متخصصین زنان معتقدند؛ هر کسی که از تجربه و توانایی لازم در تشخیص سونوگرافی بارداری برخوردار است، می تواند کار سونوگرافی را انجام دهد.

اختلاف متخصصین زنان و رادیولوژیست ها در ماجرای سونوگرافی

سلامت نیوز:متخصصین زنان معتقدند؛ هر کسی که از تجربه و توانایی لازم در تشخیص سونوگرافی بارداری برخوردار است، می تواند کار سونوگرافی را انجام دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، در نشست خبری دومین کنگره بین المللی روش های کم تهاجمی زنان و مامایی و سیزدهمین کنگره بین المللی زنان و مامایی ایران، که روز سه شنبه برگزار شد، متخصصین زنان و زایمان موضوع اعتراض انجمن رادیولوژی به انجام سونوگرافی در مطب متخصصین زنان را، مسائل مالی عنوان کردند.

دکتر شهلا چایچیان دبیر علمی دومین کنگره بین المللی روش های کم تهاجمی زنان و مامایی و سیزدهمین کنگره بین المللی زنان و مامایی ایران، در واکنش به اعتراض رادیولوژیست ها، گفت: هر کسی که در قسمتی از ارگان های بدن با تجربه است و می شناسد، اگر بتواند تمام آزمایش ها را خودش انجام بدهد، بهتر است.

وی با عنوان این مطلب که تنها دو سه نفر رادیولوژیست در کشور داریم که می توانند مشکلات جنین را با سونوگرافی خوب تشخیص بدهند، افزود: دعوا بر سر مسائل مالی است.

در ادامه دکتر عبدالرسول اکبریان رئیس دومین کنگره بین المللی روش های کم تهاجمی زنان و مامایی و سیزدهمین کنگره بین المللی زنان و مامایی ایران، گفت: لاپاروسکوپی اول از اروپا و آمریکا در رشته زنان شروع شد. در مورد سونوگرافی هم در سال ۱۹۷۶ که بنده در آمریکا بودم، از متخصصین زنان و زایمان شروع شد، بطوریکه متخصصین زنان و رادیولوژیست ها در این زمینه با همدیگر همکاری داشتند.

وی با تاکید بر اینکه اختلاف اصلی در موضوع انجام سونوگرافی بر سر مسائل مالی است، افزود: همکاران رادیولوژیست معتقدند متخصصین زنان از این کسب درآمد دارند که این درآمد می بایست برای رادیولوژیست ها باشد.

اکبریان با عنوان این مطلب که هر کسی کار سونوگرافی بلد است باید انجام دهد، ادامه داد: این موضوع در سازمان نظام پرشکی و وزارت بهداشت نیز مورد قبول قرار گرفته که متخصصین زنان دوره دیده با تجربه ۵ تا ۶ سال می توانند این خدمت را ارائه دهند.

رئیس انجمن علمی جراحی های کم تهاجمی زنان اظهارداشت: مرزهای مشترکی در همه رشته های پزشکی وجود دارد که در مورد رشته زنان و زایمان و رادیولوژی هم صدق می کند.

در ادامه دکتر ابوالفضل مهدیزاده دبیر اجرایی دومین کنگره بین المللی روش های کم تهاجمی زنان و مامایی و سیزدهمین کنگره بین المللی زنان و مامایی ایران، اظهارداشت: رادیولوژیست ها بی مورد این موضوع را بزرگ نمایی می کنند.

وی با اشاره به تصویب دوره آموزشی ۶ ماهه پریناتولوژیست ها(جنین شناسی) در وزارت بهداشت، گفت: تنها آن دسته از متخصصین زنان که مدرک پریناتولوژی دارند و همچنین دوره ۶ ماهه آموزشی را گذرانده باشند، می توانند بابت سونوگرافی در مطب از بیمار پول بگیرند.

مهدیزاده تاکید کرد: تعرفه های سنوگرافی مشخص است و اگر پولی خارج از تعرفه دریافت می شود، تخلف است.
  

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha