پنجشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۰
سلامت نیوز: خشم پدیده ای طبیعی بوده و مانند سایر احساسات نشانه سلامت، تندرستی و عواطف انسانی است. اما هنگامی كه از كنترل خارج شود می تواند به حسی مخرب و ویرانگر تبدیل شده و پیامدهای ناگواری در روابط شخصی و در تمامی عرصه های زندگی به وجود آورد.
به نوشته روزنامه کیهان،بیشتر افراد خشم را در زندگی تجربه كرده اند. خشم می تواند به دلیل رویدادهای بیرونی و یا تغییرات درونی باشد.

ابراز خشم به این معناست كه در بیان خشم خود به جای پرخاشگری جسور و منطقی باشید.
این روش منطقی ترین راهكار برای ابراز خشم است. جسور بودن به این معنی نیست كه قلدر باشید و به دیگران زور بگویید بلكه به این معنی است كه برای خودتان و دیگران ارزش قائل باشید. با احترام رفتار كنید و مشكلاتتان را از راه منطقی حل كنید.

هیچ كس نمی تواند از خشم خلاص شود یا از آن اجتناب كند زیرا همیشه پدیده ها یا افرادی هستند كه شما را خشمگین كنند اما می توانید یاد بگیرید كه چگونه رفتارهای خود را كنترل و خشم تان را كاهش دهید و آن را به شكل مناسبی نشان دهید.

علل خشم

برخی از عوامل ایجاد كننده خشم عبارتند از تحفیر شدن یا مورد تبعیض قرار گرفتن، مورد پیشداوری یا بی مهری قرار گرفتن، مورد فریب یا عهدشكنی قرار گرفتن، تحقیر شدن احساسات، ارزش ها یا اقتدار واقعی فرد از سوی دیگران، بدرفتاری و بی توجهی از سوی افراد، صدمه دیدن در نتیجه بی توجهی نسبت به خود، مورد تجاوز بدنی یا كلامی قرار گرفتن و قربانی شدن.

راهكارهای كنترل خشم

ببینید چه چیز باعث خشم تان می شود: آگاه باشید كه در چه موقعیت هایی كنترل خود را از دست داده و خشمگین می شوید. وقتی فهمیدید كه چه چیزی منجر به خشم تان می شود درصدد جلوگیری از ایجاد چنین موقعیت هایی برآمده یا یاد بگیرید كه چطور با این موقعیت ها كنار بیایید.

كمی قدم بزنید تا خشم تان فروكش كند: وقتی می بینید كه درصدد خشمگین شدن هستید، خود راز از محل خشم دور كنید تا بتوانید عصبانیتتان را فراموش كنید. از این طریق می توانید كنترل احساساتتان را دوباره به دست آورید.

از روش خود آرام سازی استفاده كنید: وقتی عصبانی هستید، استفاده از مهارت های خود آرام سازی بسیار مفید است. پیش از این كه پاسخ بدهید تا ۱۰ بشمارید.
این كار به شما فرصت می دهد تا بهترین راه حل را انتخاب كنید. همچنین می توانید با تنفس آرام و عمیق در مدتی كوتاه خود را كاملاً آرام كرده و سپس در وضعیت بهتر و آرام تر راه حل های خود را بررسی كنید.

با كسی كه می تواند آرامتان كند، حرف بزنید: همیشه كسی را برای درد دل كردن و تكیه كردن داشته باشید. در این مواقع سعی كنید كه با او بیرون رفته و كمی صحبت كنید. درست نیست كه همه احساساتتان را در خود نگاه داشته و بیرون نریزید. با این كار سلامتی خودتان به خطر خواهد افتاد.

با دوستی منطقی و قابل اعتماد در مورد مشكلات صحبت كنید تا او آرامتان كرده و كنترل خود را دوباره بازیابید.

اطرافیانتان را بشناسید: ببینید رفتار هر كدام از اطرافیانتان چه علائمی دارد. ممكن است خیلی از حرف های آن ها كه برای شما مثل انتقاد است در واقع حكم شوخی داشته باشد.
با شناختن شخصیت و رفتارهای اطرافیان خود، بهتر می توانید با انتقادهای آن ها كنار آمد و خشم خود را كنترل كنید.

واكنش افراد دیگر را پیش بینی كنید: زمانی كه می خواهید كار جدیدی را انجام دهید واكنش و عكس العمل اطرافیانتان را پیش بینی كنید. با این كار می توانید بهتر با انتقادها و ایرادهای آن ها پس از انجام كار كنار بیایید.

خود را برای حفظ آرامش آماده كنید: در حین مباحثه، خود را برای هر نوع سؤال و انتقادی آماده كنید. با این كار می توانید حین ایراد انتقاد سایرین، آرامش خود را حفظ كرده و به درستی پاسخ انتقادها را بدهید.


احترام خود را حفظ كنید: هیچ گاه به دیگران بی احترامی نكنید حتی اگر حق با شما باشد.
در پایان هر روز خشم تان را دور بیندازید: یاد بگیرید كه با ترك موقعیت، خشم خود را نیز دور بریزید و بعد از آن به كارهایی بپردازید كه به آن علاقه داشته و لذت می برید. با دوستانتان بیرون بروید یا تلویزیون تماشا كنید این كارها استرس تان را از بین خواهد برد.


برای طغیان های عصبی خود عذرخواهی كنید: اگر عصبانیتتان باعث شده كه كه به كسی بی احترامی كنید، از او معذرت بخواهید. لزومی ندارد كه برای عصبانیت خود توضیحی بیاورید فقط گفتن «من رفتار بدی داشته ام و عذر می خواهم» كافی است تا همه سوء رفتارها را از بین ببرد.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha