سلامت نیوز: متخصص بیماریهای عفونی گفت: درباره بازه زمانی قرنطینگی و استفاده از ماسک توسط بیماران کرونایی گفت: مبتلایان به کرونا پس از بهبود باید تا شش هفته در خانه از ماسک استفاده کنند و به طور مدام در خارج از منزل ماسک بزنند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، مینو محرز متخصص بیماریهای عفونی در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران درباره تغییر علائم کرونا گفت: بیماری کرونا میتواند تمامی ارگان های بدن را درگیر کند به عنوان مثال نباید فکر کرد حتی آبریزش بینی و سرفه از علامت های کرونا نیست بلکه این علائم هم می تواند نشان دهنده ابتلاء فرد به کرونا باشد.
وی درباره افزایش سکته های قلبی به دلیل ابتلا به کرونا گفت: به علت علاقه ویژه این ویروس به عروق قلبی شاهد افزایش سکته ها هستیم. مکانیسم عمل این ویروس باعث ایجاد لخته خون و تورم در رگها می شود که سکته های قلبی و مغزی و آمبولی ریه را در پی دارد.
عضو علمی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره تاثیر آسپرین در پیشگیری از کرونا اظهار داشت: آسپرین از جمله داروهای رقیق کننده خون است که میتواند در راستای پیشگیری از این بیماری به ما کمک کند. برای درمان کرونا از داروهای قوی تری برای این کار در بیمارستانها استفاده میشود. استفاده از داروهای ضد انعقاد خون و کورتون نیز برای بیماران بستری در بیمارستان ها استفاده می شود.
محرز با اشاره به وضعیت اسفناک افزایش تعداد بیماران ، خستگی و ابتلاء کادر درمانی و علاوه بر آن کاهش تخت های بیمارستانی گفت: ما به اندازه کافی تخت و پرستار نداریم و باید این مسئله را مد نظر قرار دهیم که نیروهای فعلی ما نیز نیاز به استراحت دارند. تعطیلی و بستن جاده ها در کشور را به شدت توصیه می کنیم. از دولت و مسئولان می خواهم سخت گیری را بیشتر کنند.
وی با اشاره به اینکه بیمارستان ها از بیماران کرونایی پر شده است گفت: در حال حاضر در بیمارستانها عده زیادی بیمار به خصوص افراد مسن و دارای بیماریهای زمینهای بستری هستند که ریسک بالای مرگ و میر دارند. با ممانعت از اعمال سختگیری و تعطیلی ها قطعاً شاهد افزایش آمار فوتی ها خواهیم بود. بسیاری از بیماران در نوبت بستری از بین می روند.
محرز با اشاره به جهش بالای این ویروس خاطرنشان کرد: این ویروس در خردادماه دچار جهش شد. پیش از این یک بیمار می توانست در خانواده یک یا دونفر را مبتلا کند ولی در حال حاضر تمام افراد در ارتباط با یک بیمار به این بیماری مبتلا می شوند. طبق دستورالعمل کمیته مقابله با کرونا افراد بیمار باید تا دو تا سه هفته خود را قرنطینه و از دیگران جدا کنند و پس از آن نیز به مدت شش هفته در خانه ماسک بزنند و به طور مداوم در بیرون از خانه از ماسک استفاده کنند.
وی تاکید کرد: استفاده مداوم از تست های تشخیصی کرونا توصیه نمی شود؛ زیرا علاوه بر قیمت بالا، درصد خطای آن بلافاصله بعد از بیماری بسیار بالا است. چون پس از پایان دوره این بیماری بسیاری از تست ها مثبت کاذب می شود.
وی درباره امکان افزایش تست های رایگان در کشور گفت: اگر بتوان تست رایگان را افزایش داد، بسیار سریع تر می توانیم مبتلایان را کشف کرده و با این بیماری مقابله کنیم.
محرز در ادامه درباره تحقیقات صورت گرفته در هند مبنی بر اینکه واکسن سل از افراد مسن در برابر کووید ۱۹ محافظت میکند گفت: واکسن سل در درمان بیماری سرطان مثانه نیز کاربرد دارد. تقریبا۵۰ سال است که این واکسن از کودکی به تمام افراد جامعه ما تزریق میشود بنابراین بیشتر افراد جامعه ایرانی واکسینه هستند. این تحقیقات نیز نتیجه تجربه هستند.
وی با تاکید بر اینکه من همیشه از مردم خواسته ام دچار اینفودمی نشوید ؛ در خصوص شایعه ای که اخیراً در خصوص واکسن های خطرناک پخش شده است گفت: یک پرستار ایرانی مقیم خارج از کشور اقدام به نشر اطلاعاتی در خصوص خطرناک بودن واکسنها کرده و اظهار داشته است که این واکسن ها می توانند کیستی را به بدن وارد کنند. این پرستار پس از گفته بدون توجیه خود از کار اخراج شده است اما عده ای سودجو این حرف را به نقل از من در فضای مجازی منتشر کردند. تاکید می کنم که استفاده از واکسن در صورت کشف و توزیع به هیچ عنوان خطری ندارد و مردم می توانند از تمامی واکسن های تایید شده توسط کمیته های علمی استفاده کنند.
وی با اشاره به مراجعه بالای بیماران کرونایی به بیمارستان ها افزود: روزانه تقریباً سیصد نفر به بیمارستان مراجعه میکنند که عدهای از آنها بستری میشوند . در صورت افزایش تعداد مبتلایان ما توان مقابله با آن را نخواهیم داشت.
محرز خاطرنشان کرد: من معتقدم که قدرت پیشگیری این بیماری در دست مردم است و مردم با رعایت دستورالعمل های پیشگیرانه میتوانند میزان ابتلا به این بیماری را به میزان زیادی کاهش دهند. امیدوارم دولت را برای کسانیکه قوانین بهداشتی را رعایت نمی کنند تدابیری بیندیشد.
متخصص بیماریهای عفونی گفت: درباره بازه زمانی قرنطینگی و استفاده از ماسک توسط بیماران کرونایی گفت: مبتلایان به کرونا پس از بهبود باید تا شش هفته در خانه از ماسک استفاده کنند و به طور مدام در خارج از منزل ماسک بزنند.
نظر شما