خشونت خانگی در ایران در سال های اخیر افزایش یافته است که می تواند تاثیرات منفی زیادی بر روی سلامت خانواده بگذارد.

شیوع گسترده خشونت خانگی در ایران

خشونت خانگی در ایران شیوع زیادی پیدا کرده است و محققان برای اثبات این موضوع، پرسشنامه ای را در اختیار 1000 زن متاهل ایرانی قرار داده اند تا آنها را تکمیل کنند. از میان پاسخ دهندگان، 53% آنها توسط شوهرانشان مورد تعرض قرار گرفته بودند. تحقیقات نشان داده است که مشکلات اقتصادی علت اصلی این اختلافات بوده است. بین سطح تحصیلات شوهران و خشونت علیه همسران رابطه معناداری وجود داشت. خشونت فیزیکی علیه زنانی که شغل خاصی ندارند و خانه دار هستند در مقایسه با زنان شاغل، بیشتر است.

البته لازم به ذکر است که شغل شوهر نیز ارتباط مستقیمی با خشونت خانگی دارد. شیوع خشونت خانگی در ایران در مناطق شهری بسیار بیشتر از مناطق روستایی است. به عنوان مثال در یک سال اخیر، استان لرستان بیشترین آمار خشونت خانگی در این کشور را داشته است.

شیوع گسترده خشونت خانگی در ایران

خشونت خانگی در ایران شیوع زیادی پیدا کرده است.

خشونت خانگی در ایران بین چه افرادی اتفاق می افتد؟

خشونت خانگی در ایران از سابقه طولانی برخوردار می باشد و در اشکال مختلف مشاهده می شود. خشونت خانگی می تواند تاثیر منفی زیادی بر روی سلامت خانواده و جامعه بگذارد. برخی از خشونت های خانگی ممکن است بین اعضای خانواده مانند خشونت همسر، خشونت علیه کودکان، آزار خواهر و برادر کودک آزاری و یا سالمندآزاری باشد.

از دیدگاه بالینی، خشونت خانگی رفتاری پرخاشگرانه می باشد که با فشارهای فیزیکی، جنسی، روانی و اقتصادی همراه است. بیشتر این خشونت ها در ایران علیه شرکای عاطفی و جنسی اعمال می شود. خشونت خانگی همچنین می تواند به دلیل مشکلات جسمی، روانی، جنسی و اقتصادی نیز در خانواده ها اتفاق بیفتد.

شیوع گسترده خشونت خانگی در ایران

خشونت خانگی در ایران از سابقه طولانی برخوردار می باشد و در اشکال مختلف مشاهده می شود.

انواع خشونت خانگی

انواع خشونت خانگی در ایران شامل خشونت فیزیکی، خشونت روانی، خشونت اقتصادی و ... می باشند.

خشونت خانگی در ایران می تواند منجر به آسیب هایی شامل کبودی، پارگی، خونریزی، شکستگی و دررفتگی شود و بیشتر در اثر هل دادن، سیلی زدن و یا لگد زدن اتفاق می افتد. در برخی از مواقع ممکن است خشونت روانی نیز رخ بدهد که در این شرایط سلامت روانی فرد به دلیل هر رفتار و یا گفتار نامناسبی به خطر می افتد. برخی از رفتارهایی که در خشونت روانی اتفاق می افتد شامل انتقاد، توهین، تحقیر، تمسخر و نفرین می باشد.

خشونت خانگی می تواند هم توسط زن و هم مرد انجام شود که در هر صورت، می تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد. اما تحقیقات نشان داده است که زنان در ایران بیشتر مورد خشونت از طرف مردان قرار می گیرند.

بیشتر بدانید: چگونه از خودم در مقابل خشونت خانگی محافظت کنم؟

چگونه می توانیم خشونت خانگی را کاهش دهیم؟

خشونت خانگی در ایران در سال های اخیر در بین خانواده ها افزایش یافته است و دلیل اصلی آن می تواند با برخی از مشکلات اجتماعی در جامعه ارتباط داشته باشد.

برخی از این مشکلات می توانند شامل فقر، بیکاری، فروپاشی اخلاقی خانواده ها، ارزش های آموزشی، استرس و ترس از آینده باشد.

راهکارهای کاهش خشونت های خانگی می توانند شامل وجود فرزند در خانواده، شغل مناسب، تحصیلات بالا و... باشند. اعضای خانواده باید احترام به یکدیگر را الگوی خود قرار دهند و همدیگر را درک کنند. خانواده ها باید دیدگاه های خود را تغییر دهند و مهارت حل این مشکل را آموزش ببینند. افزایش آگاهی عمومی، آموزش زوجین، مراجعه به مشاور، کنترل خشم و... نیز می توانند باعث کاهش خشونت خانگی شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha