و گوشزد کردن، موضوع خساست او را طرح کنید که متاسفانه نتیجه آن بی شک کدورت و جدل خواهد بود؛ بنابراین رفتارتان را به سمت ترمیم و نه تخریب سوق دهید تا به احتمال قوی وی در طول فرایندی که ذکر شد به رفتاری هنجار برسد.


منصفانه به شوهرتان بنگرید
توصیه دیگری که می شود این است که همسرتان را بانگاه مالی صرف ارزیابی نکنید که موجب دلسردی عاطفی شما شود. به خاطر داشته باشید هیچ فردی را به واسطه یک یا دو نقص نباید کلا کنار گذاشت. بر فرض که وی فرد خسیسی باشد آیا خصیصه مثبت دیگری ندارد؟ آیا واقعا غیر قابل تحمل است؟ آیا برای شما و خانواده تان احترام نسبی قائل نیست؟ آیا به شما توهین یا فحاشی داشته است؟ و موارد زیاد دیگر. پس منصفانه به قضیه نگاه کنید و به صرف مسئله ذکر شده راحت زندگی عاطفی و زناشویی خود را به خطر نیندازید. اجازه دهید علت مشکل و روش های بهبود آن مشخص شود و سپس روند درمانی آن را طی کنید و در نهایت تصمیم بگیرید. همیشه به خاطر داشته باشید معمولا خسیس ترین مرد در مقابل ابراز عشق، تحسین و احترام همسر عاشق خود، دست و دلباز ترین مرد خواهد شد. پس به جای ترک مشکل به حل مدبرانه و عاشقانه آن بپردازید البته ممکن است به سرعت جواب نگیرید ولی بی شک از روش کنونی شما نتیجه بهتری خواهد داشت.

*روان‌شناس بالینی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • بی تا ۲۳:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۰
    0 0
    پیشنهاد شما را خواندم وبا آن کاملا موافق بودم ،اما اگر با انجام همه ی این کارها ودرمان عاشقانه ی همسر بعد از ۲۰ سال زندگی با او هنوز درگیر خساست او در خرج کردن برای خرید لباس، حتی برای فرزندانش باشی ،چه باید کرد؟بدون هیچ دلیلی فقط حکم می کند که اگر قرار است برویم ولباس بخریم فقط یک دست،تمام.واین حتی برای نیاز اولیه ی پوشاک خانواده است بماند نیازهای کاذب داشتن لباس های مثلا رنگارنگ....عقیده دارد که مثلا نهایتا ۲ دست عرق گیر و....کافی است برای تعویص حمام به حمام بیشتر لازم نیست،ویا لباس خانه یا مهمانی ....وخودش هم ۳ سال است که با خرید یک شلوار لی ،همان را برای سر کار ،خرید ،دم دست،وهم پیک نیک استفاده می کند وتا پاره نشود از خرید یک شلوار لی دیگر امتناع می کند،ایشان مهندس مکانیک از دانشگاه شریف هستند ،آیا در شان ایشان وما هست که این گونه رفتار شود؟ من چه باید بکنم؟!