معاون وزیر بهداشت از تخصیص ۳ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای دارو و تجهیزات پزشکی خبر داد و اعلام کرد مجموع نیاز ارزی این حوزه به ۵ میلیارد دلار می‌رسد.

۵ میلیارد دلار نیاز ارزی دارو و تجهیزات / توافق با بانک مرکزی برای تأمین ارز و نقدینگی دارو

به گزارش سلامت نیوز به نقل ازایسنا،رئیس سازمان غذاودارو درباره وضعیت تخصیص ارز و همچنین حمل و نقل دارو به کشور در شرایط بسته بودن مسیرهای دریایی، توضیحاتی ارائه داد.

دکتر مهدی پیرصالحی درباره تخصیص ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی گفت: بر اساس مصوبات مجلس در سال جاری، حدود ۳ میلیارد دلار، ارز ترجیحی با نرخ ۲۸هزار و ۵۰۰ تومان برای دارو و تجهیزات اختصاص یافته است. مصرف ارزی دارو و تجهیزات در مجموع ۵ میلیارد دلار است که ۳ میلیارد دلار ترجیحی و ۲ میلیارد دلار دیگر غیرترجیحی است.

توافق با بانک مرکزی برای تامین نقدینگی و ارز دارو

پیرصالحی درباره برگزاری جلساتی با بانک مرکزی جهت تسهیل فرایند ارزی، توضیح داد: مذاکراتی با بانک مرکزی داشته‌ایم تا بتوانیم در ماه‌های نخست سال تامین بیشتری انجام دهیم که قول‌ها و توافق‌هایی در این زمینه انجام شد.

او ادامه داد: همچنین این جلسات به منظور تامین نقدینگی شرکت‌های دارویی و تجهیزات برگزار شد تا بتوانند ارز خریداری کنند. توافقات خوبی انجام شده و بانک مرکزی درباره خرید اعتباری پذیرفت که پرداختی‌ها برای ارز ترجیحی سه ماهه باشد.

معاون وزیر بهداشت گفت: همچنین تصمیم بر این شد که برای تامین نقدینگی شرکت‌ها از راه‌های انتشار اوراق سپرده خاص به شرکت‌ها کمک کنند. جلسات خوبی برگزار کرده‌ایم و این روند ادامه دارد. امیدوارم بتوانیم به تامین نقدینگی شرکت‌ها کمک کنیم.

بسته شدن راه‌های دریایی و پیگیری مسیرهای جایگزین حمل و نقل دارو

پیرصالحی درباره آخرین وضعیت نقل‌وانتقال دارو به کشور در شرایط کنونی اظهار کرد: علیرغم بسته بودن راه‌های دریایی، نقل و انتقال دارو از طریق مرزهای هوایی، زمینی و ریلی را انجام می‌دهیم؛ به عبارت دیگر نقل و انتقال دارو از تمام مرزهایی که قابلیت انتقال دارند، انجام می‌دهیم. به دنبال بسته‌شدن راه‌های دریایی، سرعت انتقال کاهش یافته اما در حال افزایش مسیرهای جایگزین هستیم تا کمبود دریایی را جایگزین کنیم.

او گفت: جلسه‌ای روز شنبه (۲۶ اردیبهشت) با حضور مسئولان وزارت راه برگزار کردیم تصمیم بر این شد که برگزاری جلسات در ارتباط با نقل و انتقال و حمل و نقل دارو ادامه داشته باشد. ما در سازمان غذا و دارو از هر مسیری که بتوانیم سرعت نقل و انتقال دارو به کشور را افزایش می‌دهیم. امیدوارم که در ادامه بتوانیم کمبودها را مدیریت کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha