دكترهمايون فراست در گفت وگو با ایسنا،پوسيدگي دندان را شايع ترين بيماري دهان و دندان عنوان كرد و گفت: پوسيدگي دندان بيشترين درصد مراجعين مردمي را به خود اختصاص داده است كه باعث صدمه به عصبها ميشود.
وي با بيان اينكه قشر بسياري از مردم درگير بيماري لثه هستند، اظهار داشت: بهترين پيشگيري استفاده از دهان شوي، نخ دندان و مسواك زدن است كه اين سه فاكتور ميتواند از بيماريهاي لثه و پوسيدگي جلوگيري كند.
دكتر فراست با بيان اينكه بيشترين پوسيدگي دندان در دوران كودكي به علت درست مسواك نكردن و آموزش نامناسب ايجاد ميشود، اذعان داشت: مراجعه شش ماه يك بار باعث جلوگيري از پوسيدگيهاي كوچك وعميق دندانها ميشود.
وي تصريح كرد: از دست دادن دندانها باعث ايجاد مشكل در جويدن، زيبايي، تكلم و اعتماد به نفس شود كه با پروتز ثابت و متحرك يا روش جديد ايمپلنت ترميم ميشود.
فراست با بيان اينكه ايمپلنت در كشورهاي خارجي پيشرفت چشمگيري داشته اما در ايران چندان مورد استفاده قرار نميگيرد، افزود: آموزشگاهها به صورت آكادميك ايمپلنت را انجام ميدهند. استفاده از فيشور سيلانت هم از زمان رشد اولين دندان هاي دائمي به دليل اينكه دندانها شيار عميق دارند و كودكان هم خوب مسواك نميزنند، شروع ميشود. به طوريكه ابتدا شيارهاي دندان را آغشته به ماده اسيدي كرده و سپس با ماده ژلهاي و نور آنها را محكم ميكنند.
وي با بيان اينكه دندان داراي پنج سطح ميباشد، گفت: به وسيله مسواك زدن فقط ميتوان سه سطح از دندان را تميز كرد و با استفاده از نخ دندان پلاكتهاي ميكروبي دو سطح ديگررا از بين برد. همچنين براي ديوارههاي دندان بايد به صورت مجزا از نخ استفاده شود.
اين دندانپزشك در پايان بر ضرورت استفاده از نخ دندان يك بار در شبانه روز به صورت صحيح تاكيد و توصيه كرد: استفاده از دهان شوي نيز باعث بالا رفتن مقاومت دندانها شده و درصد پوسيدگي را پايين ميآورد.